Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#74849
NeitiToivo
Participant

Hei Joutsen,

Kaikkia kummia kysymyksiä mieleen tosiaan välillä nousee.

Varmaksi varmasti ei kenenkään osalla pysty sanomaan mikä sen viruksen aktivoi ja miksi toisilla se tulehdus jää päälle ja synnyttää muutoksia. Toisilla voi olla niitä riskitekijöitä, toisilla ei mitään. Eikä asiaa liikaa kannata miettiä tai murehtia. Jos haaveilet vielä lapsista niin siksihän se säästävä hoito seurantoineen on tehty että niitä lapsia vielä voi saada. Lääkärit varmasti kyllä kertoisivat jos raskaus olisi joku merkittävä riski syövän synnylle. Kohonnut syöpäriskihän tässä muuhun väestöön nähden on silti jopa sen 20 vuotta muutenkin.

Voikait sinullakin se virus edelleen olla vaikkei aktiivisena enää olekaan. En siis murehtisi kumppanista, nekin on varmasti asioita joista valistettaisiin jos kumppania pidettäisiin riskinä uudelle tartunnalle.

Vastaisikohan hoitopaikastasi joku lääkäri kysymyksiisi? Pahinta on tietysti jos ei uskalla elää sitä elämää mistä haaveilee sellaisten kysymysten vuoksi joihin ei saa vastauksia. Paras siis tietysti että niistä pääsee itse henkisellä tasolla mahdollisimman pian yli ja eteenpäin.

Aurinkoa päiviin kaikille