Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#73684
NeitiToivo
Participant

Syksy2022, munasarjat jätettiin paikoilleen, vaihdevuodet eivät siis ala leikkauksesta. Leikkaus saattaa ymmärtääkseni vaikuttaa niin että alkavat muutamaa kuukautta aikaisemmin kuin normaalisti alkaisivat.

Toipuminen on varmasti tosi yksilöllistä. Tikkien sulamiseen muistaakseni ohjeen mukaan menee 6-8vk eli sen aikaa toki kannattaa varautua ehkä siihen ettei aivan entisenlaista elämää vietä. Kevyttä liikuntaa kuitenkin suositellaan heti kun siihen kykenee. Itsellä on nyt leikkauksesta se 2 viikkoa ja en kevyttä roskapussia isompia ole kannellut. Enemmän itseä häiritsee liikeratojen niukkuus, ei kumarrella ja kurkotella ja ainakin minulla äkkiä se lantion alue ilmoittaa jos teet jotakin mikä ei ollutkaan hyvä idea. Odotin kuitenkin itse paljon pahempia kipuja ja toipumisaikaa eli kyllä tästä selviää. Apua kannattaa kyllä pikkulasten kanssa varautua pyytämään ainakin se pari viikkoa.

joutsen, mukavaa (tai ikävää) että löysit joukkoomme. Tietysti tämän diagnoosin saaminen kenellekään ei toivoisi, mutta aidosti uskon, että se jollain tapaa helpottaa että voi purkaa ajatuksia joillekin jotka käyvät/ovat läpikäyneet saman.

Miten itse näitä muutoksia tulkitsen niin pitää hieman ymmärtää niiden epiteelisolujen luonnetta. AIS muutokset esiintyy siellä solujen lieriöepiteelissä, muut muutokset levyepiteellissä, joka on epiteeleistä ohuinta. AIS on ymmärtääkseni edelleen esiastemuutos, joka hoitamattomana kehittyy syöväksi. Ei siis vielä varsinaista karsinoomaa, vaikka syöpäsoluja onkin. Samassa palassa voi siis olla eriasteista muutosta, itsellänikin oli se CIN2 että AIS. Loopista patologi kyllä ilmeisesti saa tarkkaan tutkittua millaisista muutoksista on kyse.

Jokaisessa välissä on aina jonkun viikon saanut niitä tuloksia patologilta odotella. Odottavan aika on tosi raskas, mutta lääkäri kyllä varmasti soittaa ja selvittää jos kyse on AIS tasoisesta muutoksesta. Ne hoidetaan aina, ei seurailla kuten lievien muutosten kohdalla. Ja tosiaan jos lapsihaaveita on niin taitavat tehdä niitä looppeja ja seurata tiheästi. Ymmärtääkseni näiden muutosten uusiminen on kuitenkin yleisempää eikä ne todella luonnostaan häviä kuten lievemmät muutokset varsinkin nuoremmilla. Ja todella kun nämä muutokset saattaa syntyä sinne syvemmälle kohdunkaulakanavaan eivätkä välttämättä papassa jää kiinni niin hoidon valinta on varmasti oma prosessi ja se kohdunpoisto herkästi tehdään jotta varmistetaan ettei sitä syöpää pääse kehittymään. Ja äärettömän hyvä toki näin.

Kannattaa toki lääkäriltä kysellä, mutta netti tarjoaa aika kattavasti kyllä jos jaksaa perehtyä :)

Itselläni muutos oli osittain myös kohdunkaulakanvassa mutta saatiin kokonaan näkyviin ja loopissa kokonaisuudessaan muutos poistettua. Juuri eilen sain leikkauksesta patologin vastaukset ettei siellä missään ole löytynyt mitään muita muutoksia.