Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät ERS kokemukset matkan varrelta Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät ERS kokemukset matkan varrelta Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

#72532
Arttu70
Participant

Hei Lynx,

PSA-nousunopeutta on hyvin vaikea toisten kokemuksista ennustaa, sillä kaikkien syövät ovat käyttäytymiseltään aina yksilöllisiä. Toki tiettyjä samankaltaisuuksiakin löytyy, mutta suoran kytköksen tekeminen toisten kokemuksista voi johtaa harhaan. Sinun tapauksessasi nousunopeus tuntuisi hitaalta, mutta sekään ei ole itsestäänselvyys, että se säilyisi lineaarisena.

Jos kaikki syöpä on aikanaan saatu poistettua kehosta, lihominen ei saa PSA-arvoja nousemaan, kun ei ole enää prostatasolujakaan jäljellä. Ylipaino on kuitenkin aina sinänsä, erityisesti sisäelinten ympärille kerääntyvä viskeraalinen rasva, monille syöville altistava tekijä. Tämä johtuu siitä, että korkea kehon rasvapitoisuus aiheuttaa elimistölle lähes aina lievän tulehdustilan, joka altistaa myös epäedullisille solumuutoksille. Laihduttaminen on siis aina hyvä ratkaisu, on sitten karsinooma tai ei.

Jos PSA ylittää leikkauksen jälkeen tuon 0,2 tason, aletaan usein tekemään jatkotutkimuksia ja miettimään jatkohoitovaihtoehtoja. Hidas, mutta nyt selkeästi havaittava PSA osoittanee sen, että hieman pöpöjä on jäänyt kehoosi leikkauksen jälkeen. Onneksi hyviä hoitokeinoja on olemassa. Sinulla on leikkauksesta niin pitkä aika takana, että tuo uusiutuminen on hyvin todennäköisesti paikallinen ja esimerkiksi prostatapesän sädehoidolla saatanee nuo loputkin solut nitistettyä. Toimenpide oli ainakin itselleni täysin vaivaton.

Tsemppiä jatkoon!