Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#74689
Myy79
Participant

Hei Vilja!

Todella hyvää vertaistukea olen saanut kun lukee sinun ja muidenkin tarinaa lymfaturvotuksesta, sen hoitamisesta ja tunteista lymfaturvotukseen liittyen.

Todella hämmästyneenä luen siitä, että olet saanut maksusitoumuksen lymfaterapiaan. Itselleni ainakin on sanottu, että kela ei enää myönnä maksusitoumusta lymfaterapiaan koska ei ole tieteellistä näyttöä sen avusta lymfavaivan hoidossa. Omalla kohdallani lymfaterapian vaikutus kyllä näkyy jalan mitan pienenemisenä että lymfaterapiasta on ollut hyötyä ja antaahan lymfaterapeutti myös hoito-ohjeitakin. Itse olen kyllä saanut apua lymfaterapiasta vaikka kotihoito onkin se kaikista tärkein juttu. Olen siis itse maksanut kaikki lymfaterapiamaksut ja hieman saanut työpaikan vakuutuskassasta takaisin.

Kirjoitit, että käyt tiiviisti 10 kertaa ennen sukan sovitusta lymfaterapiassa. Saatko siis kaikki kerrat maksusitoumuksella? Jos käyt puoli vuosittain sukan sovituksessa niin saatko siis 20 lymfahoitokertaa vuodessa maksusitoumuksella? Toki nämä voivat olla tapauskohtaisia päätöksiä ja kaikille ei maksusitoumusta anneta. Minulle lymfaterapeutti tosin sanoi, että kela ei enää anna maksusitoumusta lymfaterapiaan. Ja käsitin että ei kenellekään. Vaikuttaako siihen sitten asuinkunta, en tiedä.

Itse saan 2 sukkaa vuodessa , en siis kahta sukkaparia? Saatteko muut 2 sukkaparia vuodessa? Itse toki sidon myös paljon jalkaa ja enimmäkseen käytän sidontaa. Sukkaa käytän ajoittain ja varsinkin kesällä sidonta on tietysti todella kuuma varsinkin helteellä. Koen, että sidonta on ollut ainakin itselläni hyvin tehokas turvotuksen hoitaja.