Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#74548
RauhassaVaan
Participant

Moi Maisa, tervetuloa! Vastaan lähinnä tervehtiäkseni, en ole ollenkaan kysymyksesi ekspertti. Mutta mitä tässä on tullut lueskeltua niin muistelisin, että kohdunkaulalla voi olla myös muunluonteisia muutoksia kuin tällaisia ”pahoja solumuutoksia”. Etikka jotenkin saa kudosmuutokset näkymään paremmin lääkärin silmään. Koepaloista ollaan viisaampia. Ja mitä koepalan ottopaikkaan tulee, niin omasta potilaskokemuksestani tiedän, että koepalat voidaan ottaa kohdunkaulalta myös satunnaisesta paikasta. Minulle tehtiin näin, kun kohdunkaulan alaosassa ei näkynyt kolposkopiassa yhtään mitään. Toivottavasti joku muu osaisi vastata paremmin, ja tsemppiä tulosten odottamiseen!

Tipuka89, vai olet Kantaan eksynyt yöllä :(. Kuulostaa tutulta asioiden pyörittely yöllä päässä. Olisi hyvä, jos saisit lääkäriltä vastauksia kysymyksiin. Lääkärit ovat täällä meitä varten. Voisiko poliklinikalta pyytää, että lääkäri soittaisi sinulle ja vastaisi kysymyksiin? Se oman hoitopolun valinnan perustelu on kyllä vähintä, mitä potilaan kuuluu saada tietää (halutessaan). Ajattelen, että täällä foorumilla meidän kaikkien tarinat ovat vähän erilaisia ja jotain olennaista voi jäädä kertomattakin.

Muuten, mulla oli HPV-testi negatiivinen keskellä hoitoja, vaikka tiedettiin jo, että tautia on vielä kohdunkaulalla jäljellä. Siitä tuloksesta ei sitten siinä tilanteessa päätelty yhtään mitään, hassua, miten virus voi käyttäytyä ja testi mennä yhtäkkiä negatiiviseksi.

Kaikille teille voimia ja kaunista päivää!