Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät letrozol ratiopharm kokemuksia

letrozol ratiopharm kokemuksia

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #63849

  Vaahtera
  Participant

  Hei,onko kellään kokemusta hormoonihoidosta syövän etenemisen ehkäisyssä?nimenomaan letrozol ratiopharm lääkkeen käytöstä. Onko auttanut sinulla?

  #63913

  granny
  Participant

  Hei! Hormonihoito vasta aloitettu, joten en osaa sanoa ehkäiseekö, mutta minulla ei ole hyviä kokemuksia ko. lääkkeestä. Ehdin syödä lääkettä noin kolme viikkoa, kun alkoi monenlaiset oireet. Nivelkipuja, silmän ärsytystä, suun kuivumista jne. Määrättiin särkylääkettä kipuihin ja monenlaista tippaa silmään, ei auttanut. Kävin silmälääkärissä, mutta vikaa ei löytynyt. Pidettiin Letrozolin ottamisessa kolmen viikon tauko, mutta oireet vaan jatkuu edelleen. Nyt tutkitaan verikokeilla reuman mahdollisuutta. Aloitin viikko sitten Tamofenin ja vielä en ole huomannut uusia sivuoireita.

  #64067

  Annu
  Participant

  Hei

  Olen juuri tauolla Letrozylistä kun tuli nivelkipuja ym. kankeutta. Sain myös värikalvontulehduksen silmään joka luullakseni johtuu enemmän selkärankareumastani mutta saattaahan olla yhteydessä hormonilääkkeen aloitukseen eli n. 2,5 kk sitten aloitin Letrozylin ja kun nyt mainitsit silmäoireista niin voikohan olla jotain yhteyttä? Tarkoitus on katsoa loppuuko oireilu tänä aikana. Vielä ei ole viikossa tapahtunut mitään helpotusta.

  #64072

  granny
  Participant

  Hei Annu! Minulle määrättiin kortisonia kipuihin ja on auttanut. Nyt on silmäoireet ja kivut ja kankeus poissa. Pelottaa vaan saanko tähän vielä reuman. Kortisoni annosta pienennetään pikku hiljaa. Jos oireet ei palaa lääkityksen päätyttyä niin todennäköisesti ei reumaa. Tällä hetkellä myös Tamofen tauolla kun leikkaus edessä.

  #64135

  Sointu
  Participant

  Hei, diagnoosista nyt 4,5 vuotta. Ensin pari vuotta Tamofenia ja nyt 1,5 vuotta mennyt Letrozol. Kovasti on sivuvaikutuksia. Tosin kaikista ei tiedä, johtuuko munasarjojen poistosta osa oireista. Nivel ja luusto kipuja on. Käsissä ei ole puristusvoimaa. Yöunet katkonaiset. Sinnillä mennään ja toivossa että pitää lääke taudin pois.

  #64479

  triankeli
  Participant

  Kohta kaksi vuotta olen syönyt Letrozolia. Nivelet meinaa olla kipeät. Selkä ja jalat kankeat. Myös masennus alkanut on vaivata. Eri masennuslääkkeitä on kokeiltu, mutten ole kokenut niistä olevan apua. En tiedä, mistä kysyisin neuvoa. Lääkärit eivät tunnu ottavan vaivoja tosissaan.

  #65330

  Tellervo50
  Participant

  Olen käyttänyt Letrozlia 8 kk. Ensin oli jonkin verran lihassärkyjä mutta ei enää. Limakalvojen kuivuminen on ongalma pärjää kun on silmätipat ja ja suun-nenän kostukkeet käytössä sekä myös alapään limakalvoille käytän luontaistuotteen Membrasinia, apteekin tuotteet ei ollut minulle sopivia. Liikunta ja lihaskuntoilu auttaa särkyihin.

  #68318

  Kyllikki47
  Participant

  Olen käyttänyt Letrozolia 3,5 vuotta. Koko ajan ollut nivel- ja lihassärkyjä, selkä ja jalat kankeat minullakin, . Yöuni erittäin katkonaista, ilman särkylääkkeitä ei juurikaan ole pystynyt nukkumaan. Tämän vuoksi jatkuva väsymys ja haluttomuus. Nyt, kun Letrozolia ei apteekista saanut, sain Femaria. En edes osannut odottaa mitään muutoksia, koska vaikuttava ainehan on sama. Kuukauden jälkeen havahduin siihen, etten ole tarvinnut yhtä ainoaa särkylääkettä ja nukun 7-8 tuntia yössä. Olen kuin eri ihminen, kun univelkaa ei enää ole eikä koko ajan kolota joka paikasta. Minulla liikunta ei auttanut särkyihin, päinvastoin pahensi niitä. Pelkkä kävely oli yhtä tuskaa. Siitä huolimatta olen liikkunut säännöllisesti ja käynyt jumpassa. On myös tehty mm. uniapneatutkimus (lievä löytyi), hermoratatutkimus (ei löytynyt vikaa).

  #68558

  Friidu
  Participant

  Hei
  Kerron nyt omat kokemukset tähän asti Letrozolista.
  Aloitin sen syönnin 2019 marraskuun alussa, kun sädehoito käynnistyi. Kävely ja liikkuminen ollut siitä alkaen kivuliasta. Lääkitys tauolla kolmisen viikkoa joulun yli. Kivut jatkuivat tauon aikanakin, eikä niihin oikein auta mikään. Sitkeästi on vain yritettävä liikkua.
  Aluksi luulin että hoitojen aikainen liikkumattomuus aiheuttaa ohimenevät lihaskivut mutta kun kivut vain jatkuvat liikkumisesta ja kuntoilusta huolimatta niin jostain muustahan tämä johtuu. Olen myös miettinyt ovatko nämä kivut osittain myös sytohoitojen pitkäaikaisvaikutuksia? Itselläni kivut lähinnä lantiosta jalkapohjiin. Kuukauden taas kokeillaan ja sitten muutetaan kyllä lääke, jos ei kivut hellitä.
  Lääke lisäsi myös kuumia aaltoja ja hikoilua niin paljon että yö unet jäivät vähiin. Sain Venlaflaxinia kokeeksi, joka tehosikin aaltoihin hyvin mutta lisäsi unettomuutta niin että yöllä ajattelin jo alkaa pullan paistoon. Nyt on se lääke jäissä ja uni vaje paikattu. Kyllä näillä lääkkeillä on niin paljon sivuvaikutuksia ettei näitä huvikseen syö. Toivottavasti pitävät kuitenkin taudin pois.

  #68598

  Millamari
  Participant

  Friidu, jäin nyt kovasti miettimään viestiäsi. Olen aika tavalla saman ajan syönyt Letrozolia ja olen ihmetellyt luustokipua. Välillä nilkat ja jalkapohjat ovat kipeät ja sen olen tulkinnut lääkkeestä johtuvaksi, mutten ole tullut ajatelleeksi, että häntäluun kumma kipu ja sellainen erikoinen säteilevä kipu voisivat myös olla lääkkeen aiheuttamat. Olen aina välillä huolissani, että onko syöpä lähtenyt leviämään luustoon, mutta luustoa on kyllä kuvattu. Eli olisikohan sittenkin Letrozol syypää? Kuumilta aalloilta olen ihme kumma lähes säästynyt. Hyvin lieviä on välillä. Mutta väsynyt kyllä olen välillä. En tiedä, mistä sekin johtuu: lääkkeistä, mielentilasta…

  #68650

  Friidu
  Participant

  Millamari, onko sinulla kokeiltu lääkitys taukoa? Lääkärini sanoi minulle että parin viikon tauko ei vaikuta taudin kulkuun, koska kokonaislääkitys aika on viisivuotta. Mutta kaikkihan on tässä taudissa niin yksilöllistä. Itselläni on hyvä ennuste kaikesta huolimatta. Tämän takia uskalsin olla ilman lääkkeitä melkein kolme viikkoa.
  Nyt olen tauon jälkeen syönyt melkein kaksi viikkoa taas näitä myrkkyjä. Luin lääkkeen sivuvaikutuksista ja siellä yleisimpänä on luu, nivelkivut sekä lihaskivut ja näitä kaikkia ainakin minulta löytyy.
  Eilen aloitin työt ja kun on jaloillaan 8 h päivässä niin illalla oli jalat taas niin kipeät ja särkivät läpi yön ja nyt kyllä väsytyt kun yö oli rikkonainen. Onneksi teen aluksi vain osa-aikaista työtä niin ehtii hieman palautua.
  Ei tällaista jaksa viittä vuotta. Kokeilen varmasti vaihtaa ensikuussa toiseen vähemmän näitä kipuja aiheuttavaan mitä lääkäri ehdotti.
  Toivottavasti Millamari saat selvyyden tuohon väsymykseen, se on ikävä juttu vie helposti mielialan ja elämän kiinnostuksen. Onneksi mennään kevättä kohti ja valoisen aika lisääntyy.

  #69394

  Minttumaria
  Participant

  Olen aloittanut vuoden alusta 2019 Letrozolin. Samoja sivuvaikutuksia, silmien ja suun kuivumista, lihasheikkoutta. Pahimpana vatsan turvotus, vähänkin kun syön vatsa on kuin potkupallo. Salaattia popotan. Tällä hetkellä kuumia aaltoja tulee jatkuvasti. Samoin tuntuu, että ei tätä viitta vuotta kestä.

  #69502

  kate991
  Participant

  Mielestäni tällä terapialla on monia etuja. Koska setäni käytti sitä rintasyövän kanssa, joka on asunut 4 vuotta. rate my company

  #69524

  Pike
  Participant

  Kolme viikkoa Letrozolia takana, nivelrikkopolvet oli alkuun tavallistakin kankeemmat, mutta on jonkin verran jo helpottanut. Onneksi ei ole mitään yösärkyä tms.

  Lähes kalju pää hikoilee, hikoili kyllä jo ennen Letrozoliakin.

  Maha ja suolisto on kanssa olleet vähän sekaisin, mutta sekin jo parempaan, joten eiköhän tämä tästä.

  Liikunta auttaa noihin nivelkipuihin ja kiva kun muutaman viikon päästä alkaa jumpat, niin se varmaan helpottaa lisää.

  #69744

  Maijami
  Participant

  Olen nyt syöny 3 vuotta Letrozol 2,5mg,aluksi vain vähän lihaskipuja,jäykkyyttä,mutta hikoilu oli aluksi valtavaa.Viimeisen vuoden ajan nivelkivut,jäykkyyttä ja vaikeuksia kulkea portaissa alaspäin akillesjänteen alueen kivun takia on ollut.Lääkäritsanovat että ei johdu lääkkeestä,mutta vaivat alkoivat samaan aikaa letrotsolin aloituksen kanssa.Vielä ei ole vaihdettu,kun toimii hyvin.Seuraavalla käynnillä kysyn voidaanko vaihtaa vai pitääkö vaan kärsiä.Viime kuukausina tullut suonevetoja ja lihaskramppeja öisin.

  #69745

  Pike
  Participant

  Nyt noin kahdeksan viikkoa Letrozolia takana. Kuumat “lehahdukset” on oikeastaan jääneet pois ja polvien niveljäykkyyskin helpottanut. Tosin nyt olen käynyt vesijumpassa kolme viikkoa kolme kertaa viikossa, joten sekin varmaan auttaa.

  Sytojen viemät hiuksetkin kasvaneet sen verran, että pikkuhissukseen kaupungilla liikuttu ilman huivia. Välillä kyllä meinasi usko mennä hiusten kanssa.

Esillä 16 viestiä, 1 - 16 (kaikkiaan 16)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.