Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Eri syöpätaudit Kilpirauhassyöpä

Kilpirauhassyöpä

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #64284
  Siekirsi
  Participant

  Hei, kun olen lukenut joidenkin tarinoita,niin koen ettei mulla ole oikeutta tuntea näin,sillä mullahan on vain papillaarinen karsinooma. Tai oikeastaan multifokaalinen sellainen,imusolmukkeiden oli levinnyt. Silti mua pelottaa, väsyttää ja tunnetila kulkee laidasta laitaan. Kaikki sanoo,että tämä on helppo syöpä ja jos pitäisi valita syöpä,niin kuulema tämä olisi se. Mutta kuka edes haluaisi syöpää,edes helppoa? Näytän olevani rohkea ja pirteä,mutta mielessäni pyörii päivittäin tämä asia. Onhan tämä aika tuore, reilu 2kuukautta. Onko muita joka kokee ettei tämä ole syöpä,juuri sen helppouden takia

  #64298
  kesanto
  Participant

  Hei Siirsin,
  Minäkin olen kuullut et kilpirauhas syöpä on syövistä kiltein! Mitta sinulla on täysi oikeus olla peloissaan ja järkyttynyt.
  Eihän kukaan itselle haluaisi minkäänlaista syöpää,mut joillekin se vaan tulee,minulla jo kaksi ja puoli vuotta diaknoosista, silti jatkuvasti mielessä,pieniä aikoja nykyisin jopa puolipäivää menee et ei mielessä, minulla jäi niin pahat jalkavaivat et se ei anna unohtaa,
  Minkälainen hoitoketju sinun sairaudessasi on ?
  Toivottavasti hoidot menee hyvin,väsymyskin varmaan ajan kanssa helpottaa,kyllä kaikkia varmaan pelottaa se varmaan kuuluu tämän taudin kuvaan voimia sinulle!

  #64299
  Siekirsi
  Participant

  Hei, Kilpirauhanen leikattiin kokonaan pois ja radiojodihoito tehtiin isommalla annostuksella. Lääkäri soitti ja kertoi, että kuvauksessa ei minkäänlaista kertymään ja tygl(?) Arvo hyvä. Syksyllä kontrolli. Nyt kaikki siis hyvin. Minkälaiset vaivat sinulle jäi?

  #64301
  kesanto
  Participant

  Kiva kuulla et sinulla kaikki hyvin,minulla jäi noista sytostaatti hoidoista jalkoihin aika paha neuropatia.
  Minulla siis suolistosyöpä tällä erää hoidettu.
  Juhannuksen jälkeen seuraava kontrolli ,luotetaan et jatkossakin kaikki hyvin,vaikka kontrollit aina pelottaakin.

  #65622
  Kuura50
  Participant

  Näinhän lääkärit sanoo, että tämä on kiltein syöpä. Minulle kirurgi tuumasi, että jos pitää valita minkä syövän ns. haluaisi, se olisi kilpirauhassyöpä. Tähän ei kuole.
  Totta onkin, kun se saadaan ajoissa pois ja eikä se pääse leviämään. Kilpirauhas kuin kaikki muutkin syövät jos ne pääsee leviämään, onkin vaikeampia tapauksia.
  Olen kuitenkin vielä elossa, leikkauksesta 10 vuotta ja erikoisairaanhoidon seurannassa kohonneen tygl:n vuoksi. (tygl on kilpirauhasen syövän seuranta, verikoe)

  Sairastan papillaaris-folikullaarista kilpirauhassyöpää. Kysyin kilpirauhasliiton erikoislääkäriltä Ulla Slamalta mitä tämä tarkoittaa kun en omilta lääkäreiltäni saa vastausta. Papillaarinen on kiltein syöpä ja tämä muoto on papillaarisen ja follikulaarisen välimuto ja voi levetä veriteitse. Leikattu 2008 ja koskaan syöpäarvot (tygl) ei ole ollut mittaamattomissa. Kasvain oli kasvanut ulos ns. kapselista ja jouduttiin leikkaamaan kaulan lihasta jotta sesaadaan kokonaan pois. Epäilyttävä etäpesäke keuhkoissa ja olen saanut 2 isoa radiojodihoitoa.
  Nyt ei ole ollut keuhkoissa mitään, vaan kaulalla hyvin pieni epäilyttävä imusolmuke. Kaulan imuslomukkeita minulta ei ole koskaan leikattu pois.
  Thyroksiini lääkitys vaan ei meinaa olla kohdallaan, ei millään, tai minulle tuo lääke ei sovi sivuoireiden (rytmihäiriöt) vuoksi. Nyt sitä on laskettu alemmas ja olo sen mukainen. Väsyttää.
  Ensiviikolla olisi uusia tutkmuksia. Meinaa vähän pelottaa kun on omituisia jalkojen isojen luiden/hermojen särkyjä joihin ei burana auta.
  Mutta eiköhän se tästä, eteenpäin on mentävä

  Jaksasmista Siekirsi.

  #65690
  Taito
  Participant

  Aivan samoja tuntoja on itselläni ollut. Sairastuin papillaariseen kilpirauhassyöpään 2015. Kasvainta oli käytännössä koko oikea lohko, mutta se ei ollut vielä kasvanut kapselin läpi eikä levinnäisyyttä ollut. Lääkäreiltä sain kuulla, että, jos jokin syöpä pitäisi ottaa niin se olisi juuri tämä, jota itse sairastin. Se tuntui vähättelyltä ja koin, ettei minulla ollut oikeutta tuntea pelkoa tai epävarmuutta, jota tunsin. Leikkauksen ja radiojodin jälkeen kurkkuuni jäi kokoaikainen paineen tunne ja kipu ylärintakehällä ja soliskuopassa oikealla puolen. Vastauksena oli hyvin pitkälti, että ajattele positiivisesti. Asiaa tutkittiin ja lopulta päädyttiin jonkinlaiseen hermovammaan. On parempia aikoja, jolloin saatan unohtaa hetkeksi kurkkutuntemukset, mutta leikkauksen jälkeen joka nielaisu on tuntunut. Kontrollissa ollaan, mutta voimakkaasti tuo kurkku muistuttaa siitä ”vain kilpirauhassyövästä”. Vasta nyt olen pikkuhiljaa alkanut ymmärtää, että minulla on ollut oikeus tunteisiini, pelkoihini ja väsymykseen. Kilpirauhasen poiston jälkeen en ole palautunut läheskään entiselleni vaan tuntuu, että virtaa on viety puolet pois. Itse koen, että kehoni ei ole enää koskematon vaan se on pettänyt minut. Saa sitten minkä syöpädiagnoosin tahansa, niin samoja asioita sitä käydään mielessä lävitse ja niihin tuntoihin meillä kaikilla on oikeus.
  Tsemppiä Siekirsi!

  #66406
  mala
  Participant

  Minulla todettiin kaulakysta 2016 piti olla hyvänlaatuinen,kaulakystat leikataan aina,patologi löysikin siitä Papillaarisen karsinooman.Parin kuukauden päästä leikattiin koko kilpirauhanen,jossa ei ollut kummassakaan lohkossa syöpää toisessa vain adenooma.Kyselinkin tuliko poistettua turhaan mutta vakuuteltiin,että kaulakysta oli etäpesäke kilpirauhasesta.Radiojodi hoito annettiin aikanaan marraskuussa 2018 kaikki syöpäarvot ok.
  Tyroksiini annos ei ole löytynyt oikeaksi ja parhaillaan sitä pudotettiin 125mikrog 5pv ja 150mikrog 2pv alkoi sydänmuljahtelut 35 muljahdust/5min eikö muljahdukset ole liikatoiminta oireita?? Nyt maaliskuun alussa kontrollit ja tulenkin kysymään T-3v hormonia rinnalle koska se ohjaa sydäntä tällöin tyroksiinia varmaan voitaisiin vieläkin laskea,koska se selvästi lisää refluksia.
  Lisäksi jäi suunpolte kurkkukipu joka on neuropaattinen ja invalidisioiva,esim kylmät ilmat aiheuttaa voimakasta kurkun kylmä kipua ja hengittäminenkin on hankalaa,luulin oireita aluksi refluksi vaivoiksi mutta Foniatrin mukaan kurkku ei punoita siihen malliin mitä refluksissa pitäisi.Lääkkeenä käytetään Rivatril lääkettä puoli tablettia purskutellaan suussa annetaan sulaa ja sylkäistään pois,se turruttaa pariksi tunniksi voi uusia kolmesti/pv vähän apua kuitenkin.Edellisellä vähän vastaava vaivaa oletko saanut jotain hoitoa?Sydän muljahtelut on pelottavia alkavat levossa eikä silmäystäkään nukuta niiden kanssa,sain beettasalpaaja oireisiin syy vaan pitää korjata.

  #70012
  epatietoinen
  Participant

  Hei, minulta löytyi ensin follikulaarinen kilpirauhassyöpä toisesta lohkosta ja kun toinen lohko poistettiin, niin siellä oli papillaarinen mikrokarsinooma. Onko tälläinen yleistä, että löytyy useampia syöpätyyppejä? Netistä ei tunnu löytyvän mitään tieto tälläisestä ja mietyttää kovasti nyt tämä asia, että vaikuttaako jotenkin esim. ennusteeseen. Onko täällä muita, jolla samanlaisia kokemuksia?

  #71218
  Kuura50
  Participant

  Minulta on leikattu 2008 papillaarinen kilpirauhasen syöpä. Tämä kirjoitus siski, että olkaa tarkkana ja vaatikaa tutkimuksia, syövän kanssa ei ole leikkimistä, oli se mikä syöpä tahansa.

  Kuljin lääkärissä tuota ennen vuosia valittaen kurkkua, mutta mitään ei löytynyt. Välillä minut passitettiin psykologille, josta ei kuitenkaan löytynyt mitään, että olisin masentunut. Eräs lääkäri sitten tutki kaulaa ja sanoi, että täällä on struuma ja ei huolta kun kilpirauhas arvot oli kohillaan. Menin yksityiselle ja pääsin ultraan ja ultraava lääkäri sanoi, täällä on neljä kasvainta ja kaikki on hyvänlaatuisia tarkkarajaisia, ei huolta, joskus mielenrauhan vuoksi voisi ottaa näyte. Menin välittömästi kuivien kanssa takaisin työterveyshuoltoon ja vaadin näistä on otettava näyte. En pyytänyt vaan vaadin. Pääsin kahden viikon päästä näytteen ottoon ja löytyi papillaarinen V luokan syöpä. Leikkattiin 2008 jossa kaikissa neljässä kasvaimessa oli papillaarinen V luokan syöpä. Yksi kasvaimista oli kasvanut kaulan lihakseen, ja leikattiin kaulan lihasta jotta saataisin kaikki pois.
  Leikkaava lääkäri sanoi, että tämä on kiltti syöpä ja jos minun pitäisi syöpä valita se olisi kilpirauhasen syöpä ennuste on todella hyvä. Hyvä niin, mutta ei kaikille tämä ole kiltti syöpä. Miksi tätä kiltti syöpä pitä toitottaa. Toki yleisesti ottaen kilpirauhasen papillaarinen ja follykulaarin syöpä on hyvin hoidettavissa. Tietenkin potilaalle pitää sanoa, että tämän syövän ennuste on hyvä, niinkuin se onkin, mutta valitettavasti se ei ole kaikille.
  Sain radijodihoidon ja toinen perään kun keuhkoista löytyi etäpesäke ja koko tämän ajan tygl on ollut koholla. Toista vuotta sitten tygl taas nousi ja lääkäri sanoi arvoista vain, että seuraava kontrolli vuoden päähän. En tyytynyt tähän vaan vaadin toisen lääkärin tulkintaa. Soitin ensin sisätautien endon hoitajalle ja hän sanoi ” kuuleppa, sinä olet hyvässä hoidossa ja eihän sinun viitteet ole edes yli . Kysyin mikä se viite on, hän sanoi 55. Vastasin, että syöpäpotilaan viite on 0,2 joten voisitko viedä toiselle lääkärille nämä arvot tulkittavaksi”. Samana päivänä todella hyvä ja ystävällinen lääkäri soitti, että tällaisessa tapauksessa pitää aina konsultoida onkologia. Siitä parin kuukauden päästä olin kolmannessa isossa radiojodi hoidossa ja nyt on tulossa neljäs iso hoito.
  Minulla kaikki imusolmukkeet on koko ajan olleet puhtaat, ja olenkin lääkäreiltä kontrollissa kysynyt, miten minun syöpä teki etäpesäkkeen. Itse olen tätä tulkinnut, että sen on täytynyt levitä veriteitse, kun imusolmukkeet ovat puhtaat. Tähän en ole saanut vastausta ennenkuin 12 vuoden päästä. Eli nyt hyvä ja mukava ammatinsa osaava syöpälääkäri kertoi minulle leviämisestä ja juuri näin miten olen sitä itse tulkinnut. Nyt tuli sitten varmuus.
  Saa nähdä, onko mikromuotoista levinneisyyttä vai keuhkoissa. Tämä on pelottavaa.

  Minusta tätä kilpirauhasen syöpää on aliarvioitu, ja muistakaa tämä syöpä muiden joukossa pahanlaatunen kasvain ja sen seuraukset on sellaiset missä vaiheessa se on löydetty niinkuin monessa muussakin syövässä. Keskustelun aloittaja sanoo ” koen ettei mulla ole oikeutta tuntea näin,sillä mullahan on vain papillaarinen karsinooma” Tämä kuvastaa, että lääkäri on aliarvioinut tämän syövän. Tämä on surullista. Toistan vielä, että
  Mitään syöpää ei pidä aliarvioida, vaikka lääkärit toitottaa, että tämä on kiltti syöpä. Toistan kuitenkin , ei kaikille.

  Ja kun potilaalle sanotaan, että on syöpä, sehän on ”maailman loppu”. Se koskettaa todella syvältä, se pelottaa, se huolettaa, se masentaa, se vie yöunet, pää on täynnä kysymyksiä uudesta tilanteesta jne. Näihin pitäisi saada vastauksia, ei aliarvioimista.

  Minua on myös väsyttänyt tämä aliarvioiminen ja vähättely erikoislääkäreittenkin suhteen, mutta missään vaiheessa en ole antanut periksi. Diagnoonsin jälkeen olen vaatimalla vaatinut, että kohonnut tygl arvo on selvitettävä ja vuosien vaatimuksen jälkeen sain sen ja tässä nyt ollaan ja nyt neljännen kerran uusitunut.
  Nyt kyllä todella pelottaa selviänkö ja missä sitä on ja kuinka kauan minulla on aikaa. Nämä kysymkset tulee väistämättä, vaikka voihan se olla että selviän. Hoidot on kuitenkin tänä päivänä hyvät. Kalliiksi olen tullut yhteiskunnalle lääkärien ammattitaidottomuuden/välinpitämättömyyden

  Se että näinhän ei saisi hyvinvointi valtiossa olla. Sairaan ihmisen pitäisi saada kaikki voimavaransa käytettäväksi syövän taltuttamiseen kuin että kuluttaa vähäisiä voimavaroja vaatiessa hoidon saamista.

  Puolisollani on nyt kyhmy leuan alla, ja on todella vaikeaa julkisessa selvittää mikä tämä on. Kuvien perusteella hyvänlaatuinen, mutta mitä on todellisuudessa.
  Olen monesti miettinyt, mikä on uusien lääkärien koulutustaso/ammattitaito. Vai onko he välinpitämättömiä, pärjää vähemmälläkin työllä ja saa isoa palkkaa. Vai on se kuntien ja valtion rahasta kiinni, kaikkia ei tarvi hoitaa, varsinkaan vanhempia ihmisiä. Onneksi on kuitenkin vielä hyviäkin ammattinsa osaavia lääkäreitä jotka ottaa työnsä vakavasti ja kohtelevat potilaita kuunnellen ja asiallisesti, kun vain heidän luokseen pääsisi, eikä tarvitsisi kuluttaa vähäisiä voimavaroja lääkärien vaihtamiseen. Kaikissa ammateissa on niitä ”suhmuroijia”, ikävä vaan että näin on kun on kuitenkin ihmisestä kysymys.

  #71219
  Kuura50
  Participant

  Vielä, että voimia teille kaikille taisteluun!

  #72593
  saara
  Participant

  Hei, minulla aletaan tutkia kilpirauhasta, syöpäepäily. Millaiset oireet teillä on ollut? Minulla kilpirauhanen aristaa kovasti yhdestä kohdasta, nieleminen sattuu ja jatkuvasti palan tunne kurkussa. Kurkku tuntuu koko ajan raskaalta. Äänihuulet ovat ihan väsyneet, ääni käheä, ei jaksaisi puhua.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.