Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Hormonihoito ongelmaa

Hormonihoito ongelmaa

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #73495
  Kasimir
  Participant

  Mieheni 66 v. sai ersdiagnoosi joulukuussa -21, aggressiivinen, Gleason 9 ,paikallisesti levinnyt. Hormoonihoidoista olisin kysynyt onko muilla samoja sivuvaikutuksia ja helpottaako ne hoidon jälkeen. Ensin sai Firmagon piikin 1x kk, tuli kipeät patit, mutta muuten ei niin pahoja oireita, pattien vuoksi vaihdettu Enanton 3 kk välein . Nyt liikunnallisen mieheni kunto romahtanut, jatkuvaa kipua ja särkyä lihaksissa, luissa, henkeä ahdistaa kävelylenkillä, mieli maassa, itkeskelee, muisti huonontunut tosi paljon. Nyt lääkärille meno 15.8. niin keskustellaan jatkosta, sädehoidot alkavat.
  Kuulostaako nuo tutuilta ja helpottaako oireet lääkkeen lopettamisen jälkeen .
  Epätoivoisena seuraan sporttisen mieheni hiipumista

  #73504
  Arska777
  Participant

  Fitmagonista ei kannata huolestua. Se on kertaluontoinen mutta ikävät sivuvaikutukset.
  Mulla sama Gleason 9, levinnyt luustoon ja imusolmukkeisiin, ja saan Enantonia joka 3 kk. Itse otan kipulääkkeitä ja osa varmaan Enantonin takia.
  Minulla Enanton ei vaikuttanut psyykeeseen mutta koska se on hormonivalmiste niin parilla vertaistukikaverilla se tuottaa masennusta. Toinen lopetti sen käytön mutta pystyi vaihtamaan sen leikkaukseen.
  Särkylääkettä otettava riittävästi jotta jaksaa liikkua. Liikunnasta myös hyötyä vaikka liikkuisi aluksi väkisin.
  Lääkäri osaa neuvoa onko Enantonille sopivaa vaihtoehtoa. Mulla Enanton ei antanut enää tarpeeksi vastetta ja olen sytostaattihoidossa. Silti Enantonia piikitetään joka 3 kk.
  Sain itse 38 kertaa sädehoitoa v.2020 Enanton-hoidon kanssa
  Varmaan oireet helpottavat lääkkeen lopettamisen jälkeen jos lääkäri keksii sille vaihtoehdon. Toisille ei sovi tuo Enanton ja kuulostaa tutulta kohtalotovereiden kautta. Psyykkistä vointia on todella syytä seurata. Paha lääke jos ei sovi mutta kokeilkaa sopivaan rajaan saakka tottuuko Enantoniin.
  Ehdottomasti juteltava lääkärin kanssa koska meillä on niin yksilöllisiä tilanteita lähtökohtina. Lääkärillä kokonaiskuva.
  Ehdotan vertaistukiryhmiä. Niitä on esim. Ersy ja tukihenkilön saa kiinni nopeasti kesälläkin.
  Paljon voimia. Kyllä se alun jälkeen muuttuu paremmaksi kun hoidot saadaan kohdalleen ja lääkitys kuntoon.

  #73505
  petteri51
  Participant

  Joo, kipeiden pattien takia minullakin kokeiltiin Enantonia, ei sopinut ja tuli kaikenlaista haittaa, sitten kokeiltiin Pamorelinia joka ei myöskään sopinut, (ei ehkä kuitenkaan niin paljoa kuin enantonista).
  Palattiin takaisin Firmagoniin joka näistä oli minulle sopivin, on jo piikitetty vuosia! (Mut leikattiin robotilla,mutta PSA ei laskenut halutulle tasolle).
  Firmagonpistokset on kauhean paljon kiinni pistäjästä, ja nyt mulle pistää suoraan sanoen ihana nuorehko mies hoitaja, joka on huolellinen ja kuuntelee potilasta herkällä korvalla!!!

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.