Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyövän uusiminen…

Rintasyövän uusiminen…

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #35431
  Katjusmaaret
  Participant

  Itsellä todettu 2011 rintasyöpä; kokopoisto, sytostaatit + Tamofenia söin 3 vuotta. Nyt terveeseen rintaan tullut kipeä alue. Ei varsinaista kyhmyä, mutta tuntuu sellainen ehkä hieman kiinteämpi alue. Fiilikset on aika syvältä nyt. Viime viikolla en vielä rohjennut soittaa oirepolille, mutta huomenna soitan. Onko kenelläkään tullut rintasyöpä myöhemmin toiseen rintaan ja miten on itsestään merkkejä antanut? Viime keväänä rinnat ultrattiin ja kaikki ok.

  #35461
  mustikka
  Participant

  Hei, kyllä kannattaa kysyä mieltä painavista asioista mahdollisimman pian. Kaikki voi olla kunnossa ja silloin on ollut ihan turhaa kaikki murehtiminen. Tsemppiä!

  Itselläni on hoidot menossa ja ovat sujuneet hyvin.

  #35471
  Tulevaisuus
  Participant

  Hei! Muistan sinut kun itse sairastin 2010.
  Minulla todettiin silloin terveessä rinnassa fibroadenooma, jota ei kuitenkaan ollut kuulemma syytä poistaa. Ovat yleisiä.
  Sinullakin voi olla hyvinkin sen kaltainen, mutta asiasta ei saa varmuutta ennenkuin selvitetään. Itsekin aina vähän peloissani koittele rintojani, toistaiseksi ei mitään, mutta asia on mielessä.
  Nyt vain kuvauksiin, ehkä se on ihan hyvälaatuinen, myöskin kysta voi olla.
  T.Maija

  #36831
  miisu
  Participant

  Hei kaikille rintasyöpää sairastaville.
  Itsellä rintasyöpä leikattu jo vuonna 2002. Oikea rinta poistettiin kokonaan, sen jälkeen sytostaatit ja sädehoidot ja vielä tamoksifeenit viiden vuoden ajan. Viisi vuotta ns. tervettä aikaa. Sen jälkeen etäpesäke keuhkopussissa. Taas sytostaatteja, joilla etäpesäke kuriin. Jouduin kuitenkin syömään ns. hormoneihin vaikuttavia syöpälääkkeitä, koska rintasyöpäni hormoniperäinen. Puolitoista vuotta seurantaa ja sitten yhdessä kontrollissa tadaa.. syöpäläinen oli löytänyt tiensä maksaan. Ensin löytyi yksi etäpesäke ja vähän myöhemmin toinen.
  On kokeiltu useampaa ”sytkyä”: Doksetakselia, Capesitabiinia (tabletit), yhden tabletti lääkkeen nimeä en enää edes muista. Eivät ole tehonneet.
  Nyt on menossa FEC-hoidot. Kolmesti olen saanut ja ensi viikolla menen kontrolliin josko näistä olisi ollut apua. Jos on niin hoitoa jatketaan vielä kolme kertaa lisää. Sitten jatkosta ei ole vielä tietoa mutta hanskoja en ole vielä lyönyt tiskiin.

  Hoitoja olen kyllä kestänyt ihan hyvin ja mielikin pysynyt positiivisen puolella. Hiuksen ovat lähteneet jo niin monta kertaa ettei minulle enää hiuksia juuri kasva. Mutta onhan peruukki keksitty.
  Tällainen tarina minulla lyhyesti. Ei vaivuta synkkyyteen vaan odotellaan kevättä ja aurinkoa.

  #40661
  Katjusmaaret
  Participant

  Kävin helmikuussa vähän aikaistetussa vuosikontrollissa; mammografia ja ultra. Mitään ei löytynyt. Hormoniperäisiksi oireiksi epäili.. muutama viikko sitten taas samainen paikka kipuili, ei yhtä voimakkaasti, muitta kumminkin. Ärsyttävää.

  Jätin tammikuun puolivälissä 2015 Tamofenin tauolle, koska oli ajatus, että josko vielä yksi lapsi… plus että koin tamoksifeenin sivuvaikutukset melko häiritseviksi.. No, lapsenteko sitten erinäisistä syistä jäi.. en oikein sitten uskaltanutkaan ja toisekseen hoidot ja tamoksifeeni olivat kyllä tehneet tehtävänsä hormonitoiminnalle; kierto oli sitä sun tätä, joten tuskinpa olisi onnistunutkaan. Nyt sitten äidillä todettiin kohdun runko-osan syöpä vuodenvaihteessa ja hänellä sytot menossa leikkausten päälle. Minä aloin vakavasti harkita, että josko aloittaisin Tamofenin uudelleen… se on siis nyt ollut tauolla ja minä elänyt ihanaa ”normaalia” elämää. Ensi vuonna siis tulisi viisi vuotta tamoa täyteen, joten tänään aloitin uudelleen ja katsotaan, miten sivuvaikutusten kanssa tällä erää käy.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.