Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Letrozol accord 2,5mg ja Zoladex 10,8 mg aihettamat oireet

Letrozol accord 2,5mg ja Zoladex 10,8 mg aihettamat oireet

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #64441

  Nixu
  Osallistuja (Participant)

  Minulle vaihdettiin hormoonihoito helmikuun alussa Tamofenista otsikossa mainittuihin lääkkeisiin. Uusi lääkitys ei kuitenkaan sopinut minulle, vaan aiheutti todella rankat vaihdevuosi oireet ja sitä myötä unettomuutta. Heräilen yöllä useaan otteeseen kuumuus- ja hikipuuskan tullessa, jonka jälkeen on vaikea saada unta, kunnes parin tunnin sisällä tulee uusi puuska. Samanlaiset oireet päivälläkin, mutta ne on ollut silloin helpompi kestää. Lääkärin päätöksellä palattiin takaisin Tamofeniin toukokuun alussa. Letrozolin jätin pääsiäisenä pois käytöstä ja Zoladexin vaikutuksen olisi pitänyt loppua toukokuun alussa.

  Onko kenelläkään kokemusta, kauanko näiden lääkkeiden haittavaikutukset voivat kestää? Elimistö tuntuu olevan kovilla.

  #64442

  Suvituuli
  Osallistuja (Participant)

  Hei Nixu,
  Kaikki sytostaattihoidot ja hormonilääkkeet aiheuttavat enemmän tai vähemmän näitä vaihdevuosioireita. Myös Tamofen saa niitä aikaiseksi. Itselläni on Letrozol ja alussa oli just näitä kahden tunnin hikipuuskia ja tiheitä herätyksiä öisin, onneksi ne ovat lieventyneet. Jotkut ovat saaneet apua esim Venlafaxinista pienellä annostuksella, onko sinulle ehdotettu sitä? Hikiliikunta pitäisi myös lieventää oireita. Itse olen huomannut, että kahvi ja hiilarit saavat heti aallon aikaiseksi. Voimia!

  #64446

  Nixu
  Osallistuja (Participant)

  Hei Suvituuli,

  kiitos vinkistä, en ole kuullut tuollaisesta Venlafaxinista. Täytyypä selvittää lisää. Ja todellakin kahvi vaikuttaa aaltoihin lisäävästi :)

  Ennen tätä Letrozol+Zoladex hoitoa ehdin käyttää Tamofenia noin 10kk ja siitäkin tuli kyllä oireita, mutta ei näin voimakkaita/tuskaisia. Lääkäri tuumasi, että tämä lääkeyhdistelmä on liian voimakas minun elimistölle. Koska ole 40 vuotias, ehdin jo miettiä, josko nämä laukaisivat minulle pysyvät vaihdevuosioireet.

  Nyt kun olen pallannut käyttämään Tamofenia, toivon, että oireet pian helpottavat edes sen verran, että saisin nukuttua. Kiitos kannustuksesta ja vinkeistä!

  #64447

  Suvituuli
  Osallistuja (Participant)

  Toivon Nixu, että oireesi helpottavat pian.Nuorilla nämä oireet ovat voimakkaimpia. Itse olin jo vaihdevuodet läpikäynnyt, kun sairastuin. Venlafaxin on varsinaisesti mielialalääke, mutta pienillä annoksilla sitä käytetään helpottamaan hormonilääkkeiden sivuoireita. Se on yleisesti käytössä aika monella, kun lukee noita muita vertaistukipalstoja. Tsemppiä!

  #64453

  Annu
  Osallistuja (Participant)

  Itselläni Letrozylistä vaikka mitä oireita. Polvi jouduttiin juuri tyhjentämään nesteestä ja kortisonia pistämään. Nyt niskassa jokin kramppi monta viikkoa. Aikamoista invaliditeettiä viimeiset puolivuotta, monenmoista vaivaa. Ei tunnu sopivan mutta mitä vaihtoehtoja? Oletteko uskaltaneet vaihtaa esim. Tamofeeniin?

  #65044

  Nixu
  Osallistuja (Participant)

  Hei Annu,

  hetki on vierähtänyt siitä, kun olen tällä sivustolla viimeksi käynyt. Kiitos viestistäsi :)

  Nyt minulla on käytössä Tamofeen, kuten oli ennen tuota lääkevaihdosta. Mutta, oireilu jatkuu edelleen todella voimakkaana. Kysyin Suvituulin neuvosta lääkäriltä Venlafaxinista ja sain siihen reseptin. Hikoilu on hieman helpottanut, mutta nyt kuuman aallon tullessa tulee huono/heikko olo. Aaltoilua on tunnin tai parin välein.

  Yritin kysyä lääkäriltä samalla, onko hänellä tietoa, kuinka kauan tuon Zoladexin haittavaikutukset tuntuvat?En oikein saanut selvyyttä, ilmeisesti tapauskohtaista. Lääkäri totesi, että lääke on pitkävaikutteinen ja voi aiheuttaa oireita pitkään.

  Minulla on syksyllä vuosikontrolli, joten sitten pääsen keskustelemaan lääkärin kanssa kasvotusten, jollei sitä ennen tapahdu muutosta. Kyllähän Tamofeenkin aiheuttaa oireita, mutta eivät olleet näin voimakkaita ennen lääkevaihdosta.

  #65138

  Tellervo50
  Osallistuja (Participant)

  Minulle Letrozol aloitettiin Maaliskuussa -18, ensin heräilin hikipuuskiin ja myös päivällä niitä tuli. Parin kuukauden jäjkeen enää harvoin. Tällä hetkellä ei lainkaan. Ihmettelin tuossa yhden saaneen 40 v Letrozola, sehän on tarkitettu vaihdevuodet ohittaneelle jolla ei ole omaa estrogeeni tuotantoa.

  #65146

  Suvituuli
  Osallistuja (Participant)

  Hei Tellervo50,
  Minullakin on menossa Letrozol ja olin jo vaihdevuodet ylittänyt sairastuessani rintasyöpään.
  Nuorille voidaan myös sitä määrätä, vaikka eivät ole vielä vaihdevuosissa, jos munasarjojen toiminta torpataan muilla lääkkeillä esim. Zoladex injektioilla säännöllisin väliajoin.

  #65331

  Tellervo50
  Osallistuja (Participant)

  Letrozolia ei kyllä määrätä kun vaihdevuoret ohittaneille jos on hormonitoimintaa jäljellä annetaan Tamofeeni, näin lääkäri kertoi.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.