Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#73863
NeitiToivo
Participant

Hei kaikki,

Minunkaan nuoruudessa ei mitään HPV rokotteita ollut eikä niistä mitään sen enempää kuin HPV:stakaan valistettu tai kerrottu. Aika nuorena kyllä aloin jo käymään ihan omakustanteisesti papassa, paljon ennen kuin ensimmäiset joukkoseulontakutsut kävi. Toki silloin tiesin miksi se näyte otetaan, mutta silloinkin vielä vähän hämärän peitossa oli että mikä tämä virus on ja miksi se niitä aiheuttaa. Myöhemmin kyllä kuulin sitten rokitteista mutta kun saman miehen kanssa olin aviossa sieltä varhaisaikuudesta ollut niin en nähnyt oleelliseksi sellaista rokotetta ottaa. Paras hyötyhän siitänon ennen seksielämän aloittamista.

Ja Annemarin kanssa samoilla linjoilla, että näitä muutoksia on tosi paljon, kohdunkaulan syöpä on melko yleinen naisten syöpä ja tällä hyvällä seulonnalla ja hoidolla nämä syöpätapaukset on saatu hyvään laskuun. Uuden äärellä emme siis ole ja terveydenhuolto varmasti tässä suhteessa pelaa ja ovat ammattilaisia jotka meitä hoitaa ja ne hoidon arvioinnit tekee. Onnekkaita siis olemme :)

Ja aina kannattaa hakeutua johonkin ammattilaiselle juttelemaan jos yhtään tuntuu että ne kysymykset kasvaa liian suuriksi ja alkavat ahdistamaan. Perus gynetkin varmasti tietävät näistä todella paljon. Ja kaikilla meillä on onneksi ne tiuhat seurannat, seuraavalle kerralle on varmasti kaikilla jo paljon hyviä kysymyksiä valmiina.