Etusivu Keskustelufoorumi Syöpähoidot ja seuranta Kontrollit + seuranta

Kontrollit + seuranta

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #31261

  Masterton
  Osallistuja (Participant)

  Minkälaisia tunteita tulevat kontrollit saavat teissä aikaan. Itseäni on alkanut jo hermostuttaa tuleva kontrolli johon aikaa vielä reilusti yli kuukausi. Ikää on vähän päälle 20v ja minulta leikattiin kivessyöpä viimevuonna. Seurannat ovat tähän mennessä sujuneet hyvin eikä onneksi ole ollut tarvetta mihinkään jatkohoitoon ja toivottavasti niitä ei koskaan tarvitsekaan. Sairauden toteamisen jälkeen on vain tuntunut siltä että ei pysty suunnittelemaan tulevaisuutta kunnolla, kun aina on pieni pelko että mitkä ovat seuraavien kontrollien tulokset. Ajan kanssa tässä mennään kohti parempaa ja pysytään silti positiivisina vaikka pelottaa/ahdistaa/jänskättää. :)

  #34341

  hannupulkkinen
  Osallistuja (Participant)

  No itseäni jännittä aina joka puolen vuoden jälkeen kun uusi kontrolli on tulossa. Jos sitten jotakin tuloksissa ihan vähänkin näyttää huononevan niin pitkään menee koota itsensä. Minulta leikattiin eturauhanen vuosi ja kymmenen kuukautta sitten. Aina sitä kuitenkin saa itsensä koottua kunnes seuraava kontrolli koitta. Eilen sain tulokset edellisestä kontrollista. Kaikki oli muuten kunnossa, mutta PSA-arvo oli noussut pari sadasosaa. Kesäkuussa on seuraava ja pelkään jo, että nousua taas tapahtuu.

  Ajatukset saa käännettyä muualle vain tekemällä jotain joka kiinnostaa. Minä olen eläkkeellä ja se ei ole siksi aina helppoa. Tsemppiä Sinulle.

  #34881

  Evalainen
  Osallistuja (Participant)

  Samanlaisia fiiliksiä täälläkin. Aina kontrolliaikojen tullessa alkaa painajaiset ja keskittyminen katoaa niin, ettei muistikaan toimi kuten pitäisi. Toista kuukautta saa odotella kirjeen saapumisesta tuloksia, kun kaikissa kokeissa ja kuvissa on käyty. Se tuntuu todella pitkältä ajalta.

  Olen päättänyt, että huonoja päiviä en ala väkisin muuttamaan ja sieltä suosta tulee sitten kuitenkin noustua aikanaan. Käsityöt yms tekeminen ja luova suunnittelu vie nopeasti ajatukset pois ikävistä asioista. Luin vasta, että jos sairaana pitää varoa jotain tiettyä ruokaa sama pätee myös negatiivisiin ajatuksiin, niitä pitää välttää. Tekeminen vie ajatukset muualle, toimii myös paniikkihäiriöissä. Huomenna kuulen uusimmat tulokset. Vähän kauhistuttaa, mutta toisaalta huojentaa, että asia selviää tällä erää taas.

  Tsemppiä muillekin!

  #49744

  Myy79
  Osallistuja (Participant)

  Hei Masterton ja muut!

  Itse olen tällä hetkellä vasta lopettanut sytostaattihoidot, mutta seuraava kontrolliaika on kuitenkin jo tiedossa. Lisäksi minulla on vielä tyräleikkaus edessä. Minua pelotti jossain vaiheessa paljonkin syövän mahdollinen uusiutuminen, vaikka ennusteeni onkin hyvä. Nyt olen käynyt juttelemassa psykiatrian polilla näistä ikävistä tunteistani ja itse olen nyt kuitenkin alkanut ajattelemaan, että elän tässä hetkessä elämääni. Tulevaisuudesta ei voi tietää mitään varmaksi. Pelon tunteita tulee ja nehän ovat ihan ymmärrettäviä ennen kontrollia, mutta olen ajatellut silti niin, että suunnittelen myös sopivasti tulevaisuutta ja elän elämää. Jos syöpä uusii, niin sille en voi mitään. Yritän kuitenkin olla murehtimatta sitä liikaa. Toki en elä vielä kontrollien läheistä aikaa eli en tiedä, miten silloin asian koen. Mutta nyt elän kuitenkin päivä kerrallaan.

  #50004

  Juse
  Osallistuja (Participant)

  Hei kaikille.
  Mulla on menossa seuranta ja kontrollit joka on, puolivuosittain labra ja kerra vuodessa kirurgilla käynti tätä kestää 5v.Kyllähän se hieman aina jännittää kun on labrassa käynyt jotta mitkä on lukemat muistaakseni kirurgi sanoi viimeksi että jos CEA nousee 3.4;ään aletaan epäilemään uusiutumista.Nythän ne taas heinäkuussa tai elokuussa on mulla edessä CEA on hinannut itteään ylöspäin hiljalleen ollen alussa 2.1 sitten 2.2 ja viimeksi 2.3,tuli mieleen jotta onko hiljaista kidutusta mutta aika näyttää mitäpä näitä murehtimaan.

  #57044

  Juse
  Osallistuja (Participant)

  Morjesta,ei ole kuulunut kutsua labraan eikä kirurgille joten tuumailin tuossa kun tammikuussa oli labrat ja helmikuussa varhennettuna tähystys ja ei ollut mitään eli kaikki kunnossa niin seuraava labra on tammikuussa ja ensi kesänä kirurgilla käynti.

  #57094

  kesanto
  Osallistuja (Participant)

  Hei Juse,jos olet puolivuosi kontrollissa niin olisihan niiden labrakokeiden pyynnöt jo pitänyt tulla?
  Minä ainakin kyselisin missä laboratorio viipyy!

  #57104

  Juse
  Osallistuja (Participant)

  Oikeassa olet pitää maanantaina soittaa ja kysyä missä viipyy ja mikä on tilanne ja syy.

  #57134

  Juse
  Osallistuja (Participant)

  Jep,kannatti soittaa oli jotenkin sotkeentunut seurantahommelini tuon helmikuisen tähystyksen vuoksi joka oli varhennettu.Ja tosiaan heinäkuussa olisi pitänyt olla labrassa käynti mutta oli jumissa koko juttu.Mutta eipä hättee asia kunnossa ja laittaavat postia milloin käydä labrassa,niin olihan siinä kuulemma TT-kuvauksenkin suhteen jotain epäselvää ja kerroin että minähän kävin tammikuussa TT-kuvassa ja vielä varjoaineen kera,mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

  #57264

  Juse
  Osallistuja (Participant)

  Huomenta,eilen tuli soitto kirurg.polilta että tänään (tiistai) labrassa käynti ja keskiviikkona kirurginkontrolli sähäkästi käy mutta hyvä näin kiva kuulla mikä on CEA arvo jne.

  Juse

  #57324

  kesanto
  Osallistuja (Participant)

  Hei Juse ,hyviä tuloksia kontrolliin

  Kontrollia tässä itselläkin,eilen kävin verikokeissa,maanantaina tt kuvaan ,lääkärin piti olla 14 päivä mutta siirsivät sen kuun loppuun päivä vasta,taitaa lääkäri saat olla aika kysyttyjä,kun niitä t olleen siirtyneet, mut ei auta muuta kun odotella.

  Sateet senkun jatkuu,olis toi mieli virkeempi kun paistaisi aurinko ,kuullaan taas ja kirjoitelkaahan

  #57334

  Juse
  Osallistuja (Participant)

  Huomenta Kesanto ym,eilen kävin kirurgin luona ja veriarvot hyvät hemppari 152 ja CEA 2.0 oli laskenut alkuvuoden lukemasta (2.3),tietsikan näytöltä kateltiin paksusuolesta otettua kuvaa tähystyksen yhteydessä melkonen lötkyhän se on.En tullut kysyneeksi että onko labrat edelleen puolivuosittain mutta hänen luonaan käynti on ensi vuoden heinäkuussa eli edelleen kerran vuodessa kuin alunpitäen.No sittenhän sen näkee noiden labrojen suhteen ja voihan sitä kysyäkin se harmittaa kun aina jokin unohtuu pitäs laittaa lapulle ylös.Nyt on jäljellä 3v tätä kontrolli hommaa ja viimeisenä vuotena on kolonoskopia ja saa taas juoda sitä juhlamehua.Hyvin ovat hoitaneet minun asian tuolla ja siitä pitää sitten antaa iso kiitos heille kun on viimeinen käynti.Pilvinen keli on yöllä satanut pitää lähteä ulkohommiin ja saada nuo jäljellä olevat hommat pois jotta pääsee sieneen ja kohta puolukkaan meilläpäin oli mustikoita huonosti eikä mustaviinimarjojakaan näytä tulevan kovin paljon mutta omenoita on runsaasti,mustarastaan peijjoonit söi kirsikkapuista marjat,jatketaan tästä ja kirjuutellaan.

  Juse

  #60871

  kesanto
  Osallistuja (Participant)

  Huomenta kanssa kulkiat!
  Kontrolleita nehän ovat hyvä asia,mutta tuovat jännitystä elämään.
  Kuluvan Joulukuun aikana ekat kontrollit ,maaliskuussa leikatun etäisesti jälkeen,nyt kyllä jännittää.
  Miten olette pärjänneet ennen kontrolleita?

  Mukavaa Joulun odotusta.

  #60901

  Myy79
  Osallistuja (Participant)

  Hei Kesanto ja muut kontrolleissa kävijät!

  Omalla kohdallani syöpäni siis ei ollut levinnyt ja ennusteeni on siinä mielessä hyvä, vaikka mikään ei tietysti 100% varmaa olekaan. Itse en ole jostain syystä jännittänyt kontrolleja. Ainakaan vielä. Mulla 2 kontrollia takana. Lääkäri sanoi, että seuraavan 2 vuoden aikana tauti uusii jos uusii. Välillä tuossa syksyllä mielessä kävi lähinnä ajatus, että en jaksa tätä syöpää enää yhtään, en kontrollien muodossa enkä missään. Mielessä siis kävi , että lopettaisin kontrollit kokonaan. Toki en niin todellakaan tee. Kai se oli sellaista syvää väsymyksen tunnetta tätä kaikkea sairauteen liittyvääkin kohtaan. Syvää uupumusta tämän raskaan vuoden takia.

  Tuota uusiutumistakaan en jostain kumman syystä enää pelkää. Toki se on jo ajatuksena tapporaskas, että sairaus uusiutuisi. Ei siitä pääse mihinkään. Olen kuitenkin sitä mieltä, että nyt olen ainakin toistaiseksi syövästä vapaa, joten syövällä ei kannata mieltään enää täyttää. Eiköhän se jännittäminen ole aika yleistäkin? Varsinkin jos on ollut levinnyt syöpä? Näin ainakin luulisin olevan. Voisi olla, että jännittäisin kontrolleja, jos mulla ois ollut levinnyt syöpä. Kesanto, kirjoita tänne vaan omista tunnoistasi. Se voi helpottaa oloasi.

  Olen huomannut, että itseäni kontrolleissa on vaivannut se, että lääkäreillä tuntuu olevan kiire. Aikataulut eivät pidä. Kerran lääkäri oli yli tunnin myöhässä. Se harmitti jonkin verran. Tulee olo, että ei viitsisi kysellä oikein mitään. Toki olen kuitenkin kysellyt, koska jos yksin hautoo mieltä vaivaavia asioita niin se ei tee hyvää.

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.