Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#72248
Rae
Participant

Heips kollegat🧡.
Jännä viikko teillä edessä Aurinkoinen ja Mari, eli kuvaukset ja eka syto. Marille toivon tsemppiä ekaan kertaan erityisesti. Juuri päivää ennen sytoja meinasin heittää pyyhkeen kehään, onneksi en tehnyt sitä. Älä sinäkään edes harkitse.
Nuo kuvaukset jännittää varmasti, erityisesti kun markkerit ovat nousseet, eli tämä elämä on sopeutumista jatkuvaan epävarmuuteen.
Teidän matkasuunnitelmista ilahduin. Juuri matkan tehneenä voin sanoa sen, se oli ”pään ottaminen haltuun”, vaikka korona sitten estäisikin asian. Ei ole itsestä kiinni. Älkää antako unelmien kuolla, vaikka koetellaankin.
Tuo sytojen vaikutus ruokahaluun ja painonvaihteluun taitaa olla yksilöllistä. Itsellä pysyi melkein samana, vaikka syöminen ei ollut ollenkaan normia.
Painosta puheenollen: silloin parikymmentä vuotta sitten sain sytoja (kortisonia?), jotka turvottivat. Yritin silloinkin syödä mitä vain alas meni. No, meninpä sytojen jälkeen muusta syystä työpaikan terveydenhoitajalle, niin hänpä rupesi minulle pitämään esitelmää painonpudotuksesta. Tukattomana, vasta normiliikkumiseen takaisin palaavaa toipilasta nuhteli. Ei edes tukattomuus riipaissut niin. Hyvin neuvoi, satuttaa vieläkin. Ja se ”läski” ts. turvotus lähti sen siliän tien, kun tilanne normalisoitui. Tuollaisia ”ammattilaisia” en arvosta pätkääkään, onneksi olen sen jälkeen tavannut vallat upeita hoitoalan ammattilaisia.
Kaikkea hyvää ja jaksuja😘 toivotan teille kaikille. Antakaahan kuulua.