Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

PSA eturauhasen poistoleikkauksen jälkeen

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #64942

  hannupulkkinen
  Osallistuja (Participant)

  Hei kohtalotoverit!

  Minulta leikattiin eturauhassyöpä Tampereella maaliskuussa 2014. Ensimmäisessä seurannassa PSA-arvo oli 0.003 eli mittaamattomissa. Sen jälkeen olen ollut mobiiliseurannassa puolivuosittain ja tänään sain arvon 0.12. Laitoin sähköpostia minut leikannelle lääkärille talvella kun arvo oli 0.1 hän kertoi arvon olevan vielä todella matala, mutta jos arvo nousee 0,2 yli niin on syytä keskustella urologin kanssa mitä tehdään. Luin jostakin että jos PSA nousee peräkkäsissä mittauksissa niin on syytä varautua sädehoitoon ja aloittaa se. Onko jollakin kokemuksia suhteellisen pitkän seuranta-ajan jälkeistä sädehoidosta. Kuinka kauan sitä annetaan ja onko siitä minkälaisia sivuvaikutuksia? Miten sädehoito on tehonnut?

  Olen kiitollisen vastauksista!

  Hannu

  #64947

  Zip
  Osallistuja (Participant)

  Moi !

  Minulta jäi PSA koholle vuosi sitten tapahtuneen leikkauksen jälkeen, 0.6, nousten jo 0,7 parin kuukauden aikana. Lokakuussa Enanton piikki vatsanahkaan, tätä hormonihoitoa siis jatkui 4 kk.

  Sädehoito alkoi marraskuun alkupuolella jatkuen vuoden loppuun, 35 kertaa. PSA on laskenut hiljakseen sädehoidon jälkeen ollen nyt 0.1. Nordlab ei näköjään ilmoita toista desimaalia.

  Sädehoidon aikana ei suurempia ongelmia, väsytti ja lähinnä ilmavaivoja oli.

  Sädehoidon jälkeen suolisto on herkempi, pitää katsoa mitä suuhunsa laittaa, ksylitoli, omenat, paprika, pähkinät aiheuttavat lähinnä ilmavaivoja. Ja jos em. ruokia syö, niin tuntuu ettei suoli aina tyhjene kerralla, vaan saattaa vaatia toisen vessakäynnin tunnin päästä. Mutta ei ole siis mitään vessapakkoa.

  Mielestäni ihan pikkujuttuja, jos ei tämän kummemmaksi muutu.

  #64960

  hannupulkkinen
  Osallistuja (Participant)

  Kiitos! Palutuivatko testosteronitasot kuitenkin takaisin hormoonihoidon ja sädehoidon jälkeen? Eniten minua pelottaa tuossa sädehoidossa se, että peräsuoli vahingoittuu nin, että ei enää oikein voi istua pitkä aikoja esim. autolla ajaessa ja että pyöräily on sen jälkeen mahdotonta.

  #64966

  Zip
  Osallistuja (Participant)

  Kuukausi viimeisestä piikistä testot 0,7 ja siitä pari kolme viikkoa 22 ja risat, sen jälkeen ei ole mitattu.

  Istumisessa, eikä polkupyöräilyssä ole ongelmia jos tällaisena pysyy, niin Ok.

  #64971

  karix
  Osallistuja (Participant)

  Kannattaa ehkä mainita heti alkuun, kun sädehoitoa suunnitellaan, että ottavat mahdollisuuksien mukaan huomioon tuon huolesi. Sädehoitoa kai annetaan normaalisti tietyistä suunnista, mutta noita suuntia voidaan perustelluista syistä muuttaa. Yleensä suuntia on kai 4, mutta itsellenikin otettiin käyttöön sädetys 5 suunnalta. Tällöin pystytään joitakin kehon osia ”kiertämään” ja niiden saama turha sädetys minimoimaan.
  Nykyiset sädetykit kuitenkin on tarkkoja ja kun ne kohdennetaan, niin hoitoa saa vain se tarvittava paikka. Toki pientä ärsytystä saattaa muuallakin ilmetä. Oma sädehoitoni 8 vuotta sitten ei ainakaan vielä ole aiheuttanut mitään vakavaa ongelmaa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.