Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#73765
NeitiToivo
Participant

Hei Syksy2022 ja joutsen

Kyllä tuo miitti patologin kanssa kuulostaa siltä, että siellä tarkemmin käydään asiaa läpi ja pohditaan sitä oikeaa hoitomuotoa kohdallasi. Samanlainen merkintä itsellänikin oli omakannassa sen loopin jälkeen. Ja kun niitä lapsihaaveita on kyselty niin kyllähän siellä varmasti mietitään sitä kohdunpoistoa ja muiden hoitojen riittävyyttä. Kohdunpoistoa itsessään ei kannata pelätä, tässä on kuitenkin paljon hyviäkin puolia. Keskustelisin itse sen kumppanin kanssa nyt ne lapsiasiat vakavasti läpi, että teillä on asian suhteen vahva mielipide olemassa.

HPV virustahan ei loopit saati leikkaukset poista. Virus kun virus niin oma elimistö sen loppupeleissä voittaa. HPV viruksesta itsessään ei minullakaan niin suurta ymmärrystä ole enkä täysin tunne sen käyttäytymistä. Sitä tässä kuitenkin minkä tahansa hoidon jälkeen seurataan että se HPV testi saataisiin negatiiviseksi. Varmaan sitten edellisten muutosten luonne, hoito ja tulevat muutokset määrittelee sen seurataanko vai tehdäänkö heti uusintakolpoja ja looppeja. Sitä en osaa sanoa onko HPV virustyypillä merkitystä näihin vai onko on hoito ja seurantalinja ihan sama ja perustuu niiden muutosten laatuun. Kohdunpoistolla luulisi sen HPV:n sieltä häviävän kun ei ole kohdunkaulaa missä pesiä. Tosin kuten jo aiemmin puhuttu niin voihan se HPV aiheuttaa niitä muutoksia muuallekin.

Sitä en osaa sanoa pääseekö koko viruksesta välttämättä ikinä. Itselle koko muutokset oli melko yllätys enkä todellakaan osannut ajatella mistä koko viruksen olen voinut saada, mutta minullekin sanottiin että olen voinut saada sen vaikka nuorena ja se vaan on nyt aktivoitunut ja aiheuttanut muutoksia. Ja ilmeisesti samankin tyypin HPV viruksen voi saada uudestaankin vaikka sen olisi joskus sairastanut ja se olisi hävinnyt. Näitä asioita on tullut tässä pohdittua enemmänkin ja itse pelkään jääkö tästä joku sellainen pelko takaraivoon etten uskalla enää mitään suhdetta aloittaakaan. Ei ole tämän matkan varrella ollut mitkään petipuuhat millään lailla mielessä ja itse pelkään että tämä kokemus vaikuttaa niin ettei uuteen suhteeseen ehkä uskalla samalla lailla lähteä jos sellainen eteen tulisi kun nämä asiat kummittelee takaraivossa :/

  • tätä vastausta muokkasi 8 months sitten NeitiToivo.