Siirry suoraan sisältöön

Haimasyöpä

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #46494
  mahakan
  Participant

  Hei.
  Onko kenelläkään kokemusta haimasyövästä ja siitä toipumisesta.
  Miehelleni tehtiin whipplen leikkaus viime syksynä ja nyt sytostaattihoidot menossa.

  #46674
  Matti L.
  Participant

  Hei. Olen 57vuotias mies, jolle tehtiin 2009 Meilahdessa whipplen leikkaus. Sen jälkeen oli 6kk sytostaatti hoitoa Gemsitabiinilla, josta ei suurempia haittoja tullut, kuin että jonkun kerran oli oksentelua. Haimasta poistettiin leikkauksessa puolet ja kasvain oli pahalaatuinen. Syöpä ei onneksi ollut levinnyt mihinkään, muuten en olisi tässä tilastojen mukaan. Leikkauksen jälkeen olen lopettanut sokerin käytön ja siirtynyt makeutusaineisiin ja rasvojen käytön olen pienentänyt minimiin. Verensokeria olen seurannut välillä omalla mittarillani, se tahtoo heilahdella aika paljon syömisen jälkeen. Ruokailun jälkeen väsyttää ja se johtuu siitä, että ruoka ei enää jää mahalaukkuun, vaan se pääsee esteettä hulahtamaan suoraan suolistoon. Joinakin öinä olen herännyt käsien tärinään ja mittari on näyttänyt 3,0 . Kävin terkkarissa sokerirasituskokeessa, josta tuli arvoksi myös 3,0 , haima toimii siis vähän turhankin tehokkaasti. Suoleen joka on liitetty haimaan, kertyy ruokaa tukkeeksi ja se ilmeisesti välillä minulla tulehtuu ja nostaa korkean kuumeen päiväksi. Tällaista kuumeilua on ollut kerran pari kuukaudessa, mutta se ei ole kestänyt yli vuorokautta. Nivelet ovat vaan kiipeinä kuumeen jälkeen.

  #46784
  mahakan
  Participant

  Hei

  Kiitos viestistä. Miehelläni on Gemsitabiini hoidot loppuvaiheessa nyt. Nyt maksa-arvot olivat kuitenkin kolminkertaiset, joten seuraavaa hoitoa siirrettiin. Myös hänellä oli pahanlaatuinen kasvain, oli myös levinnyt lähialueen imusolmukkeisiin. Toivotaan, että hoidot auttavat!

  #64310
  Minde43
  Participant

  Isältäni leikattiin haimasyöpä kesäkuussa 2015. Isällä oli samat hoidot kuin teillä leikkauksen jälkeen. Syöpämarkkeri on ollut normaali leikkauksen jälkeen, mutta nyt noussut 200 🙁 Perjantaina kävi TT kuvissa ja huomenna mennään kuulemaan tuloksia pelon sekaisin tuntein 😭

Esillä 4 viestiä, 1 - 4 (kaikkiaan 4)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän viestiketjuun.