Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#73171
-mari-
Participant

Hei murunen!

Tervetuloa tänne meidän joukkoon!

Olen itse saanut munasarjasyöpädiagnoosin vuonna 2016. Tästä foorumista on ollut minulle hurjasti lohtua, kun huomaa, että muut käyvät samoja asioita läpi enkä olekaan yksin. Minä en ole muuta keskusteluapua tarvinnut, tietty ihanat hoitajat ja lääkärit ovat olleet suuri apu. Samoin hoidoissa käydessä samaan aikaan muut olleet. Osasta on tullut jopa ystäviä, joiden kanssa pidetään yhteyttä. Oma perhe ja läheiset ovat myös tuoneet lohtua heikkoina hetkinä.

Kuultuani sairaudestani en minäkään alkuun uskonut, että se on totta. Sana ”syöpä” kuulosti jo isolta peikolta. Ikinä sitä ei vaan ajatellut, että se osuisi omalle kohdalle ja sen halusi vaan työntää pois mielestä.
Mutta hoitojen alettua ikäänkuin motivoitui tekemään kaikkensa, että tästä mennään eteenpäin. Elämä rytmittyi labroihin, hoitoihin, huonoon oloon ja hyviin viikkoihin. Minulle tehtiin ultraradikaalileikkaus, jossa poistettiin munasarjat, kohtu, vatsapaita, perna, pätkä paksusuolta… Iso leikkaus, mutta toipuminen kävi yllättävän nopeasti kuitenkin. Kun vaan muisti, ettei jää sänkyyn makaamaan, vaan voinnin mukaan lähti liikkeelle ja alkoi tehdä kevyitä kotiaskareita.

Puhun siis omasta kokemuksestani. Saattaa olla, että jollain toisella on ollut hankalampaa esimerkiksi kipujen ja haavan paranemisen kanssa.

Mielesi varmasti rauhoittuu, kunhan saat enemmän tietoa tulevasta leikkauksesta, TT:n tulokset ja että mitä on tarkoitus leikata.

Paljon tsemppiä sinulle 😊👍