Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#73944
NeitiToivo
Participant

RauhassaVaan,

Onhan ne uutiset järkytys varmasti jokaiselle vaikka sen uutisen mitä kautta saisi. Itsellekin jotenkin jäi kolposkopiasta käsitys että ei siellä mitään niin vakavaa ole, lääkäri antoi heti sellaisen kuvan että syöpää ei ole ( no sen varmaan näki jo silmillä että pienemmästä muutoksesta oli kyse), looppia ei edes siinä tehty jne. Mutta sitten tulikin aika looppiin, kolposkopiassa oli AIS-epäily jne. Osasin jo silloin alkaa toki varautua pahimpaan. Täällä HUS alueella ainakin käytetään vielä tuota maisaa, tuntuu että tulokset tulee sinne vielä nopeammin kuin kantaan ja niistä tulee ilmoitukset sekä sähköpostiin että ihan puhelimeen puhelimen ilmoitusten kautta. Ja surkeinta oli kyllä lukea sieltä niitä tuloksia ja tutkia googlen kautta mitä kaikki tarkoittaa. Toisaalta mahtavaa että kaikki on rehellistä ja kaikki tieto saatavissa. Mutta juuri noin kannattaakin asia ottaa, että antaa lääkärien tehdä työnsä eikä lähde itse asioita liikaa tutkimaan jos se ahdistaa.

Tuli vielä mieleeni, että jos sinulle kohdunpoistoa suositellaan ja lapsihaaveita vielä on niin kannattaa jutella myös siitä onko sitä kohtua säästävää leikkausta mahdollista tapauksessasi saada. En ole aiheeseen niin perehtynyt mutta sen verran olen lukenut että joissa tapauksissa osa kohdusta voidaan säästää jolloin raskautuminen on vielä mahdollista vaikka kohdunkaula jne joudutaan poistamaan. Silloin vielä sitä haavetta myös lapsesta voisi mahdollisesti pitää elossa.

Kuten AnneMarikin tuossa sanoi niin pitää pysyä positiivisena ja hoitopolkuja on monia. Pääasia on että ollaan päästy hoitoon ajoissa eikä ole invasiivista syöpää. Toki on mahtavaa jos saa orientoitua itsensä siihen että se on mentävä tämä läpi vaikka aina saisi ne ikävimmätkin uutiset ja asiat ei menekään kuinka toivoisi. Onneksi saadaan silti kaikki sitä hyvää hoitoa.

Kaikille paljon tsemppejä päiviinne.