Siirry suoraan sisältöön

Sytohoidot

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #69722

  Sopuli
  Participant

  Heippa kaikki. Oon uusi täällä, juuri saanut tietää sairastavani munasarjasyöpää. Tuntuu että kaikki käy niin nopeesti, hoitajat puhui niin ympäripyöreesti, ja nekin vähät mitä kerrottiin meni “ohi” kun menin jotenkin niin lukkoon. Nyt on kauhean epätietoinen olo ja tuleva pelottaa :(

  Sen olin ymmärtävinäni että ensin aloitetaan syto, karboplatiini ja paklitakseli. Kolmen viikon välein, mitä sekin sit tarkoittaa… Tarkoittaako se, että yhtenä viikkona saan karboa, sit 3 viikkoa väliä ja paklia, vai häh? En tajua mitään. Ja minkähänlaista se syto on? Käydäänkö siellä sairaalassa olemassa koko viikko vai annetaanko se karbo päivässä? Käykö se kipeää?
  Ilmeisesti olisi 3 sytoa ja sitten leikattaisiin ja sit taas 3 sytoa. Kolme sytoa, jos aina yksi sytojakso kestää 3 viikkoa.. sehän on ikuisuus.

  Anteeksi, kauheasti kysymyksiä. Pää on niitä täynnä. Tämä epätietoisuus, kun ei tiedä mitä tehdään ja missä, ajaa hulluksi. Jaksaisitteko jakaa kokemuksianne ihan ensimmäisistä hoidoistanne? Niin tarkkaan kuin suinkin. Tiedän että jokaisen hoito ja sairaus on yksilöllinen, mutta… Edes jonkinlainen käsitys sytoista voisi helpottaa tätä oloa. Kaikki tieto mitä olen löytänyt on ollut vain pääpiirteittäistä :/ omakohtaisia kokemuksia kaivataan.

  Kiitos jos joku jaksoi tämän lukea. ❤️

  #69723

  Tottahan se oli
  Participant

  Tervehdys Sopuli <3 ja jaksoin lukea tekstisi. Olen sairastanut rintasyövän 2018. Tunnen tuskaisen olisi, ja en voi muuta sanoa ja sinua lohduttaa kuin että asiat lähtevät pikkuhiljaa etenemään; hoitoineen, lääkäri- ja hoitajakäynteineen. Tunsin samanlaista epätietoisuutta, pelkoakin kaikkea tuntematonta kohtaan tässä sairaudessa. Sytoihin ihmiset reagoi hyvin eri tavoin, mutta pääosin niitä ymmärtääkseni siedetään hyvin. Ja jos joku syto-merkki ei sovi, niin sitten lääkäreillä on hyvinkin moneen syöpään erilaisia muita syto-vaihtoehtoja. Kannattaa lukaista täällä olevia aikaisempien vuosien kirjoituksia, sain niistä itse silloin aikoinaan paljonkin voimaa.

  Lämmin virtuaalihalaus sinulle, ja jaksahan muistaa tämän kaiken keskellä, että et ole yksin. Kohtalotovereita on.

  #69733

  Pike
  Participant

  Itse ainakin sain ennen sytoja lääkäri- ja sh-käynnillä yhteystiedot, johon voi soittaa, jos on epäselvää. Ja sain ihan hyvät brosyyritkin sytohoidoista. Etkö sellaisia saanut ? Ja tuon lääkäri-sh-käynnin kutsussa oli, että käynnille saa ottaa toiset korvat/toisen henkilön mukaan, koska uutta tietoa tulee paljon ja kaikki ei varmaan mene heti sisäistykseen/osaa kysyä kaikkea. Tuota toisen henkilön mukaan ottamista kannattaa jatkossa hyödyntää.

  Itsellä eri syöpä (rinta), mutta eiköhän tuo mene suunnilleen samoin ?
  Sytotiputukset olisi varmaan kolmen viikon välein (välissä “toipumisaikaa”) ja nuo molemmat lääkkeet tiputetaan peräkkäin samalla hoitokerralla ja sitten 3 vk paussi ja uusi hoito. Itsellä tiputukseen meni noin 2,5-3,5 h kerralla. Homma tapahtuu polilla, ei sairaalassa sisällä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.