Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Hormonihoito sädehoidon kanssa?

Hormonihoito sädehoidon kanssa?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #67019

  Matkalainen
  Participant

  Terve! Olen uusi täällä, yllättävän ers-diagnoosin takia. Olen vasta viiskymppinen ja sattumalta löytyi kohonnut PSA (19 ja 18 neljän vkon päästä), mitään oireita ei ollut. En nyt ehdi kaivamaan kaikkia yksityiskohtia sairaudestani, vakava ja ärhäkkä, mutta lyhyesti kysymys: Määrätäänkö aina hormonihoito ennen yhdistelmäsädehoidon (sisäinen ja ulkoinen sädehoito) aloittamista? Lääkäri sanoi että hormonihoito eli kemiallinen kastraatio (sanana ihan kauhee) auttaa sädehoidon tehoamisessa. Kolme kuukautta hormonia ja sitten vasta aletaan sädetys. Minua ei mitenkään huvita tuo hormonihoidon aloittaminen sen haittavaikutusten takia. Onko täällä ketään joka olisi kieltäytynyt hormonihoidosta ja on ottanut vain yhdistelmäsädehoidon? Mitä käytitte tukihoitoina?
  Mulle muuten kerrottiin heti että paras vaihtoehto on leikkaus, ja just robottileikkaus. Shokissa olin vaan että jees kuulostaa hyvältä, kun kuulemma voisi toisen puolen erektiohermot säästää, ehkä. Ja nopea toipuminen yms. Pääsin jonoon nopeasti ja sainkin ajan. Tutkin mahdollisia haittavaikutuksia ja omia fiiliksiä syvältä ja tein itsenäisesti päätöksen olla menemättä leikkaukseen. Heti tuli erittäin helpottunut olo.
  Nyt siis kävin äskettäin hoitosuunnittelussa kunnallisen sädehoitolääkärin kanssa ja hän (ja eräs toinen ers-sädehoidon ammattilainenkin) sanoi että teit oikean ratkaisun. En ole vielä hakenut hormonia.
  Auttakaahan kohtaloveljet miestä syöpämäessä.

  #67026

  Johannes
  Participant

  Sädehoitolääkäriltä kysyessä sädehoito on tietysti paras ja kirurgilta kysyessä vastaus on toinen. Itselleni vastasi muutama lääkäri (kirurgit), jotka vakuutti leikkauksen olevan paras minun kohdalla ja eivät suositelleet sädetystä.

  Minulle (54v.) leikkaus tehtiin reilu 2 kk sitten, (gleason 3+4= 7) säästävästi leikaten. Töihin palasin 2kk sairausloman jälkeen. Pidätyskyky menee kokajan parempaan suuntaan. Potenssi puolella on melko hiljaista, mutta pientä palautumista havaittavissa.

  Millainen syöpä luokitus sinulle annettiin?

  #67029

  Uula
  Participant

  Moro, minulle annettiin yhdistelmä sädehoito, tai siis vielä ulkoinensäde kesken. Hdr-braky tehtiin 10.5 hyksissä, nyt ravaan sit arkipäivisin
  ulkoisessa säteessä, hoito annetaan ilman hormoni hoitoa, lääkärin kanssa keskusteltiin asiasta eikä hän sitä niin hirvesti tyrkyttänyt, sanoi kuitenkin että lisää noin 10% paranemis ennustetta.
  Mitään erikoisempaa ei hoidoista tähän mennessä ole tullut, virtsarakon toiminta on vähän uudenlaista, mutta katsotaan mihin muuttuu kun hoidot kuukauden päästä loppuvat,erektiossakaan ei mitään muutoksia, toimii mainiosti. Ja mielikin ihan hyvä, sairaslomalla heinäkuun puoleen väliin
  ja mikäs tässä on ollessa kun kesää riittä. Itse syövän olen siirtänyt mappi-ö:hön ja anna lääkärien hoitaa, katsotaan miten käy,näillä mennään.
  Lähtötilanne oli seuraava ikä 54, 3+3=6, vasen puoli syöpää 56%, kasvanut ulos noin 2mm, radioloogisesti T3b, psa:t pyöri siinä kasin korvilla ja suh noin 9%. Ja vielä tähän, leikkausta en halunnut..

  #67032

  Matkalainen
  Participant

  Moikka! kiitos vastauksista. Mulla on 4+3=7, myös Gleason 5-tyyppistä löytyi millin verran. Koepaloja otettiin vain viisi, koska ne pystyttiin kohdistamaan suoraan kasvaimeen (15mm yhdelta suunnalta) magneettikuvan perusteella. Vaadin että magneetti otetaan ennen koepaloja, ettei vaan hakuammunnalla mennä.
  Mä olin myös Hyksin syöpäklinikalla ja siellä lääkäri sanoi että näin se tehdään, ensin hormonilla testosterinit nollaan ja vasta 3 kk päästä braky ja sitten sen perään ulkoinen sädetys, en muista nyt paljonko siinä sitten välissä aikaa. Paljonko sulla UULA oli välissä?
  Ja onko tietojenne perusteella brakyä Hyksissä aina vain yksi kerta? Kun Docrateella kävin hakemassa toisen mielipiteen, he tekivät hoitosuunnitelman jossa on kaksi brakyä, sanoivat että heillä aina niin. Kun mainitsin tästä Hyksissä, sädehoitolääkäri heitti vaan että joo sen takia Docrateella sanotaan ja tehdään niin kun siitä saa sitten kaksinkertaisen hinnan (à n.8000€). Ei kai se nyt noin voi olla, että sädetetään vaan lisämaksun saamiseksi?
  Onko siis muita vielä kellä on tehty sädehoidot ilman hormonaalista kastraatiota?

  #67051

  Nimetön

  Yhdeksän vuotta sitten sain ulkoisen sädehoidon ilman hormoonihoitoa. Ei edes ajateltu tarpeelliseksi silloin. Lähtötilanne oli Gleason 7 4+3. Hyvin on mennyt tähän asti. Nyt PSA on 0,60 . Joten hoidoissa on hajontaa eikä siitä kannata huolestua.

  #68264

  Pekkajussi
  Participant

  Onko kokemusta Bikalutamidi 150 mg, 2 vuoden kuuri. Yhdistettynä leikkausalueen sädehoitoon? Ei löydöksiä kuvauksessa.
  Rauhanen poistettu mutta PSA nousi 0,3:een vuoden päästä.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.