Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Lymfaturvotus Vastaa viestiketjuun: Lymfaturvotus

Vastaa viestiketjuun: Lymfaturvotus

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Lymfaturvotus Vastaa viestiketjuun: Lymfaturvotus

#74700
Myy79
Participant

Hei!

Voi, olen kovasti pahoillani tilanteestasi ja varmasti sinulla on ollut henkisesti raskasta. Omalla kohdallani turvotusta oli parin vuoden ajan alavatsalla ja häpykummulla , mutta jostain syystä ne hävisivät. En tiedä miten. Enää siellä ei sitä tosiaan ole. Saa nähdä jatkuuko tilanne samana ikuisesti.

Sinun tilanteesi on tosiaan erilainen kuin minun kun sinulla on molemmissa jaloissa turvotusta ja genitaalialueella ja alavatsalla. En osaa ollenkaan kuvitella täysin miltä sinusta tuntuu kun ei ole omakohtaista kokemusta . Minulla on toisessa jalassa turvotusta ja se aiheuttaa toispuoleisuuden tunnetta kehossa ja ihmiset huomaavat helposti jalkojen eron kun toinen on selvästi kapeampi kuin toinen. Töissä esimerkiksi minulta ihmiset kyselevät miksi jalkani on sellainen kuin on. En ole heille kertonut syövästä ja vastaankin aina että ” yksityisasia” . Raivostuttaa nuo ihmisten kyselyt. Kuten jo aikaisemmin kerroin niin jalkani tilannetta on saatu kuitenkin paljon paremmaksi ja sen voin sanoa, että itse olen myös paljon tehnyt töitä. Suurimman työnhän teen minä eikä terapeutti. Ilman terapeuttini ohjeita tietysti en osaisi hoitaa jalkaa ja hänen nestekäsittelyt ovat varmasti vieneet tilannettani parempaan suuntaan myös. Hän mm. opetti miten itse kotona voi hieroa jalkaa ja ohjata nestettä oikealle reitille. Terapeuttini myös sanoi, että kun imusolmukkeita on poistettu niin keholle pitää opettaa uudet reitit jonne nestettä ohjata. Näin hän on minulle sanonut. Kerran viikossa teen kotona nestekäsittelyn ja hieron jalan. Alussa kun lymfaturvotusta alkoi tulemaan niin olin sitä mieltä, että minähän en mitään sairaalasukkia laita jalkaani. Hain kaupoista tavallisia kompressiosukkia ja ajattelin että niillä mennään mutta kuinkas kävikään. Nyt käytän sidontaa pääasiallisesti ja jollain tasolla olen siihen pakon edessä sopeutunut. Tukisukka ei omalla kohdallani valitettavasti ole sopivan tiukka vaan jalka pääsee kasvamaan sen kanssa ja lisäksi sidonta on aina sopivan tiukka. Lisäksi jalka on kipeämpi kun minulla on tukisukka päällä. Minäkin olen naisena aina rakastanut kauniita vaatteita, pitänyt itsestäni aina huolta, ollut liikunnallinen. Ulkonäkö on sillä tavalla terveesti merkinnyt minulle. Tärkeintä on ollut, että mulla on ollut hyvä olo mun kehossa ja olen ollut siis sopivan kokoinen. Sen kokoinen missä minun on hyvä olla. En ole itsekään ylipainoinen. Turvonnut jalka on herättänyt minussa paljon ahdistusta, epätoivoa, surua , vihaa. Kateellisena olen katsellut kadulla ihmisiä varsinkin kesäisin kun voivat pukeutua edes polvipituisiin hameisiin ja laittaa kevyet sandaalit jalkaan. Itse kun joudun pukeutumaan kevyisiin leveisiin pitkiin housuihin . Ennen lymfavaivaa en olisi voinut kuvitellakaan siirtyväni leveiden housujen käyttäjäksi. Kesä on erityisen hankalaa aikaa pukeutumisongelman takia. Silloin ketuttaa kaikista eniten tämä lymfavaiva. Sidontajalkahan ei myös mahdu kaikenlaisiin jalkineisiin. Talvella se ei niinkään ole ongelma mutta kesällä sitten.

Tuohon genitaalialueen turvotukseen palatakseni vielä, että kyllä luulisi, että terapeutit osaisivat sitäkin jotenkin hoitaa. Oletko kysynyt asiaa sairaalasta jossa sinua on hoidettu? Tottakai genitaalialue on varmasti haastava, mutta luulisi että siihenkin on jokin keino olemassa.

Itselläni on neuropatiakivut molemmissa jaloissa ja niihin joudun syömään lääkettä. Itse olen ollut intohimoinen juoksija ja kuten kuvitella voi niin lymfavaiva ei ainakaan helpota kyseistä harrastusta. Kivut ovat kovat jos yritän juosta. Eli todennäköisesti ei ole enää paluuta normaaliin harrastamiseen. Kuntosalilla olen käynyt kun jalan vaan sitoo todella hyvin ennen treenejä niin kaikki on ok ja jalka ei ole kipeä. Ainakaan tähän asti ei ole ollut kipeä. Se on hyvä juttu.

Kurja juttu, että et enää voi harrastaa pyöräilyä. Kiitos samoin hyvää alkavaa viikkoa myös sinulle!