Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#73840
NeitiToivo
Participant

Hei Syksy,

Täällä mennään päivä kerrallaan. Olen nyt kaksi päivää ollut töissä, rankkoja päiviä ovat olleet. Onneksi on mahdollista tehdä töitä kotoa. Nousen pitkin päivää kävelemään ja välillä käyn sohvalla pitkällään. Itaisin juilii lantion aluetta, välillä saan sellaisia pistokohtauksia jonnekkin sinne. Kipulääkkeillä kyllä pärjää ja onneksi on tämä etätyömahollisuus niin melko rauhaksiin pystyy ottamaan. Varoen teen asioita edelleen, keho muistuttaa kyllä jos teen vähänkään vääränlaisia liikkeitä. Kuitenkin päivä päivältä aina vähän paremmin.

Minullakin loopissa saatiin kaikki pois. Leikkaus ja sairaalakokemus oli kokonaisuudessaan tosi positiivinen vaikka toki jännitin minäkin etukäteen millaista se kaikki mahtaa olla.

Jännitin myös jälkikäteen sitä että jos sieltä löytyykin jotakin vakavampaa leikkauksessa. Toisaalta yritin järkeillä että tämä on vielä kuitenkin esiaste, kai se luonnollinen taudinkulku on esiasteiden kautta syöpään, varmaan olisivat tutkineet ja kuvanneet jos riskiä jostakin invasiivisesta syövästä tässä vaiheessa olisi ollut. Sain sen 2v leikkauksen jälkeen tietää että kaikki oli ollut puhdasta.

sitä en osaa sanoa kauanko se seuranta kestää..ensimmäinen aika tulee sinne 6 kuukauden päähän. Varmasti se seuranta riippuu siitäkin löytyykö sitä hpv:ta enää vai ei ja seurantojen tiheys määräytyy sitten niiden mukaan. Tästä on ollut vaikeampi löytää tietoa ylipäätään että kuinka usein se hpv löytyy tai katoaa kohdunpoiston jälkeen ja eroaako se seuranta sitten mitenkään siitä että olisi hoidettu muutoin niitä muutoksia.