Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#74580
Maisa
Participant

Tässä ote lääkärin sanelusta omakannasta:
Otetaan papa-näyte ja HPV-näyte. Tämän jälkeen etikointi. TZ2-3 tilanne. Etuhuulessa kello 12 muutama korostunut verisuoni ja ehkä hiukan etikkavaaleutta/jodinegatiivisuutta, tästä yksi biopsia. Vaginan puolella ei muutoksia. Tämän jälkeen kuulapihdillä ote portion etuhuulesta ja otan 9 cm kohtunäytteen, varsin kivuttomasti, tämä toiseksi PAD-näytteeksi patologille. Tämän jälkeen kierukanpoisto vierasesinepihdeillä helposti.

Sitten hysterosonografia + ultraäänitutkimus: Hysterosonografiassa kohtuontelo laajenee hiukan, endometrium vaikuttaa ohuelta, ei polyyppiepäilyä. Myöskään myoomia en näe, ei askitesta, munasarjaseuduissa ei näy poikkeavaa, rakossa tilkka virtsaa, kuten kuuluukin.

Tuloksissa menee 5-6 viikkoa eli vielä olis muutama viikko, muutama pitkä viikko.
Toimenpiteestä tulee nyt 2 viikkoa, ja vieläkin kummallista vuotoa. Muutoin ei oikeastaan ollenkaan, mutta joka kolmas päivä kunnon lorahdus. Outoa… Soitin polille ja hoitaja epäili se johtuvan kierukan poistosta, mutta jos vielä viikon jatkuu, niin uusi yhteys.
Mulla oli siis mirena kierukka 10 vuotta… Lääkäri epäili senkin voineen aiheuttaa tulehdusta, mutta tuskin liittyy etikoimisen tulokseen… Kohdusta otettiin näyte, koska ollut paineen tunnetta. Tuo tunne kyllä hävisi samana päivänä, kun kierukka poistettiin. Monta muutkin outoa tunnetta hävisi sen mukana.
Aika isolta vaikuttaa tuo kohdusta otettu näyte… 9 cm. Onkohan limakalvoa vai mitä…
No nyt vaan odotellaan ja toivotaan, ettei mitään kovin pahaa olisi.
Ystävältä poistettiin joulun aikaan polyyppi kohdusta, ja nyt menossa kohdun ja munasarjojen poistoon. Ei ollutkaan hyvälaatuinen polyyppi. No, kevättä rintaan kaikille meille, kyllä se tästä. Kiitos vertaustuesta.