Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Juuri todettu rintasyöpä

Juuri todettu rintasyöpä

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #71229

  Kanelipulla
  Participant

  Hei, täällä kirjoittelee 38-vuotias äiti-ihminen joka on maanantaina saanut tiedon että rinnassani on duktaalinen karsinooma ;(. Pelon sekaiset ovat tunteet. Kaikki on edennyt hurjan nopeasti. Leikkaus on 26.2 ja ensi viikolla tapaan syöpähoitajan. Henkisesti olen aivan rikki. Pelkään kuolemaa ja etten näe ihania lapsiani enää koskaan. Vaikka kuinka yritän ajatella että selätän tämän heidän takiaan niin pelko ottaa vahvan otteen. Toistaiseksi ei ole mitään tarkempaa tietoa laajuudesta. Patti on alustavasti parin sentin kokoinen. En ymmärrä miten en ole huomannut sitä aiemmin. Kaikenlaisia outoja vaivoja on ollut viimeisen vuoden aikana, tiedä sitten ovatko liittyneet syöpään. Löytyykö täältä samassa odottavassa vaiheessa olevia ihmisiä? Vieläkään en tahdo tätä ymmärtää ja uskoa todeksi… kuin eläisi keskellä painajaista…

  #71231

  Aurinkoinen
  Participant

  Hei Kanelipulla!

  Täällä on munasarjasyöpä diagnoosin tammikuussa saanut pienten lasten äiti. Tiedän tunteen, alussa mielessä käy kuolema ja pelko siitä että lapset joutuvat elämään ilman äitiä. Vaikka aika vasta minullakin syöpä on todettu, ajatukset on hieman valoisammat jo. Olen pyrkinyt keskittymään hoitoihin ja luottamaan hyvään hoitoon. Syöpä ei automaattisesti tarkoita kuolemaa. Hoidot on toki raskaat, mutta olen päättänyt selvitä. Olen pyrkinyt jatkamaan lasten arkea mahdollisimman normaalia arkea. Oletko kertonut lapsille sairaudesta? Minä pyrin kertomaan heille kaiken oikeilla sanoilla. En puhu kuolemasta, kerron että äiti saa lääkettä ja syöpää hoidetaan. Tsemppiä!

  #71232

  Kanelipulla
  Participant

  Hei Aurinkoinen.
  Kiitos vastauksestasi. Asenteesi antaa myös minulle voimaa <3. Lapsille en ole vielä kertonut. Tapaan ensi viikolla moniammatillisen tiimin ja kuulen leikkauksesta. Sen jälkeen olisi tarkoitus kertoa. Saanko kysyä minkäikäiset ovat lapsesi? Minulla ei ole ihan pikkuisia, 3-5luokkalaisia. Olen myös päättänyt että tästä selvitään…mikäli se vain minusta on kiinni…pelko on kuitenkin vahvasti läsnä. Lasten kanssa olo helpottaa vaikka aluksi pelkäsin tuoko se vain enemmän pelkoa. Minulla lapset ovat isällään välillä ja olivat myös kun tämä tieto syövästä iski – ja hyvä niin. Paljon tsemppihaleja sinulle. Yritetään pitää positiivisuus yllä <3

  #71233

  Aurinkoinen
  Participant

  Minulla on vielä päiväkoti-ikäisiä lapsia. Tuo omat haasteensa ku ihan pieni ei vielä ymmärrä miksi äidin täytyy niin paljon levähtää lääkkeiden aiheuttamien sivuoireiden vuoksi. Mutta pääosin arki sujuu hyvin. Muista pyytää apua mikäli sille on tarvetta. Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta kertoa moniammatillisen tiimin tapaamisen jälkeen, kun itselläsikin on enemmän tietoa. :)

  #71235

  sinikka57
  Participant

  Hei
  Olen 63-vuotias ja 4 lapsen sekä 6 lapsenlapsen mummo. Minulla todettu duktaalinen karsinooma. Ja gradus on 3 tasoinen. Tämä on hyvin sekavaa, yritän etsiä tietoa netistä, ei ymmärrä, kirurgille en ole vielä päässyt.

  #71261

  Pike
  Participant

  Hei sinikka57:
  Tiedän että odottaminen on raskasta. Itselläkin paksuneulanäytteen perusteella olisi ollut gradus 3 ja nopeasti jakautuva. Leikkauksen jälkeen, kun patologi tutki tuon pois leikatun kasvaimen, se olikin pudonnut gradus kakkoseen ja tuo jakautumisastekin oli tosi alhainen eli oli suht koht kiltti syöpä. Koko 19 mm toi kyllä mukanaan sytostaatit, mutta niitten kanssa pärjää kyllä. Lisäksi sädehoito 3 vk ja tuo viiden vuoden letrotsolilääkitys.
  Nyt 1 v seurantakäynti ohi ja kaikkia kunnossa (mammo, ultra ja kir. pkl. lääkäri).
  Kirurgin käynnillä tapaat varmaan myös rintasyöpähoitajan, jolta saa kysellä kaikkea mahdollista. Käynnille saa varmaan edelleen ottaa myös mukaan “toiset korvat”, vaikka onkin korona-aika.
  Tsemppiä

  #71262

  sinikka57
  Participant

  Hei Pike ja kiitos kun kirjoitit.
  22.2. on minulla kirurgin aika ja leikkaus on jo 26.2.
  Nämä keskusteluryhmät ja syöpäjärjestöjen sivut sekä siellä puhelinneuvonnasta saa hyvää tietoa.
  Olen pyytänyt tyttäreni mukaan huomisen käynnille.

  #71348

  Pike
  Participant

  Sinikka57:
  toivottavasti leikkauksesi meni hyvin ja ajastaan tulevassa patologin lausunnossa kasvain osoittautuisi “kiltimmäksi”.

  #71370

  Davinci
  Participant

  Täällä Kanelipulla sinua hiukan vanhempi päiväkoti-ikäisen lapsen äiti. Joulukuussa löysin patin ja seuraavana aamuna olin jo lääkärissä, että itse en jäänyt asian kanssa odottelemaan, silti 22.2. oli vasta leikkaus. Koepaloista Gradus 3, duktaalinen ja kasa muita lukuja. Olen ollut itse ihan shokissa vaikka olen aina ollut henkisesti vahva. Pelkään aivan järkyttävän paljon, että lapseni menettää äitinsä. Tämä odottelu joka välissä ja kuukausikaupalla on ihan järkyttävää. Itsellä löydettiin myös jo utrassa kainalon yhdestä imusolmukkeesta poikkeava imusolmuke jossa syöpää, sen enempää en siitä itse tiedä. Koko kainalo tyhjennettiin leikkauksen yhteydessä. Miten sinulla meni leikkaus?

  #71371

  Davinci
  Participant

  Lisään vielä, että itsellä myös erikoisia oireita oli viime vuonna, kuten viime kesänä aivan järkyttävä väsymys, siis ihan erilainen väsymys kuin ennen on ikinä ollut.

  #71504

  maahy
  Participant

  Hei Kanelipulla,
  toivottavasti olet toipunut leikkauksesta, sytostaatit lienevät alkamassa lähiaikoina. Itselläni oli helmikuun lopussa 2018 leikkaus ja sytot alkoivat 9.4. Diagnoosini oli sama duktaalinen karsinooma, gradus 2. Patteja löytyi mangneetissa (mammografia ja ultra eivät niitä näyttäneet) 4 kpl, joista 3 pahanlaatuisia , kooltaan 1-2 cm. Vartijasolmukkeet olivat puhtaat. Minulle tehtiin rinnanpoisto, sädehoitoa en tarvinnut.
  Taannoin oli 3-vuotiskontrollit ja ne olivat puhtaat. Tilanteessasi olo on varmasti sekava, pelokas ja uupunut. Mutta meitä elossa olevia, parantuneita on eikä ole mitään syytä ettetkö sinä olisi yksi lisää. Tsemppiä hoitoihin ! Jos sinulla on kysymyksiä, mielelläni vastaan.

  • tätä vastausta muokkasi 1 kuukausi, 2 viikkoa sitten  maahy.
  #71714

  Lori
  Participant

  Hei,
  Sain ensimäinen D syt.,sen jälkeen nousee 38 kuumetta, onko kenellä saman kokemusta, sain antibiooti Tavanic, se tekee mahaa kipeäksi. Kiitos ja tsemppiä!

  #71715

  Lori
  Participant

  Hei,

  Sain ensimäinen D syt.,sen jälkeen nousee 38 kuumetta, onko kenellä saman kokemusta, sain antibiooti Tavanic, se tekee mahaa kipeäksi. Kiitos ja tsemppiä!

  #71716

  Lori
  Participant

  Hei,

  Anteeksi tuli 2krt, silmä oli niin väsynyt ;(

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.