Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Yleistä syövästä Syöpä ja mielialalääkkeet

Syöpä ja mielialalääkkeet

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67491

  kuutamolla
  Participant

  Hei Syöpä Ystävät! Minua kiinnostaisi lukea teidän kokemuksianne/ajatuksianne koskien mielialalääkkeiden käyttöä jossain syöpäpolun vaiheessa. Itse olen tällä hetkellä toistaiseksi seurannassa gastrokirurgian puolella(sigmasuolen kasvain operoitiin 2/2019. Sytostasttihoidot loppuivat toukokuun lopulla(rankat sivuoireet).Sitten syövän merkkiaineet nousivat(ehkä sytoista johtuneesta suolistotulehduksesta). Uudet ct-kuvat ja kolonoskopia ja labrat, sitten kaikki ok. Mutta tämä vuoristorata aiheutti minulle jonkinlaisen posttraumaattisen reaktion ja kaikki kevään/kesän aikana koettu on vyörynyt aamuyöllä ja aamulla mieleen ahdistavana. Vaikka olisi toistenkin seurassa, lipuu ajatukset tuohon vaanivaan ”peikkoon”.Viime viikolla sain työterv.lääkäriltä Escitalopram nimistä mielialalääkettä. Onko teillä kokemuksia ko lääkkeestä tai muista? Saa kirjoitella muustakin…jaetaan vertaisuutta keskenämme😊! Hyviä ja levollisia unia!—-kuutamo

  #68159

  Kiurunen
  Participant

  Itse en pärjäisi ilman mielialalääkitystä. Seroxat jatkuvassa käytössä, lisäksi apuna tarvittarssa unettomuuteen Tenox ja päivällä ahdistukseen Oopamox. Nuo apuaineet auttavat jo siiliä että ovat kaapissa. Tietää että saan niistä apua jos tilanne menee aivan tukkoon.

  #68164

  basenji
  Participant

  Escitalopramia käytin. Venlafaxinia pitkäänkin, suurennetuilla annoksilla. Sorry, minuun eivät auttaneet. Omasta mielestäni masennukseni johtuu unettomuudesta, minkä saa aikaan 3 vuotta syömäni Anastrozol (2 vuotta vielä jäljellä). Ja unettomuus, tai huonot unen vaihtelut, johtuvat lääkkeen aiheuttamasta aivan hirveistä hikoiluoireista. Lakanat märkänä. Ja sen myötä joka hemmetin päivä pahalla päällä, hermostuneisuuutta jne.

  Äsken mainittuja Seroxateja tai Tenoxia ei lääkärit ovat minulle maininneetkaan, jostain Oopamoxeita en ole kuullutkaan. Milläköhän perusteilla kaikkea näitä määrätään? Olen jo ollut valmis lopettamaan Anastrozolin (estrogeenin estolääkitys) sen sivuvaikutuksien vuoksi, mutta lääkäri onnistui puhumaan yli, sillä ”riski on aina suurempi”!!
  T. Pirjo

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.