Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Sairausloma leikkauksen jälkeen? Vastaa viestiketjuun: Sairausloma leikkauksen jälkeen?

Vastaa viestiketjuun: Sairausloma leikkauksen jälkeen?

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät Sairausloma leikkauksen jälkeen? Vastaa viestiketjuun: Sairausloma leikkauksen jälkeen?

#72972
Arttu70
Participant

Hei Jussi,

omien kokemusteni perusteella kuukauden sairasloman jälkeen pitäisi olla jo hyvinkin työkuntoinen. Mahdollista täydentävää sädehoitoa, jonka myös minä sain, ei aloiteta ennenkuin leikkaushaavat ja vatsapeitteet ovat kunnolla parantuneet. Käytännössä tarkoittaa aikaisintaan 3kk leikkauksen jälkeen. Täydentävä sädehoito oli minulle harvinaisen huomaamaton ja helppo prosessi eikä edellyttänyt minkäänlaista poissaolotarvetta töistä. Tosin taisin tässä olla varsin onnekaskin.

Jos leikkaus onnistuu hyvin, marginaalit puhtaat (sinulla on tähän hyvät edellytykset, kun sinulla on T1 tai T2) ja leikkauksen jälkeinen PSA on mittaamattomissa, sinulle tuskin ollaan ihan heti ehdottamassa täydentävää sädehoitoa. Minulla oli Gleason 8, joka nousi leikkauspreparaatin jatkotutkimuksissa tasoon Gleason 9, niukasti T3 ja pieni positiivinen löydös leikkausmarginaalissa. Tämän vuoksi otin täydentävän sädehoidon heti 4kk leikkauksesta.

Tsemppiä tulevaan, sinulla on karsinooman ärhäkkyydestä huolimatta hyvät edellytykset kuratiiviseeen tulokseen!