Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Rintasyöpäepäily – apuaaa

Rintasyöpäepäily – apuaaa

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #64514

  Lumipallo 3
  Osallistuja (Participant)

  Kävin joukkomammografiassa ja siellä huomattiin rinnassa löydös. Kävin ultraäänessä ja samalla otettiin biopsia. Nyt odottelen patologin vastausta. Odottavan aika on vain niiiin pitkä. Mieliala ailahtelee nollasta sataan. Välillä yritän elää ihan normaalisti, mutta joku pieni asia saa muistamaan, että ai niin, minulla on ehkä rintasyöpä ja taas ollaan alamaissa. Biopsiassa lääkäri merkitsi havaintonsa klipsillä. Vähän jäi vaivaamaan, että olikohan lääkäri jo ihan varma, että syöpää on ja leikkaukseen jne. Ajatuksia pyörii päässä sadanlaisia ja koko ajan tulee uusia kysymyksiä. Miten ihmeessä tästä selviää???

  #64518

  Leijona
  Osallistuja (Participant)

  Hei Lumipallo!

  Ikävää, että olet joutunut tämän asian kanssa kasvotusten. Alku oli pahinta ja se epätietoisuus raastavaa mutta toisaalta ainakin minä pystyin ns. valmistautumaan tulevaan kun odottelin tuloksia. Muistan vielä kuinka ajattelin että en voi olla enää koskaan onnellinen ja elämäni on vain pelkkää pelkoa. Olin täysin väärässä, niin väärässä että nyt ihan nolottaa. Viimeisten kuukausien aikana olen ollut monta kertaa onnellinen (lähes päivittäin) ja elänyt täyttä elämää ilman pelkoa ja ahdistusta. Muutama huono päivä on toki sekaan sattunut mutta sitähän se elämä on myös ilman syöpää!
  Mikäli joudut kohtaamaan tämän ikävän kaverin on hyvä muistaa, että hoidot ovat hyvät ja parantuminen on täysin mahdollista. Itse olen toki vasta hoitojen puolivälissä mutta tähän asti olen selvinnyt vain ”pintanaarmuilla”, eivät ole sytostaatit olleet maineensa veroisia. Tärkeää on kuitenkin muistaa, että hoidot vaikuttavat jokaiseen yksilöllisesti!

  Toivotaan parasta mutta jos niin ei käy niin kyllä tästä selvitään! Minä ainakin uskon niin! 😁 Tsemppiä odottamiseen!

  Leijona

  #64522

  Lumipallo 3
  Osallistuja (Participant)

  Odottelu jatkuu….. Kiitos Leijona vastauksestasi. Ihanaa, että vastasit. Yritän nyt olla töissä. En vielä ole täällä puhunut asiasta, koska en kaikille lähimmillekkään ole vielä sanonut mitään. En kyllä pysty oikein töihin keskittymään, odotan vain puhelinsoittoa. Nettiä olen selannut ja täältä syöpäjärjestöjen sivuilta olen lukenut paljon tietoa ja saanut paljon positiivista ajattelua mukaan. On tämä niin pitkä aika odottaa, että tässä ehtii olla positiivisella mielellä ja sitten yhtäkkiä pudota tosi syvälle.
  Terveisiä kaikille teille ihanille:)

  #64535

  Lumipallo 3
  Osallistuja (Participant)

  Vastaus tuli. Nyt tällä hetkellä ei rintasyöpää, mutta toisessa rinnassa on jotain merkkejä. Vuoden päästä uudelleen ultraääneen. Radiologin mukaan vähän jää epäselväksi, että mitä siellä on. Täytyy myöntää, että en edes uskaltanut kysyä, että voisiko rintaa leikata ja katsoa mitä siellä on vai olisiko se edes auttanut asiaan. Täytyy luottaa patologin vastaukseen. Mutta kyllähän tuo asia jää takaraivolle, sieltä se ilmestyy joka päivä mietityttämään.
  Toivon kaikille hyvää kesää. Yritetään nauttia elämästä ja ennen kaikkea tästä hetkestä.

  #64554

  Leijona
  Osallistuja (Participant)

  Hei Lumipallo!

  Hyvä hienoa kuulla että syöpää ei löytynyt. Toki tuo tilanne jää varmasti mieltä painamaan… 🤔 Onko sinulla tapaamista enää lääkärin kanssa missä voisit tilannetta vielä tarkemmin tiedustella?

  Aurinkoista kesää!

  Leijona

  #64612

  Lumipallo 3
  Osallistuja (Participant)

  Hei, eipä oo enää mitään lääkäriä. En ole vielä saanut paperilla (lääkäri lupasi lähettää jotain tietoja) mitään tietoja patologin lausunnosta. Odottelen sitä vielä.

  Aurinkoista kesää kaikille!!

  #64614

  necu
  Osallistuja (Participant)

  Moi Lumipallo harmi että jäi asia niinkuin roikkumaan suosittelen kuitenkin Lääkärissä käyntiä kun kuitenkin jotain ??? Itsellä ei näkynyt mammografiassa toukokuussa 17 mutta eikä tuntunut mitään oikeassa rinnassa kuitenkin joulukuussa 17 oikean rinnan alapuolella pienen pieni vetäytymä ja siinä se sitten oli sitten pahalaatuinen syöpä laattamainen ei tuntunut kokeilemalla vaan sitten ultrassa näkyi koe palat otettiin saman tien 17 tammikuuta 2018 leikattiin osapoisto sen jälkeen 4 Xsytöstaatit 15 kertaa säteet ja 5 vuoden hormoonilääkitys.Mutta käy oman mielenrauhankin vuoksi syöpälääkärille .Mukavaa kesän jatkoa

  #64701

  Kaisa_29
  Osallistuja (Participant)

  Hei! Toivottavasti ei haittaa, että änkeän tähän samaan ketjuun omalla asiallani, joka koskee myös diagnoosin saamista. Olen menossa tällä viikolla terveyskeskukseen näyttämään kyhmyä (tai oikeastaan kahta) rinnassani enkä oikein tiedä, mitä terveyskeksessa tulee tapahtumaan. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin ultraäänitutkimuksen ja näytteenoton suorittaa radiologi? Mutta löytyykö Helsinkiläisestä pienestä terveyskekskuksesta radiologia? Vai toteaako terveyskeskuslääkäri, että ”Kyllä täällä tosiaan kyhmy on” ja lähettää jatkotutkimuksiin sairaalaan? Lisäksi haluaisin tietää, kuinka kauan tuloksia täytyy odotella patologilta sitten jos/kun näyte otetaan? Mammografiaan minua tuskin lähetetään nuoren ikäni takia. Tiedän, että rintasyöpä on erittäin harvinainen ikäiselläni, mutta kyllähän tämä huolettaa kovasti. Olen odottanut lääkäriin pääsyä kohta kaksi viikkoa ja vaikka se onkin todella lyhyt aika odottaa kiireettömässä sairastapauksessa, niin on se ollut yhtä tuskaa. Haluaisin saada jonkin käsityksen siitä, kuinka kauan diagnoosin saaminen kestää. En halua turhaan huolestuttaa ketään läheistäni, jos kyseessä on hyvänlaatuinen muutos. Pelkkä lääkäriin pääsyn odotus on kuitenkin ollut aika vaikeaa kun on yksin painiskellut tämän asian kanssa ja odottelua varmasti tulee vielä lisää. Iso kiitos vastauksista jo etukäteen!

  #64705

  Homssu
  Osallistuja (Participant)

  Hei Kaisa ja muut! Aloitin aiemmin oman ketjun mikrokalkista. Odotan myös diagnoosia tai puhtaita papereita edelleen. Oma polkuni on ollut seuraava: 24.5. pyysin lääkäriltäni lähetteen mammografiaan. Meillä päin ainakin mammografiat tehdään sairaalassa lähetteellä. Sain ajan 14.6, samalla tehtiin ultraääni. Radiologi suositteli biopsiaa, joita ei kuitenkaan meidän pienessä sairaalassa tehdä. Ei kun taas yhteys omaan lääkäriin ja pyysin lähetettä biopsiaan. Sain ajan 28.6 ja tulokset luvattiin viikon kuluttua. Varasin ajan lääkärilleni viikon kuluttua eli 5.7 – turhaan, sillä tuloksia ei ollut tullut. Sovimme sitten, että lääkäri soittaa minulle, kun saa tulokset, mutta vieläkään ei soittoa ole kuulunut. Mieluummin olisin kuullut tulokset kasvotusten. Olen huolissani ja tuskastunut odotukseen. Jos rinnassani on syöpä, niin tuntuu, että jokainen päivä heikentää mahdollisuuksiani.

  Sinun kohdallasi Helsingissä toivottavasti biopsia voidaan tarvittaessa tehdä samalla kuin mammografia. Jos olet 29-vuotias, olet myös kovin nuori, joten tilastot ovat puolellasi. Rinnoissa voi olla kaikenlaisia kyhmyjä, myös hyvälaatuisia. Mutta odottaminen on tosiaan tuskallista. Sitä keksii niin paljon huonoja vaihtoehtoja, kun pyörittelee asioita päässään. Olisi kyllä hyvä, jos voisit edes jonkun läheisen kanssa huolesi jakaa. Se voisi auttaa pysymään realiteeteissa ja jopa lähentää teitä.

  #64706

  Suvituuli
  Osallistuja (Participant)

  Hei Kaisa_29,
  Valtaosa rinnan pateista on hyvänlaatuisia. Helsingin terveyskeskuksista saa lähetteen tutkimuksiin (mammografia ja ultra) Kirurgiseen sairaalaan, jossa on rintarauhaskirurgian klinikka ja siellä tehdään kuvaukset ja tarvittaessa myös otetaan neulanäytteet. Neulanäytteiden vastaukset kestävät parisen viikkoa. Valitettavasti tämä ei ole mikään nopea prosessi. Terveysasemilla ei näitä tutkimuksia tehdä. Voit myös mennä yksityisesti tutkimuksiin, jos sinulla on siihen mahdollisuuksia, niin ei tarvitse jonottaa. Älä missään nimessä tyydy siihen, että jos lääkäri käsikopelolla päättelee, että pattisi ovat hyvänlaatuisia eivätkä tarvitse jatkotutkimuksia. Koska kenenkään näpit eivät pysty eroittamaan hyvänlaatuista pahanlaatuisesta. Voimia ja jaksuja sinulle tutkimuksiin.

  #65283

  Sohvi
  Osallistuja (Participant)

  Olisi kiva kuulla, miten teillä asiat eteni. Itse kävin viime vuonna ikäkausitarkastuksessa ja kesän lopulla mieheni sanoi, että nännini näyttää menneen sisään. Vähättelin itse asiaa, olinhan viime vuonna käynyt ja ensi vuonna taas edessä. Sitäpaitsi en tuntenut kyhmyjä tai herneitä, ajattelin, että ne pitää olla. Olin onnekas, että menin työpaikkalääkärille. Hän pisti samantien kuvaan ja ultraan ja siinä jo hän huomasi jotain, joten näyte otettiin. 2 päivää ja radiologi soitti(koska lekuri oli lomalla) ja sanoi, että tämä siirtyy nyt kirralle, soittavat maanantaina. Minulla tämä eteni niin nopeasti, että kaikesta tästä olin jo kahden viikon päästä leikkauksessa.
  Kasvain oli kuitenkin jo 3 cm, joten välillä olen miettinyt jos tuo on ollut jo viime vuonna, mutta ei ole mammografiassa näkynyt. Toisaalta, on turha tuhlata tuolle ajatuksia, nyt olen jo ekassa sytossakin ollut.
  Olin tosiaan onnekas, että tämä alku meni työpaikan kautta, niin nopeasti kaikki tehtiin ja sen jälkeen kirralla tunsin olevani niin
  hyvissä käsissä.
  Älkää jääkö epäilyihin vaan tutkituttakaa tarkemmin jos epäilette, se on pieni investointi siihen että saa mielenrauhan eikä asiat ole pidemmälle edenneet. Tsemppiä teille kaikille!

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.