Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#74861
-Vilja-
Participant

Hei siskot!
Kevättä ja aurinkoa pukkaa 🌞 Täällä kun lukee sairastuneiden kertomuksia, huomaa kuinka yksilöllisiä oireet ja hoidot ovatkaan.

Markkerista paljon keskustellaan, kerronpa tähän oman tarinani. Kaksi vuotta sitten leikattiin suurikokoinen syöpäkasvain toisesta munasarjasta. Markkerit eivät olleet lainkaan koholla ennen leikkausta.
Sen sijaan väridopplerissa näkyi hyvin selkeästi pahanlaatuinen kasvain. TT-kuvaus vahvisti diagnoosin. Levinneisyyttä ei ollut, askitesta minulla ei myöskään ollut lainkaan.
Leikkaus tehtiin radikaalina avoleikkauksena. Leikkauksessa poistettiin kaikki mitä radikaalileikkauksen protokollan kuuluu.

Nyt olen päässyt siihen vaiheeseen että kontrollit ovat neljän kuukauden välein. Markkerit ovat pysyneet koko ajan hyvin alhaisina, ihan pientä elämistä on ollut.
Ehkä siksi en ole noista markkereista lainkaan huolissani kun ne olivat ennen leikkaustakin normaaliarvoissa.

Kyllähän syövän uusiutuminen joskus käväisee mielessä, munasarjasyöpähän uusiutuu neljällä viidestä, näin olen jostain lukenut. En kuitenkaan ”jaksa” olla siitä huolissani, keskityn pärjäämään imusolmukkeiden poistosta johtuvan lymfaturvotuksen hoitoon ja otan päivän kerrallaan.

Tämä ryhmä on myös ollut vahvana tukena raskaimpina aikoina, kiitos siitä jokaiselle!

Päivät pitenevät vauhdilla, nautitaan lämpenevistä päivistä 🌷🌞