Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

PSA Arvot ja verinen virtsa (hematuria)

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67974

  ProState70
  Participant

  Lyhyesti tarinani tässä
  48v perusterve mies, en tupakoi
  – 30.6 verinen virtsa, tai verta tuli virtsan lopussa. Siis pelkkää verta, ei veristä virtsaa
  – nyt tähän mennessä tehty TT kuvaus, MRI kuvaus, biopsia virtsarakosta ja eturauhasesta
  – PSA nyt 7.9 ja 10%
  -Eturauhasesta löytyi pesäke josta biopsia otettu
  – Virtsarakon seinämää punaisia läikkiä, joista otettu näyte
  – Odottelen tuloksia
  – Viikonlopun olin sairaalassa kun alkoi tulemaan verta oikein suuria määriä virtsatessa. Nyt oli koko virtsa tumman unainen ja seassa hyytymiä. Virtsaa tuli täysi rakollinen aina 15 min välein. Sairaalassa laitettiin huuhtelukatetri ja se oli kaksi päivää, HG laski ja sain verta. Määrällisesti ulos tuli pahimmillaan 2l/ tunnissa. Joten sain myös ravintoliuosta. Tänään menen ylävirtsateiden TT kuvaukseen.
  Onko oireet tuttuja? Epätietoisuus tässä on pahinta.

  #67998

  ProState70
  Participant

  Tänään tuli tieto -> ”MRI tehty ja siellä nähty yksi pesäke, josta otettu kohdennetut biopsiat, biopsioista tehty myös lisävärjäys. Kyseessä carcinoma adenomatosum Gleason 7 (3+4). Kyseessä hyväennusteinen eturauhassyöpä.”
  Suosittelevat leikkaushoitoa. Lienee tämä vaihtoehto parempi

  #68004

  Johannes
  Participant

  Itselleni 54v todettiin samanlainen gleason 7 ja se maaliskuussa leikattiin. Nyt puolenvuoden kontrollissa oli PSA mittaamattomissa (alle 0.1) eli kaikki saatiin pois. Erektio vielä hakusessa ja huolettaa, mutta muuten olen hyvässä kunnossa. Leikkaus tai sädetys, kaikissa omat puolensa, aiotkos valita leikkauksen?

  #68005

  jyrkiap
  Participant

  Hei ProState70.
  Mulla todettiin 2013 alkuvuodesta eturauhassyöpä gleason 7 (4+3). Kesäkuussa 2013 leikattiin ja kun oli patologin tiedoissa leikkausmarginaaliin jäänyt pöpöä, otin täydentävän sädehoidon tuolle alueelle.
  Mulla tuli juhannuksena 2012 verta virtsassa ja kuume nousi korkeaksi, sitten alettiin seuraamaan PSA:ta, joka oli ja pysyi 7-8 välillä, suh. 8%. Nyt olen 7 vuotta ollut puhtaana, arvot 0.01-0,03 alueilla.

  Aika samanmoiset arvot ja samansuuntaiset oireetkin sinulla. Itse ajattelisin leikkausta ikääsi nähden, kuuntelisin lääkäreitäsi valinnassasi. Tuo sinun verenvuotosi kuulostaa aika rajulta, mutta toisaalta PSA:si ei ole hälyttävä (3+4) juuri näinpäin 3 eniten, hoitaa toki pitää pikinmiten. Tsemppiä valintaasi.

  #68006

  ProState70
  Participant

  Kiitos kommenteista Johannes ja Jyrkiap. Ne merkkaavat tosi paljon. Tulee tunne ettei ole ihan yksin. Kiitos.
  Sain kommenteissanne paljon ajateltavaa ja hyviä vinkkejä. Eiköhän tämä tästä voitoksi vielä käänny!

  #68009

  jukarhu
  Participant

  Heipat ProState70!

  Aika hurjat on olleet sinulla oireet. Hyvä, että olet päässyt alkuun suht nopeasti, tällä ERS-pokulla.
  Hoidot on yleensä helpompia, silloin kun ollaan ajoissa liikkeellä.

  Sädehoito ja leikkaus, molemmat ovat varmaankin hyviä vaihtoehtoja. Olet ilmeisesti urologian diagnosoima? Pyytäisin myöskin lausuntoa syöpälääkäriltä (onklologi) hoitovalinnan pohjaksi.

  Sädehoidon osalta kannattaa myöskin kysyä lääkärin mielipidettä siitä, onko ulkoinen- vaiko sisäinen (HDR braky) hoito kohdallasi mahdollinen vaihtoehto.

  Kun tämä koko hoitopaletti on sinulle selvitetty niin seuraava, varmaankin hyvä kysymys lääkärille olisi, “mikä olisi valintasi, mikäli joutuisit sen, minun asemassani, tekemään?”

  Valinta, vaihtoehtojen välillä on sinulla. Kun olet valintasi tehnyt, sitten vaan ERS-polulla luottavaisin mielin, kohti uusia seikkailuja.

  Jukarhun-tarina löytyy tältä sivulta. Siinä on minun lähes 10-vuotinen ERS-polku kerrottu.

  Kaikkea hyvää, minkä hoidon sitten valitsetkin, se on varmaankin paras vaihtoehto juuri Sinulle.

  Veljille, reipasta alkavaa syksyä.

  #68010

  ProState70
  Participant

  Täällä on hyvää porukkaa foorumi pullollaan näköjään. Kiitti Jukarhulle vinkeistä ja tsempeistä. Kyllä se on niin että mikä ei tapa niin vahvistaa. Vaikka kyllä nämä kokemukset mielellään antaisi pois
  Tsemppiä kaikille

  #68022

  ProState70
  Participant

  Seuraavia vaiheita ja havaintoja tähän lisäilen ja samalla on tullut pohdittua sitä mitä on edessä.

  Aluksi verivirtsaisuutta oli noin kaksi viikkoa. Ei mitään merkkejä koskaan ennen ollut minulla.
  Kun tuseeraus tehtiin niin se oli niin kivulias ett meinasi oikeasti taju lähteä. Se oli sellainen merkki, josta itse ajattelin ettei kaikki ole nytbijan kunnossa. Syöpä kävi mielessä silloin. Tässä vaiheessa sitä hoidettiin eturauhastulehduksena. Sain sulla pituiset antibiootit. Näistä meni koko kroppa ihan nokkosihottumalle ja lääkkeen käyttö piti lopettaa, jottei tuo nokkosrokko olisi limakalvoille levinnyt. En ole millekään ruoka-aineelle tai muullekaan allerginen ollut ikinä. Lääke vaihdettiin ciproflocacin antibioottiin. Tästä sain nivelet ja ”luut” kipeiksi. Tämä kipu tosin alkoi vasta kun kuuria oli jäljellä muutama päivä. Oletan että kivut, joita vieläkin on, ovat peräisin tuosta lääkkeestä. Tosin mielessä on myös käynyt olisiko mahdollisesti jossain luistossa etäpesäkettä? Imusolmukkeisiin se ei ole TT kuvausten perusteella levinnyt. Pitää tuostakin kysyä hoitoneuvottelussa.
  Tuseeraus minulle on ollut tuskallinen, oletan että se on yksi merkki kohonneen PSA arvon lisäksi siitä että Kaikkk Einolle kunnossa. Minulla siis ollut kohonnut PSA, verinen virtsa ja kivulias eturauhanen tuseeratessa.
  Nyt odotellaan hoitoneuvottelua siis.
  Kiitos kaikille kommenteista ja omista tarinoistanne täällä foorumissa. Ne ovat tärkeitä tukipisteitä siinä vaiheessa kun etsii omien oireiden ja odottelun aikana vastauksia ja tukea. Suuri kiitos kaikille

  #68047

  punarinta
  Participant

  Tuo verivirtsaisuus on ollut “pelastuksesi”, joka johti lisätutkimuksiin. Yleensä ers ei aiheuta mitään oireita ja varsinkin sinun nuorella iällä ers on harvinainen. Taisi se yllättää myös lääkärisi, tuseerauksen kivuliaisuuden jälkeen olisi pitänyt ottaa psa heti, eikä syöttää mitään troppeja. Itsellä ihmeteltiin vuosikausia eturauhastulehdusta, tosin siitäkään lääkärit eivät olleet yksimielisiä. On myös väitteitä, että eturauhastulehdus voi osaltaan johtaa ers:ään.

  Hyvää syksyä kaikille, älkää istuko kylmillä kivillä.

  #68392

  ProState70
  Participant

  Hei kaikki!
  Kesäkuun lopussa kaikki alkoi ja nyt leikkaus ohi. Eturauhanen poistettiin RALP leikkauksessa 5.12. Oli uskomattoman hieno tunne herätä heräämössä ja tajuta olevansa hengissä. Nyt alkaa tarinani 2.0, elämää jatko ajalla. Kiitollinen mieli kaikesta huolimatta siitä, että saan vielä elää ja hengittää. Ikäänkuin etukäteen sain 50 v lahjaksi jatko-osan elämääni. Mitä kaikkea voimiaan vielä kokea? Jo tänään.
  Luottavaisena mielellä lähden askel kerrallaan rakentamaan itseäni ja kuntoutumaan. Otan ilolla vastaan sen mitä saan ja jos jokin jää puuttumaan niin pyrin keskittymään tähän tunteeseen, elän, hengitän, tunnen.
  Hyvää joulun aikaa kaikille!

  #68395

  Johannes
  Participant

  ProState70, tervetuloa RALP leikattujen joukkoon . Seuraava helpotuksen tunne tulee, kun katetrin saa pois. Ja pääsee paremmin liikkumaan. Kannattaa juoda paljon, ettei katetri mene tukkoon tai ala vuotamaan välistä. Jouduin käymään huuhtelussa, kun meni tukkoon rankemmaan kävelylenkin jälkeen. Joten kannattaa ottaa rauhallisesti tuon alun. Tsemppiä toipumiseen.!

  • tätä vastausta muokkasi 10 kuukautta, 2 viikkoa sitten  Johannes.
  #68411

  ProState70
  Participant

  Moi Johannes!
  Tarkoitus on ottaa todella iisisti tämä eka viikko. Juoda paljon ja käydä jalkeilla 5-7 kertaa päivässä ja tässä sisällä vaan tepastella
  Kiitos vinkistä

  #68412

  ProState70
  Participant

  On mulla vuotanut välistä koko ajan mutta tipottain vaan, ei isompia

  #69872

  ProState70
  Participant

  E itää ole totta!? Aikaa leikkauksesta nyt 10kk. Kaikki sujui aluksi aika lailla ok. Virtsaamisen kanssa ei ollut ongelmia, mutta elokuussa niitä alkoi muodostua uudelleen. Lisäksi leikkauksen jälkeen ulostamisen kanssa ollut pidätyshaasteita. Ja oostumut on muuttuunut vetisempään suuntaan. Pieniä selittämättömiä kipupistoksia tuntuu aina silloin tällöin ympäri kehoa lähinnä nivelissä. N kk sitten alkoi tulemaan veristä ulostetta. Ensin kerran ja sitten toisen ja kolmannen kerran jälkeen otin yhteyttä lääkäriin. Ja labratulokset paljastivat että PSA on nyt luettavissa.
  Ensimmäinen kontrolli 3kk RALP leikkauksen jälkeen PSA oli 0,08, 5kk jälkeen mittaamattomissa ja nyt 0,19.
  Tuo huolestuttaa.
  Seuraavat stepit ovat suolen tähystys ja seuraava PSA 2kk päästä. Jos edelleen koholla niin sitten sädehoitoon.
  On tää ihan p….ä kun ei lopu tää juttu. Tässä on vissiin opittava elämään tän taudin kanssa.
  Onko muilla vastaavia kokemuksia?

  #69881

  Amyrose9x
  Participant

  Sinun tulisi kiinnittää huomiota huolellisiin terveystarkastuksiin. Jos verenvuoto on epänormaalia, meidän ei pitäisi olla ollenkaan subjektiivisia! fall guys

  • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 1 päivä sitten  Amyrose9x.
  #69887

  ProState70
  Participant

  Kiitos muistutuksesta. Omasta mielestäni huolellinen olen ollut. Vai mitä tarkoitat? Tässä viimeisen vuoden aikana olen käynyt lääkärissä varmaan n 15 kertaa. Ennen viime kesää (jolloin siis kaikki alkoi) PSA mitattiin joulukuussa 2018. Eli n 6kk aikaisemmin.
  On myös valitettavasti oppinut tiettyä kyynisyyttä. Pienistä asioista kun on lääkärissä käynyt niin on tullut “sormille”, Siperia opettaa. Syöpä rumban läpikäyneenä on oppinut vaatimaan asioita.
  Varasin eilen ajan myös Docratekseen, rinnakkainen hoitoarvio ei ole pahasta.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.