Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Syöpähoidot ja seuranta Hodgkinin lymfooma ja sen uusiutuminen

Hodgkinin lymfooma ja sen uusiutuminen

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #69998

  Tohepe
  Participant

  Hei,

  Viime keväänä todettiin sidekudoskyhmyinen Hodgkinin tauti. Pirulainen oli levinnyt keuhkoihin, pallean molemmin puolin, vatsan alueelle sekä luustoon. Kahden ensimmäisen hoitojakson jälkeen otettiin PET-TT kuvat ja iloisesti todettiin hoitovasteen olevan täydellinen ja vielä pitäisi 4 hoitosykliä jaksaa ja homma olisi paketissa. ADVB hoito siis kyseessä. Odotukset itellä olivat korkealla, että “jes! Lokakuussa tämä on ohi ja ei muutako seurantaan.” Toisin kävi, viimeisten hoitojen jälkeen otettiin loppuarvio PET-TT kuvat ja siellähän näkyikin keuhkon vasemmassa hiluksessa 1 uusi jonkin verran kasvanut imusolmuke ja välikarsinassa, lääkärin sanoin 2 tukevoitunutta(nämä olivat kasvaneet vain 0.2mm korkeintaan alkuperäisestä). Missään muualla kropassa ei näkynyt merkkiäkään taudista. Tietenkään ei ole varmaa, että nämä laajentumiset johtuisivat lymfoomasta ja että tauti olisi palannut. Mutta suomalaisella pessimistisyydelllä muunlaista vaihtoehtoa ei oma mieleni anna, vaikka kuinka yrittää.
  Onko muilla vastaavanlaisia kokemuksia ja millä olette saaneet ajatukset muualle ja pysymään poissa petollisesta Googlen maailmasta?
  Biopsia ei omalla kohdalla ei tässä vaiheessa ole lääkäreiden mukaan mahdollinen. Seurataan ja ensimmäinen seuranta PET-TT on 6vko päästä.

  • Tätä viestiketjua muokkasi 5 kuukautta, 1 viikko sitten  Tohepe. Syy: Kirjoitusvirheitä
  #71531

  Karmiva_sitrus
  Participant

  Vastaan aika myöhään, mutta joskus hoitojen jälkeen voi tulla reaktiivisuutta noihin imusolmukkeisiin(niinkuin itsellä kävi). Jos on uusinut niin todennäköisesti kemoja tuossa vaiheessa nostetaan (ja yleensä tehdään kantasolusiirto ymmärtääkseni). Ikävää tietenkin jos sitä ei voi todentaa biopsialla. Kannattaa vain ajatella positiivisesti, paljon pahempiakin syöpiä on, lisäksi hodarissa kuitenkin aika hyvä ennuste.

  • tätä vastausta muokkasi 2 viikkoa, 1 päivä sitten  Karmiva_sitrus.
Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.