Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#73681
NeitiToivo
Participant

Hei Syksy2022,

Jännitys, ahdistus ja pelon tunteet on kaikki normaaleja. Ensin on jännitetty joka vaiheessa tätä matkaa ja sitten kuulee joutuvansa tällaiseen toimenpiteeseen. Muista kuitenkin että olet hyvissä käsissä ja täältäkin kun lueskelet näitä leikkauskokemuksia niin pääasiassa taitavat olla kaikki hyviä. Leikkaus ja toipuminen menevät varmasti hyvin ja joskus muistelet kaikkea tätä vain kokemuksena.

AIS on kohdunkaulansyövän esiaste. Kun kohdunpoistossa kohdunkaula ja kohtu poistetaan niin samoja muutoksia ei enää voine syntyä, ei ole kohdunkaulaa mihin syöpä voisi kehittyä.

Itse HPV:ta sitten kai seuraillaan ja toive olisi että se häviäisi kokonaan. Virushan itsessään on aika monimuotoinen. Ja on osallisena monien muidenkin syöpien synnyssä kuten emättimen ja ulkosynnyttimien syövät jotka ovat kohdunkaulansyöpää paljon harvinaisempia mutta myös esimerkiksi peräaukon ja eri pään alueen syöpien synnyssä. Siihen en ole ainakaan itse löytänyt tarkkaa tietoa, miten paljon HPV:n aiheuttamat vakavat solumuutokset kohdunkaulalla lisäävät riskiä myös muille muutoksille. Ehkä sellaist tutkimusmateriaalia ei ole olemassakaan. Syöpäriski kai kuitenkin yleisesti ottaen on suurempi kuin muulla väestöllä. Parhaiten varmasti osaa vastata lääkäri.

Näin itse kun miettii omaa jatkoa niin kyllä se pelko syövästä varmasti pitkään kummittelee läsnä, jokaista papaa varmasti jännitän loppuelämän jne. Toisaalta samaan aikaan yritän ajatella että tämä terveydenhoitojärjestelmä toimii upeasti ja olen hyvässä hoidossa ja seurannassa. Liikaa ei voi antaa peloille valtaa, ennemmin elän loppuelämän niistä terveistä päivistä nauttien niin pitkälle kun niitä annetaan.

Voimia tulevaan leikkaukseen. Jos joku mietityttää niin meiltä voit aina kysellä. On vielä hyvin tuoreessa muistissa nämä omat kokemukset. Ja varmasti ymmärretään niitä kaikkia tunnetiloja mitä läpikäyt.