Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#73666
Tipuka89
Participant

Heips! Liityn minäkin nyt teidän joukkoon.

Pari vuotta sitten papa-koe epäonnistui, koska tulos oli verinen. Kävin sitten uudestaan papassa (tästä asiasta ei terveyskeskuksessani ollut mitään tietoa, että kyseinen testi pitäisi ottaa uudestaan..) Tulosta ei ikinä tullut tietooni, joten oletus sen olevan puhdas niin kuin aina.
Tarina alkoi viime vuonna, kun yhtäkkiä tuli kutsu joukkoseulontaan vaikka olin käynyt kolmikymppisenä jo joukkoseulonnassa. Tämä hiukan ihmetytti, kun muistelin niitä tehtävän 5 vuoden välein.

Tässä uudessa papa-kokeessa oli AGC-FN ja kutsu viikon sisällä kolposkopiaan. Loop tehtiin samantien ja 4 viikon päästä tulos 10mm kokoinen AIS- in situ muutos sekä HSIL. Portiolla voimakas etikkavaaleus ja näkyviä muutoksia joka suunnassa. Radikaaliteettiin ei kuitenkaan otettu kantaa, koska näytepalan reunat olivat jotenkin vioittuneet. Uusi aika 3kk päähän. Lapsitoiveet kyllä kyseltiin tarkkaan. Kyllä söi ihmistä! Ihan hirveä elää epätiedossa koko kesä ja aikakin tuli vasta 5kk päähän lakkojen takia.

Uusi toimenpide tuli ja oli ensimäistä kivuliaampi. Tuloksien perusteella sitten jatkot ja seurannat (luultavasti kuulemma 6kk päähän). Nyt on kulunut 8 viikkoa enkä ole vieläkään saanut mitään vastauksia. Soittanut kaksi kertaa naistenpolille, mutta lääkäri ei ole vieläkään kommentoinut mitään. Sen verran sain kaiveltua, että ilmeisesti strich-näyte on ollut liian niukka. Kannassa toimenpidettä tehneen lääkärin kommenttina loopin jälkeen: Dysplasiasuspektia rehevää lieriöepiteeliä klo 5 ja 7 alueilla.

En ymmärrä mistään mitään. Onko kellään muulla ollut näin huonoa tuuria hoitojen suhteen tai kestänyt vastausten saannit?