Siirry suoraan sisältöön

Haimasyöpä

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #66429

  Tuula62
  Participant

  Äidilläni todettiin haimasyöpä viikko takaperin. Nyt perjantaina hän on menossa tähystysleikkaukseen, jossa otetaan näytepala ja jos mahdollista, niin tehdään poistoleikkaus. Alustavasti kyllä lääkäri ensin sanoi, ettei pystytä leikkaamaan, mutta myöhemmin sanoi, että katsotaan tilanne leikkauksessa. Syöpätieto tuli meille aivan puskista, ja itku on herkässä. Elämä romahti kertaheitolla. On vaikea saada elämästä kiinni. Äiti itse alkupäivien itkujen jälkeen yrittää elellä niin normaalisti kuin pystyy kivuiltaan, positiivinen perusluonne hänellä, vaikka itkukin välillä tulee. Oli pakko kirjoittaa tänne, kun tuntuu, että tuo surumöykky sisälläni vain kasvaa.

  #66430

  minna
  Participant

  Moi Tuula,

  Tiedän tunteen täydellisesti mistä puhut ja mitä tunteita käytte läpi. Meillä oli sama tilanne reilu vuosi sitten, kun isälläni todettiin laajalle levinnyt keuhkoyöpä. Koko talvesta en muista juurikaan yhtään mitään. Kaikki tuli aivan puskista ilman pienintäkään epäilystä vakavasta sairaudesta. Isälle annettiin muutama kk elinaikaa. Nyt tästä ennusteesta on 1 v ja 4 kk. Isä voi tällä hetkellä hyvin. Etäpesäkkeet on hävinnyt ja emokasvain keuhkossakin vain arpikudos. Vaste hoidoille on ollut loistava.

  Jos pystyt, ole mukana kaikilla lääkärikäynneillä. Kirjoita muistiinpanoja kaikista kysymyksistä mitä tulee joka päivä mieleen. Älä lue netistä mitään ennusteita. Jokainen sairaus on omansa, ja jokainen hoitopolku on oma. Epäile, kyseenalaista ja olkaa itse aktiivisia.

  Muista hoitaa myös itseäsi. Et pysty antamaan lisähappea äidillesi jos itse voit huonosti. Hae sairaslomaa, pyydä nukahtamiseen sekä mielen tasoitukseen apua. Niin tein minäkin. En olisi selvinnyt järjissäni ilman lääkkeitä.

  Voimia ja tsempiä!!!

  Minna

  #67664

  Tuula62
  Participant

  Aikaa on kulunut tämän viestin aloituksesta muutama kuukausi ja nyt äiti on siinä pisteessä, että hoidot lopetettiin. Tulehdiksia tuli toisensa perään ja kivut lisääntyivät
  Nyt hoidetaan enää kipuja. Äitiä on jo nyt niin valtava ikävä, vaikka hän vielä keskuudessamme onkin. En tiedä miten tämän kestää.
  Äiti on hyväksynyt tilanteensa, mutta itse en saa nyt elämästä kiinni. Olen yrittänyt etsiä netistä jotain vertaistukiryhmää omaisille, mutta en ole löytänyt.
  Tännekin oli nyt vaan pakko purkaa mieltäni

  #67665

  Tiiapa
  Participant

  Hei Tuula,
  Facebookissa on esim. ryhmä: Eniten vituttaa läheisen…
  Voimia! <3

  #67666

  Kia Kolangio
  Participant

  hei Tuula, Facebookissa tosiaan suljettu ryhmä Eniten vituttaa läheisen syöpä. ainakin yksi läheisestäni on liittynyt sinne ja kuulemani mukaan saanut sieltä keskusteluapua ja muutakin tukea. yksin ei kannata jäädä. kovasti voimia Sulle ja äidillesi.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.