Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee

Mihin, miten eturauhassyöpäläinen kuolee

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68697

  seppori
  Participant

  Minulla (77v) on agressiivinen eturauhassyöpä (Gleason 8) diagnosoitu 2013. Kemiallinen kastraatio (Firmagon, Zoladex) aloitettiin heti ja sädehoito maksimiannoksin. Estrogeenihoito auttoi aikansa. 2018 syksyllä radium pistokset toimivat myös aikansa. Sen jälkeen Xtandi osoittautui toimimattomaksi. 2019 alusta olen syönyt Zytigaa ja PSA on pysynyt kohtuuden rajoissa, mutta luustoon on enenevästi tullut etäpesäkkeitä. Kesällä 2019 selkäkivut liikkuivat tasolla 8-10/10. Kevyellä lihasharjoittelulla olen saanut ne parhaimmillaan tasolle 2-4/10.

  Kuolleet eivät tietenkään osallistuu tällä paikalla keskusteluun, mutta toivoisin ”syöpäläisen” loppuaikoja seuranneita kertomaan, mitä mahdollisesti on edessä. Aikanaan olen ilmoittanut haluavani poistua alle 80-vuotiaana ”saappaat jalassa”.

  #68779

  ers optimisti
  Participant

  Hei seppori, samaa olen minäkin miettinyt. Oma tarinani löytyy täällä aikaisemmin kun katsot nimimerkkini julkaisuja. Niin optimisti kuin olenkin nyt laittaa kyllä miettimään.
  Itselläni tuo Gleason oli 9, eli vielä agressiivisempi kuin sinulla. Runsas kolme vuotta sitten leikattu ja yhdessä poistetussa imusolmukkeessa oli etäpesäke.
  Ennen leikkausta Firmagon ja leikkauksen (eturauhasen poiston) jälkeen Firmagon yhdistettynä 30-40 kertaa sädehoitoon. Yli kolme vuotta PSA pysyi alle 0,09 mutta nyt kaksi viimeistä mittausta ovat 0,37 ja 0,49 eli nousussa on. Mitä nyt pitäisi tehdä? Mitään kuvauksia tai hoitoja ei kai saa ennenkuin PSA on noussut tasolle 2 ? Sinne se saattaa nousta piankin kun kyse on agressiivisesta syövästä. Suora yhteys tuossa PSA:n nousussa on veren testosteroni pitoisuuteen joka nyt on Firmagonin jäljiltä noussut lähes nollasta tasolle 13. Voi olla jo korkeampikin, ei ole vuoteen mitattu. Voi olla että Firmagon piikillä saisi testosteronin ja PSA:n laskemaan mutta ainakaan vielä sitä piikkiä ei kai saa. Taitaa olla kallista ainettakin. Tällaisia mietteitä. Miten Seppori sinulla, osaatko sanoa mihin PSA:n pitäisi nousta että olisi aihetta huolestua? Sinua ei ilmeisesti ole leikattu eikä imusolmukkeita poistettu? Mitä kokemuksia on muilla kohtalotovereilla?

  #68860

  seppori
  Participant

  Kiva, että joku vastasi. Minua ei ole leikattu. Sain heti maksimaalisen sädehoidon ja Firmagon aloitettiin välittömästi. Kun valitin Firmagon pistoksen 1-2 viikkoa kestävästä kivusta, niin pistos korvattiin Zoladex-ampullilla, joka asetetaan joka kolmas kuukausi vatsan läskikerrokseen. Tämä on jatkunut kaikki nämä vuodet. Viimeksi olen syönyt Zytigaa vuoden ja se näyttää jatkuvan. PSA on pysynyt aisoissa, mutta sen tukena syötävä kortisoni tuhoaa luuta.
  Minulla oli lääkäritapaaminen 3 viikkoa sitten ja tiukkasin lääkäriltä ”miten kuolema tulee”. Kuten voit arvata, niin eihän siihen voi selvää vastausta saada. Todennäköisesti etäpesäkkeiden lisääntymisen ja luuston heikentymisen myötä vähitellen peruskunto heikkenee ja jollei aivohalvaus armahda, niin kipujen kanssa loppuu liikkuminen ja kunto.
  Kun meidän syöpämme ei yleensä leviä sisäelimiin, vaan tekee tuhojaan esim selkärangassa, niin oletettava kuolinsyy on ”vanhuudenheikkous”. Valitettavasti se ei ilmeisesti ole kivuton. Toistaiseksi olen kipujeni kanssa pärjännyt kohtuullisesti särkylääkityksen (10mg OxyContin aamuin/illoin) ja kevyen lihasjumpan avulla. Yritän selkälihaksia jännittämällä saada tukea rappeutuvan selkärankani ympärille.
  Apellani oli syöpä. Epäselväksi jäi, tappoiko hänet syöpä vai lääkitys. Hän sai sytostaatteja ja oli jokaisen hoidon jälkeen aina vaan huommassa kunnossa. Minulle suunniteltiin viime kesälle sytostaattihoitojen aloitusta, mutta sain asian siirretyksi syksyyn ja, kun jumpalla pystyin jossain määrin kuntoutumaan, niin nyt asiaa ei ole otettu esille. Kun nykyisen lääkityksen teho hiipuu, niin varmaan se tulee uudestaa esille. Minun ajatuksissani sytostaatit ovat finaali ja silloin voi ajatella ovatko ne saatavan jatkoajan väärtti.

  Siedettävää vointia.

  #68891

  Ruuhenkiiski
  Participant

  Olen itse tällä hetkellä po. syövän vuoksi sädehoidossa.
  Viime syksynä kuoli hyvä ystäväni eturauhassyöpään. Hän sairasti noin 3 vuotta aggressiivista tätä muotoa – 8. Viimeiset 3 kk hän oli sairaalahoidossa.
  Reilu vuorokausi ennen kuolemaa nousi hänelle sahaava, korkeahko kuume (luultavimmin keuhkokuume). Hän meni tuohon kuumeeseen + yleiskunnon heikkenemisen.

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.