Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät ERS kokemukset matkan varrelta Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

Etusivu Keskustelufoorumi Miesten syövät ERS kokemukset matkan varrelta Vastaa viestiketjuun: ERS kokemukset matkan varrelta

#72453
hesari
Participant

Tsemppiä Eegon1950.

Päivittelen itsekin pitkästä aikaa tilannettani. Minullahan nousi psa nyt keväällä, tosin lievästi, mutta parissakin yksityisessä mittauksessa kuitenkin. Nyt HUSin arvo oli taas kuitenkin mittaamattomissa. Ei aina tiedä, mihin oikein luottaisi, mutta hyvä näin.

Olen seurannut ja kirjoitellutkin aiemmin tähän ketjuun aktiivisesti, koska polkuni on kokolailla samanlainen kuin Eegon1950:lla ja Mies48:lla ja muillakin tähän ketjuun osallistuneilla. Kiitos vaan aiemmista monista kannustusviesteistä.

Leikattu syksyllä 2016, psa nousi uudelleen kolmen vuoden päästä keväällä 2019 -> sädehoitoa 33 krt Meilahdessa. Sen jälkeen ollut kurissa, mutta nyt keväällä 2021 nousi taas. Silloin en päässyt HUSin ylimääräiseen testiin pyynnöstäni huolimatta. Käskettiin jäädä odottamaan seuraavaa virallista testiaikaa. Tämä odotusaika tuntui tuskalliselta, kun odotti, että tauti oli taas aktiivinen. On tämä polku ollut aika vuoristorataa tähän mennessä ja tuntuu välillä, että jatkuukin vielä koko loppuelämän.

Itselläni ei psa noussut v. 2019 kuin max. 0,07 asti kahdessa mittauksessa. kun sädehoito aloitettiin. Todettiin vain, että pientä aktiivisuutta on. Osittain varmaan vaikutti päätökseen sädehoitoon, että jo 2016 harkittiin myös lisäsädehoitoa leikkauksen jälkeen, koska marginaalipositiivisuutta oli ja oli myös aggressiivinen osuus Gleason 5+4. Halusin myös päästä silloin sädehoitoon heti kuin mahdollista.

Ratkaisu oli kohdallani hyvinkin toisenlainen kuin Eegon1950:lla. Onkohan näissä hoitosuunnitelmissa tapahtunut muutoksia ja nyt kiinnitetään huomiota enemmän psa:n nousuvauhtiin? Ei huolta siis, jos psa ei nouse tai nousee erittäin hitaasti ja jos todettu ers ei ole ollut aggressiivinen. Näin itse maallikkona ajattelen näin olevan.

Pitää yrittää tottua tähän puolivuotiselämään, mikä tuntuu aina vaikealta näinkin monen vuoden jälkeen, kun odottaa tekstiviestiä onko psa noussut vai ei? Taas tuli mieleen seuraava testi, onneksi se on vasta vuodenvaihteen jälkeen. Tällaista tämä polku on, on vain elettävä täysillä päivä kerrallaan.

Joten pää pystyyn ja jotenkin tuli mieleen mainio antiikin ajan ajattelija Publilius Syrus aforismissaan: ”Joka ajattelee vain huoliaan, ei ole koskaan onnellinen.” Muitakin sattuvia ja osuvia elämänviisauksia löytyy linkistä, kannattaa tutustua:

https://fi.wikiquote.org/wiki/Publilius_Syrus

Hyvää syksynjatkoa kaikille saman polun tallaajille.