Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Lymfaturvotus Vastaa viestiketjuun: Lymfaturvotus

Vastaa viestiketjuun: Lymfaturvotus

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Lymfaturvotus Vastaa viestiketjuun: Lymfaturvotus

#74738
Myy79
Participant

Hei Vilja!

Kiitos myös sinulle siitä, että jaat minulle omaa kokemustasi, joka täydentää myös minun kokemustani ja saa tunteen siitä, että ei ole ihan yksin tämän turvotusasian kanssa. Vaikka tosiaan tilanteemme eroavatkin toisistaan.

Hyvän olon tunne kehossa on tosiaan se, mitä pidän tärkeänä. Täytyy kyllä sanoa, että tämä turvotus ei tuonut mitään hyvää kehooni. Ei kerrassaan yhtään mitään vaan vaikeutti oloani kehossani ja toi raskauden tunteen. Tietysti kehonkuva kokee myös todella kovan kolauksen. Turvotus vaikuttaa ulkonäköön ja myös sisäiseen oloon. Välillä minusta on tuntunut, että jalka ei kuulu edes kehooni. Olen tuntenut syvää vastenmielisyyttä turvotusta kohtaan. Lisäksi en ollut kovin vanha kun tämä turvotusvaiva tuli päälle. Olin 40- vuotias. Syöpäleikkaukset tehtiin kun olin 37-vuotias.

Kun menin ensimmäisen kerran tämän nykyisen terapeuttini luo viime vuoden tammikuussa niin hän sanoi heti ensi kerran turvonneen jalan nähdessään, että jalka näyttää ihan kuolleelta verrattuna toiseen jalkaan. Tasapaksulta tukilta. Hän oli aivan oikeassa. Hän oli/on 3 terapeutti joka minulla on ollut. Tämä terapeutti on hyvä ja en ollenkaan pidä itsestään selvänä häntä.

Omalla kohdallani hieronta on erilaista tilanteen mukaan, mutta ei koskaan sellaista miten esimerkiksi hartioita hierotaan tai jalkoja normaalista. Käsillä tehdään sively tyyppisesti vetoja jalkoja pitkin kohti kylkiä ja kainaloita. Jaloissahan imutiet menevät ainakin sisäreisien puolella, näin olen käsittänyt. Lisäksi rystysillä painelen hankalimpia kohtia reisissä jos tuntuu sellaisia kovempia kohtia. Vatsaa sivelen myös. Hieroessa pidän jalkoja ylhäällä samalla. Itse kyllä tunnen hierontani positiiviset vaikutukset. Varsinaista pumppaavaa lymfakäsittelyä en tee ja terapeuttini sanoikin , että sively riittää.

Sinun kannattaa kuitenkin jutella myös uuden terapeuttisi kanssa miten sinun kannattaa hieroa/ käsitellä jalkojasi. Kaikki ihmiset kun ollaan kuitenkin yksilöitä ja turvotukset eroavat toisistaan. Sively tapahtuu siis imuteitä pitkin eli ei miten tahansa reisiä sivellä. Liian tiukkoja pikkuhousuja kannattaa välttää myös.

Hienoa, että jaksat kuitenkin pitää kunnostasi huolta ja hoitaa jalkaa vedessä. Minullekin uintia suositeltiin, mutta jotenkin en vain ole siitä lajista niin innostunut.

Itse olen joskus ollut uupunut turvonneeseen jalkaan ja sen hoitamiseen. Ei sitominenkaan aina todellakaan mitään herkkua ole ollut. Olenhan kuitenkin joskus elänyt aikaa jolloin jalkaa ei tarvinnut sitoa ja ei siitä nyt niin kauhean kauaa edes ole. Sitominen kuitenkin vie sen puoli tuntia aikaa joka päivä. Aamulla täytyy herätä aina aikaisemmin töihin jalan sitomisen takia. Silti ajattelen, että on kullanarvoista pitää erittäin hyvää huolta omasta kehosta ja turvonneesta jalasta. Turvotus kun vaikeuttaisi elämässä jaksamista muutenkin monella elämän alueella. Eli kannattaa pitää huolta jalasta. Onneksi tosiaan lymfaterapiasta ja itsehoidosta sekä sidonnasta on ollut apua.

Sidontatarpeet saan kaupungilta ilmaiseksi hoitotarvikepalvelusta. Lähetteen sain TAYSilta. Uusiminen tapahtuu terveyskeskuksen kautta.