Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Juuri todettu rintasyöpä Vastaa viestiketjuun: Juuri todettu rintasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Juuri todettu rintasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Juuri todettu rintasyöpä Vastaa viestiketjuun: Juuri todettu rintasyöpä

#72432
Kisu
Participant

Hei, olen mielenkiinnolla lueskellut näiltä sivuilta kokemuksia ja näkemyksiä rintasyövästä. Aattelin jakaa omaakin tarinaani.
Minulla oli hengitys- ja rintakehä ongelmia ja sain lähetteen keuhkoröntgeniin ja rintakehän UÄn. Sieltä vas. kainalosta se yllätys löytyi, eli suurentuneet imusolmukkeet. Ohutneula näyte kertoi pahalaatuisista soluista, jotka paksuneulanäyte vahvisti. Pientä 6mm primäärikasvainta vas. rinnasta ei meinattu löytää, mutta imusolmukkeet kertoivat karua tekstiä. Minulla aloitettiin sytostaattihoidot 3/2021, 4xdoketakseli, 4xCE . Viimeisestä sytosta on aikaa 1,5 kk ja rinnan osittaisesta leikkauksesta ja kainaloevakulaatiosta 2 vkoa. Letrosolin aloitin syyskuun alusta. Kaikenlaista kipuilua, etomista, pahoinvointia, heikotusta on ollut.

Sytostaatin antopäivä ja seuraava päivä eli valkosolukasvupiikipv omeni hyvin. Sitten ns. 3. pvnä alkoivat pahoinvoinnit ja kivut. Luukivut varsinkin parin ekan doken kanssa olivat kovat, hiukset lähti 2 doken jälkeen tukkuina ja vatsa reistaili. Ruoka ja juomat maistuivat mullalta/mudalta, onneksi oli viiliä ja piimää. Edelleen on ruokia ja juomia, jotka jätän väliin huonojen makumuistojen takia. Doke veti aika heikoksi ja väsyneeksi. CEn kanssa oli helpompaa ja varmaankin ym Akynzeo auttoi siihen. CE aiheutti kuitenkin oik. käteeni pinnallisen laskimotukoksen, joten nyt piikitellään verenohennusta 6 vkoa. Ulkoilin ja kävelin aina kun vain kunto antoi periksi, uskon että se auttoi jaksamisen kanssa. Veriarvot laski ja Hb oli ”parhaimmillaan” 90, vieläkin alle 100.

Mutta miksi mulla oli toisena sytona CE, siihen en ole saanut vastausta. Onko kellään ollut tätä doke+CE koktailia ?
Syöpäni on ER+, PR-, MIB80%, HER2 on minulle epäselvä, joissain epikriiseissä se on 2+, joissain – . Tämäkin vähän ihmetyttää, onko 2+ jäänyt jostain syystä teksteihin kummittelemaan, koska parantavasta hoidosta pitäisi olla kyse.

Leikkaus meni hyvin, aamulla sisään illalla ulos. Kaksi haavaa, kainalossa ja rinnassa, ovat parantuneet hyvin. Viikon verran kantelin dreeniä kantopussissa ja kerran on täytynyt käydä kainalo punkteeramassa kertyneestä kudosnesteestä, mutta eiköhän tästäkin koettelemuksesta selvitä. Ensi viikolla jälkitarkastus ja saanen enempi tietoa minkälainen tämä syöpä onkaan. Sädehoitoa on ainakin tiedossa.

Letrosol ei ainakaan toistaiseksi ole mitään erityisiä sivuvaikutuksia aiheuttanut, ehkä vasta pidemmän ajan kuluessa ?