Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Parantumaton keuhkosyöpä

Parantumaton keuhkosyöpä

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67203

  Rippe
  Participant

  Hei
  Läheiselläni on parantumaton keuhkosyöpä. Todettu viime elokuussa. Levinnyt nyt luustoon, maksaan ehkä. Annettu ensin tabletti täsmähoito ja kun se ei tehonnut kaksi kertaa sytostaatit, ei auttaneet. Nyt palliatiivinen hoito. On hoitokodissa, kovat kivut ja valittaa ettei saa tarpeeksi kipulääkettä( oxinorm, oxicontin). Elinikää ehkä 2 kk mutta kuka tietää, näin viimeksi pari päivää sitten, kovin väsynyt oli välillä. Tupakoi yhä. Hyvin vähän on tietoa keuhkosyövän loppuajasta

  #67209

  Kia Kolangio
  Participant

  hei Rippe, pahoittelut läheisesi tilanteesta.
  missä päin Suomea läheisesi asuu? ainakin täällä Helsingissä kipulääkityksestä ei nipoteta ollenkaan, melkeinpä päinvastoin. puhun tietenkin vain omasta puolestani/kokemuksistani.
  olen itsekin palliatiivisessa hoidossa nykyisin, sairastan sappitiensyöpää. takana 1,5 vuoden hoito-ohjelma sytostaatteineen, ja tällöinkin sain aina juuri tuota OxyNormia oireisiini, nykyisin vielä Oxycontiakin, mikä on pitkävaikutteisempi kuin tuo Oxynorm.

  olisiko sulla läheisenä mahdollisuus vaikuttaa asiaan? minusta voisit vaikka soittaa hoitopaikkaan ja sanoa, että olet itsekin huolissasi läheisesi kivuista ja onko lääkityksen lisääminen mahdollista. tuskin olet ensimmäinen “ulkopuolinen” joka ottaa heihin yhteyttä asian tiimoilta.
  seikka, että jos kipulääkettä himmataan riippuvuus-perusteella, on todella naurettavaa kun tauti on edennyt näin pitkälle.
  jos siihen taas on jokin muu lääketieteellinen selitys, mikä kaiketi sekin voi olla mahdollista, niin se on tietysti asia erikseen.
  itse en voisi kuvitellakaan tilannetta etten saisi lääkitystä tarpeeksi. vielä kun voimia on, nostaisin siitä kyllä metelin ja onneksi tiedän, että tuon metelin nostaisi myös veljeni jos en siihen itse kykenisi.

  kovasti tsemppiä Sulle! muistathan pitää myös itsestäsi huolta.

  #67216

  Rippe
  Participant

  Kiitos. Ehkä hän itse vaan kokee ettei saa tarpeeksi kipulääkettä. On varmaati tapissa molemmat lääkkeet. Olen etsinyt tietoa keuhkosyövän viime hetkistä. Kovin raskasta käydä katsomassa. Ääni on jo mennyt tuskin kuulen hänen puhetta. Jalat menneet jo alta johtuen luustopesäkkeestä. Onko keuhkosyöpäpotilaan omaisia täällä? Kertokaa kokemuksia. Kiitos Kia!

  #67234

  Kari Lanne
  Participant

  Niin siis se millaisessa kodissa on vaikuttaa valitettavan paljon siihen kuinaka osataan kipua hoitaa. Jos on saattohoitokodissa tai palliatiivisen keskusken alaisuudessa niin kipulääkkeitä yleensä annetaan riittävästä. Kipulääkkeillä on se huono puoli että elimistö tottuu niihin ja määrää pitää nostaa aika nopesti. Tätä ei yleensä ei saattohoitoon erikoistuneet osaa. Oxynorm ja oxycontin eroaa vain sen verran että norm on lyhytvaikutteinen vaikutus alkaa kenties ½ tuntia ottamisen jälkeen ja vaikuttaa muutaman tunin. Contti on pitkävaikutteinen ja se vaikuttaa pidempään. Hoito menee niin että kun tulee kivun tunnetta annataan normia. Ja sen mukaan paljonko on normia saanut tarvittavana lääkäri määrää contialisää. Eivät hoitajat tiedä onko ihminen kipeä jos hän ei sitä pyydä. Hoitajan pitäisi kyllä sitä paivittäin kysyä.
  Äitini kuoli kymmenkunta vuotta sitten keuhkosyöpään- Isän veli muutama viikko sitten. Kovin erilaisia oireita aiheuttivat. Se riippunee paljon siitä missä on etäsipesäkkeitä.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.