Siirry suoraan sisältöön

Suolistosyöpä

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #72127
  Prodige23
  Participant

  Hei,
  Onko teiltä kenelläkään kokemusta prodige 23- terapiasta paksusuolensyövän hoidossa? Minulle esiteltiin myös Rapido-hoitomuotoa. Molemmat ovat uusia tapoja, julkaistu vasta 2019, ja juuri nyt kesäkuussa 2021 Lancetissa.
  Sain diagnoosin lokakuussa 2020 kasvaimesta joka oli kasvanut seinän läpi (ilman etäpesäkkeitä) ja juuri leikkaus takana. Prodige 23 Terapiaan kuuluu: mFOLFINEROX 6 kertaa 2 viikon välein, pieni tauko, jonka jälkeen 25pvä säteilytystä capecitabin-tablettien kanssa, jonka jälkeen leikkaus. Hyvin onnistui, avanteesta tuli vain väliaikainen. Kemo- ja säteilytykset olivat toimineet todella hyvin. Rankkaa se toki oli, annosta jouduttiin laskemaan 80%, ripuloin ja menetin painoa. Pieniä pysyviä oireita on jäänyt: kun päätä painaa alaspäin niin jalkapohjissa tuntuu ja vaihdevuodet alkoivat hurjien hikikohtauksien kanssa.
  Seuraavaksi edessä avanteen sulkeminen ja loppu kemo ilman iritonekaania.

  On se ihmeellistä miten lääketiede on edistynyt. Kiitos teille kaikille aikaisemmista postauksista, on mukava lukea muiden kokemuksia (niin hyviä kuin huonojakin).

  Olen seurannut Ronja sinun postauksia erityisesti, kiitos. Oikein mukavaa kesää sinulle. Ja se blogi on ollut hyödyllinen myös, paljon samaa minun taudinkuvan kanssa.

  #73558
  jarz
  Participant

  Otettiinko sinulta verikokeet mahdollisen DPD entsyymipuutoksen tutkimiseksi, ennen kapesitidaanihoidon aloitusta? Osittainen DPD entsyymi puutoksen omaavilla kapesitidaania voidaan käyttää pienillä annoksilla. Jos DPD arvo on 0 Kapesitidaania eikä mitään muutakaan fluourourasiili lääkettä saa antaa lainkaan. Se ei hajoa vaan kertyy kokoajan lisääntyvänä annoksena elimistöön. Vaimoltani leikattiin paksusuolen syöpä toukokuussa. Leikkaus onnistui hyvin, etäpesäkkeitä ei näkynyt, eikä myöskään tt kuvissa. Heinäkuussa aloitettiin sytostaattihoito kapesitidiinillä. Kokeet otettiin ja kahden päivän päästä aloitettiin hoito, odottamatta koe tuloksia. Sairaalaan oli tullut tieto koetuloksista 25.7. vaimolleni ilmoitettiin 27.7, että lopeta lääke. Koetulos oli DPD arvo 0. Vein vaimoni 28.7. aamulla sairaalan akuuttiin ja kerroin tilanteen. samantien osastolle, sieltä tehostettuun tarkkailuun ja samana päivänä teho-osastolle. Teho-osasto teki kaiken voitavansa, mutta loppu tuli 3.8. Vastalääkettä oli USA:ssa mutta sitä ei olisi saatu ajoissa perille, kiitos suomen lainsäädännön.
  Kaikki elimet hajosivat yksitellen, veren myrkytys luuydin kato sydan vaivat yms yms: Tässä ei noudatettu mitään suosituksia, ohjeita eikä mitään muutakaan päijäthämeen keskus sairaalan syöpäpoliklinikalla. Vaimolleni tehtiin oikeuslääketieteellinen avaus, ja asiasta on poliisi aloittanut kuolemansyy tutkinnan. Saatamme vaimoni viimeiselle matkalle 3.9.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.