Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#74907
NeitiToivo
Participant

Hei Talvitulee,

Tervetuloa joukkoomme. Toki ikävissä asioissa, mutta jonkinlaista vertaistukea täältä niihin omiin ajatuksiinsa ainakin saattaa saada.

Kotitohtorointi on todellakin sitä mitä tässä kannattaisi aina välttää. En ole tällaiseen sinun tilanteeseen törmännyt vaikka tätä internettiä on tullut liikaakin selailtua. Mitä tuosta loopin lausunnosta kuitenkin voi päätellä niin edelleen siinä puhutaan levyepiteelistä eli pintasolukosta ja muutoksista siinä. Jos olisi jotain viitteitä tai epäilyä invasiovisesta syövästä niin tuskin niitä jatkotutkimuksia määrättäisiin noinkaan pitkälle. Sanottiinko siinä lausunnossa mitään niistä marginaaleista? Jos se on loopissa saatu puhtain marginaalein pois niin oletettavasti muutos on saatu kokonaisuudessaan pois ja sitten seuraillaan vaan papalla ja hpv-testillä ettei sieltä enää mitään löydy. Tuo HPV testi tuntuisi olevan se avain kaikkeen jonka mukaan ne jatkot aina määritellään ainakin julkisella puolella.

Jos se kamalasti mietityttää niin suosittelen käymään yksityisellä gynekologilla joka kuuntelee ja tulkkaa ja tarvittaessa tutkii. Samaa olen itse miettinyt omassakin tilanteessa että kun seurannassa se jokin muutos löytyi mille ei mitään selitystä löytynyt eikä koepaloissa ollut mitään esiasteeseen viittavaa niin en taida kuitenkaan pystyä vuotta odottelemaan seuraavaa papaa vaan taidan käydä ihan oman mielenrauhan vuoksi välissä jossakin yksityisellä kuitenkin kuulemassa mielipiteen riittääkö vain se papa seurannaksi vai kannattaisiko kuitenkin tsekata onko se muuttunut mihinkään tai hävinnyt sieltä itsekseen.

Ymmärrän kyllä ahdistuksesi. Itsekin tietsyti hädissäni soittelin tästä hoitavalle taholle, josta sain omasta mielestäni vain sellaisia hieman ympäripyöreitä vastauksia että kaikille tulee joskus jotain ja seurantaan tulee kutsu jne. Toki ymmärrän että ei ne lääkäritkään tiedä enempää kuin se patologin lausunto sanoo, mutta ahdistavaa se tiedottomuus ja odottaminen aina on ja huoli siitä jos kuitenkin jotakin. Sitten taas pitää pudotella itsensä maan pinnalle että näissä tosiaan puhutaan jonkunasteisista muutoksista eikä syövästä ja meitä seurataan nyt kuitenkin tarkkaan.

Tsemppiä