Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#73759
NeitiToivo
Participant

Hei kaikki,

Niin kauan ymmärtääkseni näitä hoitokeinoja voidaan miettiä kun sieltä loopista ei löydy ihan invasiivista syöpää mutta AIS muutokset pitää aina hoitaa. En usko että niitä pelkkiä loop-hoitoja seurantoineenkaan tehtäisi, jos ne eivät kuitenkin joissakin tapauksissa riittäisi hoidoksi. Mitä nuorempi ikä niin sitä isompi todennäköisyys kuitenkin sille, että se HPV sieltä paranee ihan itsekseen ja muutokset jää historiaan. Mitä vakavampi muutos ja mitä korkeampi ikä niin todennäköisyys sille heikkenee.

Minäkin halusin kohdunpoiston, oikeastaan muusta ei keskusteltukaan. Ei ole enää lapsia suunnitelmissa ainakaan lähitulevaisuuteen ja pian alkaisi ikäkin tulla niiden suunnitelmien kanssa vastaan kun olen jo 37. En tiedä kuinka itse olisin jaksanut jatkuvan pelon kanssa että mitä seuraavaksi löytyy. Tuosta AIS diagnoosista olin kahden viikon päästä leikkaussalissa.

Olette varmasti hyvässä seurannassa aja lääkärit on kohdallanne arvioineet varmasti tilanteen niin, että loop ja seurannat ovat kohdallanne oikea ja ainakin tässä vaiheessa riittävä hoito. Yleensä noiden muutoksien muuttuminen syöväksi vie kuitenkin vuosia. Sillä lailla kannattaa kuitenkin pahimmasta pelosta päästä irti. Varmasti kaikki huomataan ajoissa kun olette tähän hoitoputkeen päässeet. Nyt vaan kaikki haetaan elämään niitä positiivia asioita joista tulee hyvä olla ettei anneta näiden vaivojen nipistää liikaa tilaa sieltä meidän elämistä ja ajatuksista.

  • tätä vastausta muokkasi 8 months sitten NeitiToivo.