Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#74007
NeitiToivo
Participant

Syksy,

Harmillista jos kaikki toimenpiteessäsi ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Mutta kuten sanoit, lohduttavaa että päällisin puolin kaikki on näyttänyt siistiltä eikä mitään ole löytynyt. Rauhallisemmin mielin saat odotella patologin vastauksia. Nyt vaan rauhassa toivut ja yrität heittää ajatukset niistä seurannoista tuonnemmaksi..Ne tulee aikanaan ja muistetaan elää sitä elämää nyt. Tsemppiä toipumiseen :)

ToivoaJaValoa

Uskon, että tuossa vaiheessa kun se invasiivinen syöpä löytyy, tehdään melkein poikkeuksetta se radikaali poisto koska sillä minimoidaan kyllä riskit sille uusimiselle. Toki itsekin on jäänyt ehkä mieleen, että lääkäreille nämä taitavat olla sellaisia aikamoisia rutiinitoimenpiteitä, se perusteellinen asioiden läpikäyminen ja selittäminen potilaalle varmaan usein unohtuu. Kaikki lääkärit eivät muutenkaan omaa välttämättä oikeanlaisia sosiaalisia taitoja sen potilaan kohtaamiseen.

Ja tuo on myös täyttä totta ettei meillä järjestelmä automaattisesti tarjoa tukea ja apua tähän henkiseen puoleen. Menemme hoitoputkeen, joka varmasti on osaava ja taidokas ja hoidetaan itse vaiva mutta ihminen jää monien kysymysten kanssa aika tyhjän päälle. Minulle ei ainakaan missään vaiheessa ollut edes kerrottu mitään vaihtoehtoja mihin voi olla yhteydessä jos jotakin tunteita ja suurempia ajatuksia tähän asiaan liittyen nousee. Mutta sehän taitaa olla vähän kaikkien mielenterveysongelminen kanssa sama asia että apua on vaikeaa saada, sitä pitäisi osata vaatia ja etsiä.

Pitkän tien olet tullut, hienoa että olet jaksanut itse lähteä tuohon vertaistukitoimintaan. Ja hyvä että löysit myös tänne niin saat meiltä muilta sitä vertaistukea myös.

Kaikille iloa päiviinne