Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Eri syöpätaudit Suolistosyöpä (kö) Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä (kö)

Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä (kö)

Etusivu Keskustelufoorumi Eri syöpätaudit Suolistosyöpä (kö) Vastaa viestiketjuun: Suolistosyöpä (kö)

#72588
mala
Participant

Minulla on taustalla kilpirauhassyöpä papillaarinen karsinooma joka ollut hallinnassa 5v siihen on annettu myös radiojodia.
Matalan ferritiinin takia kävin kolonoskopiassa ja löytyi adenokarsinooma sigmasuolesta se on tyyppiä( low grade)?TT-kuvissa ei näkynyt levinneisyyttä muualle.Todettakoon,että kaikki muut veriarvot ok.
Radiojodilla on pahimpana haittavaikutuksena muut syövät, suolistosyöpä ilmeisesti ainakin.Kun tätä kyselin lääkäreiltä vastaus on: Suomessa käytetään niin pieniä määriä radiojodia ettei pitäisi olla yhteyttä.Tässä syyskuussa oli Kilpirauhasliiton Webseminaari kilpirauhassyövästä ja siinäkin syöpälääkäri mainitsi mahdollisen muun syöpäriskin radiojodia käytettäessä.Mutta niin,kuin koronarokotuksissa hyöty haittoja suurempi.Minulla on muuten riskitiedoissa maininta: Saanut radiojodia,jodi pitoisia varjoaineita pitäisi välttää mikäli mahdollista.TT-kuvauksessa nytkin kyllä käytettiin.
Mutta nyt sitten pitäisi adenokarsinooma leikata 19.11. 2021 sen pitäisi olla rajoittunut suolen sisään,mutta leikkauksessa vasta lääkärin mukaan mahdollinen lähileviäminen saadaan selville ja mahdolliset lisälääkitykset.Paljon on kysymyksiä mitkä yön pitkinä tunteina nousee mieleen.Vieläkö tästäkin selviää?Miten suoli lähtee leikkauksen jälkeen toimimaan?Mahdolliset komplikaatiot,suolen jatkon tulehdus voi joskus vaatia väliaikaisen avanteen jne.