Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#72595
Rae
Participant

Hei Tyrsky, ja tervetuloa joukkoon 🤸‍♂️.
Heräsin, kello on puoli neljä, joten päätin vilkaista palstaa ja naputella vähän viestiä sinulle.
En tiedä, pystytkö nimellä hakemaan kaikki viestit, mutta jos panen vähän tiivistettyä…
Eli minullakin on BRCA 2 geenivirhe. Paljastui tämän munasarjasyövän yhteydessä. Rintasyöpätausta on, mutta silloin vielä ei olisi tämä löytynyt. Luultavasti siskollanikin oli, hän menehtyi ennen rintasyöpääni.
Olihan tämä aika yllätys, mutta jotenkin helpottavaa kun asian tietää. Lähipiirini tutkimuksissa ei keneltäkään virhettä löytynyt, itse perin isältäni.
No, tähän päivään: Eli Lynparzaa tosiaan menee, kaksi aamuin illoin 150mg. Eli aimo satsi. Miten sinulla, Tyrsky? Marikin on käyttänyt tätä, hän varmaan mielellään antaa lisäinfoa.
Keräämääni tietoa tässä: tämä lääke voidaan aloittaa jo ensimmäisen syton jälkeen BRCA- geenivirheisille, muille vasta, jos sairaus uusii. Näin olen ymmärtänyt, että täytyy olla hyvä vaste platinapohjaisiin sytoihin.
Itsellä ei isompia haittoja ole, ehkä selvin on ”kanankakan maku” lääkkeenoton jälkeen (en kyllä koskaan ole maistanut oikeaa 😉). Varsinkin vesi maistuu hirveältä.
Jo sytohoitojen loppuvaiheessa huomasin jalkapohjien puutumista, kuin olisi palelluttanut jalkansa. Jatkuu tämän lääkkeen käytön aikana. Villasukat ovat must!
Väsymystä on hiukkasen enempi, kunnon päikkärit kuuluu asiaan. Itsellä ei onneksi ole ollut huonovointisuutta, olen kuullut että voi olla kovaakin.
Tosiaan lääkäri sanoi näin, että kaksi vuotta Lynparzaa, sitten seurataan. Osalla sairaus ei uusi. Jos markkerit rupeavat nousemaan, niin voidaan aloittaa uudelleen (ymmärsin, että tämä mahdollisuus olisi tulossa).
Itse olen sitä mieltä, että kannattaa lopettaa ja seurata… Ei tule ”vastustuskykyä” lääkkeelle, on sitten mistä ottaa.
Lääkäri sanoi vielä näin: Lynparza tehoaa erityisesti geenivirheen kantajiin, kun kerroin markkerieni hurjasta laskusta. Eli lähtötaso oli 5500 ja risat, nyt 10…..😮.
Tässäpä pieni tiiviste. Kysy vaan ihmeessä lisää, kerron jos tiedän. Samaa latua näemmä kuljet, vähän perässä vaan. Onneksi ei ole kilpailu 🤭. Itse olen kuin imuri, yritän kerätä tietoa ja jakaa…
Pikkujoulua odotellessa.