Siirry suoraan sisältöön

Lymfoomako

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #68201

  huolestunutnainen
  Participant

  Hei. Kaikki neuvot, kokemukset ja mielipiteet olisivat todella tarpeen.

  Huomasin noin 1.5 vuotta sitten ensimmäinen turvonneen imusolmukkeen kaulallani, josta otettiin tuolloin kaulan UÄ. Tämän perusteella vaikka kokoa imusolmukkeella oli 1cm, näytti normaalilta eikä otettu sen enempää testejä.
  Tämän jälkeen ympäri kaulaa minulle on ilmestynyt enemmänkin imusolmukkeita, jotka nyt 6kk sitten katsottiin UÄ uudestaan. Todettiin jälleen, että vaikka onkin suurentuneita, näyttävät täysin normaaleilta. Ei otettu edelleenkään neulanäytteitä.
  Nyt löysin kylkien päältä 2 suurentunutta inusolmuketta, joita näytin lääkärille, joka vain totesi, että ovat normaalin tuntuisia? Alkaa pikku hiljaa pelottaa, jos onkin syöpä, kun näitä koko ajan ilmestyy eivätkä patit suurentumisen jälkeen pienene? Lääkärit eivät tunnu ottavan tosissaan, kun ”näytän terveeltä” ja olen nuori (26v).

  Muita oireita on ollut yöhikoilua. Myös väsymystä, mutta kaikkihan me joskus ollaan väsyneitä, niin tästä en sen enempää ole miettinyt. Lähiaikoina on myös ollut pientä huimausta ja huonovointisuutta.
  Mitä nyt pitäisi tehdä, kun lääkärit ei tunnu tutkivan kunnilla ja eivät tunnu välittävän?
  Verikokeista on muuten myös tehty perusverenkuva, joka on ollut normaali.

  #68202

  cambridge
  Participant

  Hei

  Menetin isäni 9 vuotta sitten tälle pirulliselle syövälle. Lymfoomiahan on lukuisa määrä alatyyppejä, isälläni toiseksi pahin, manttelisolulymfooma, johon ei juuri mikään hoito tehonnut.

  Myös jokin infektio voi suurentaa imusolmukkeita. Mutta isäni tapauksessa oireet olivat selvät; laihtuminen, ruokahaluttomuus, kuiva yskä ja yöhikoilu. Lymfooma ei välttämättä näy tavallisessa verenkuvassa. Isällä oli crp noussut satasen tuntumaan, siitä alkoivat tutkimukset. Ultraäänellä asia selvisi, lopullinen varmistus koepalasta. Tuo on ihan hölynpölyä nuo “näytät terveeltä” ja “olet nuori”- jutut. Syöpä ei ikää katso. Varsinkin Hodgkinin lymfooma on usein nuorempien tauti.

  Kyllähän tuo kohdallasi neulanäytettä ainakin kaipaisi, ehkäpä ct-kuvaakin…ainakin mielenrauhan takia. Menisin yksityiselle jos vain mahdollisuus.

  Terv. Mika

  #71098

  Ashley
  Participant

  Hei,
  minä pohdin täällä samaa, että lymfoomako? Minulle tuli joulukuussa reiden yläosaan patti, sellainen 2×2 sormituntumalla. Sain ajan 8.1. lääkärille, joka lähetti UÄ-tutkimukseen. Siellä imusolmukkeen kooksi mitattiin 4x5cm. Lähete sairaalaan. Nyt patti yltää jo ihan nivustaipeeseen ja painaa jotakin, ehkä hermoa. Patti itsessään ei ole kipeä ja muuten olen ihan terve, mutta istuminen ja liikkuminen laukaisevat erilaisia kipuja koko jalkaan. Mutta ei mitenkään kovia, mutta niiden takia sitä pattia ei voi olla ajattelematta. Tässä odottelen josko sairaalasta tulee aika. Toinen vanhemmista ja sisko kuolivat selkäydinperäiseen syöpään sairastettuaan vain vuoden, joten itsekin jo ajattelen, että tämä on menoa. En ole mitenkään ahdistunut, jokuhan se kaikille tulee. Mahdan olla hämmästynyt, jos osoittautuukin vaarattomaksi. Kirjoitin tänne siksi, että en ole puhunut patista kenellekään, mutta huomaan kuitenkin, että minulla on tarve jakaa tämä odotus. Voi olla, että tämä on siihen väärä foorumi, mutta tuntui yllättävän hyvältä kertoa asiasta tänne jonnekin bittiavaruuteen. Kiitos bittiavaruus. Terveisin Ashley

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.