Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Vertailu hoitosuunnitelmasta yksityissairaalasta Vastaa viestiketjuun: Vertailu hoitosuunnitelmasta yksityissairaalasta

Vastaa viestiketjuun: Vertailu hoitosuunnitelmasta yksityissairaalasta

Etusivu Keskustelufoorumi Läheiselläni on syöpä Vertailu hoitosuunnitelmasta yksityissairaalasta Vastaa viestiketjuun: Vertailu hoitosuunnitelmasta yksityissairaalasta

#72211
SiiriK
Participant

S: Vastausviesti

Neuvonta
neuvonta@cancer.fi

Encrypt: This message is encrypted. Recipients can’t remove encryption.

Kyllä niin kutsuttuja ”toisen mielipiteen” vastaanottoja yksityispuolella jonkun verran käytetään jos se vain taloudellisesti on mahdollista. Suomessa on vain yksi yksiyksityinen syöpäsairaala Docrates, Helsingin Ruoholahdessa https://www.docrates.com/ ja Husin ns. yksityinen puoli https://www.orton.fi/ joissa annetaan syöpähoitoja.

Syöpähoitolinjaukset julkisella puolella tehdään yleensä niin kutsutussa moniammatillisessa kokouksessa, joissa on paikalla syöpälääkäreitä, kirurgeja ja sädehoitolääkäreitä. Syöpään erikoistuneilla lääkäreillä on yleensä pitkällinen kokemus syöpätautien hoidosta. Potilaskohtaiset kuvantamislausunnot tulkitsee sitten radiologi eli röntgenlääkäri. Myös radiologit yleensä osallistuvat näihin moniammatillisiin kokouksiin. Toki varmasti jonkin verran sairaalakohtaisia eroja on näissä kokouksissa, mutta tätä saa hoitavasta yksiköstä toki kysyä. Jokaisen potilaan kohdalla hoitolinjaus määräytyy aina yksilöllisesti kunkin potilaan tilanteen mukaan. Hoitolinjaukseen vaikuttaa kunkin potilaan tautitilanne ja sen levinneisyys, potilaan muut sairaudet ja yleisvointi. Aina jos hoitolinjauksesta jää epäselvyyttä tai kysyttävää, niin se kannattaa ottaa puheeksi hoitavassa yksikössä. Toki tuon niin kutsutun ”toisen mielipiteen” yksityispuolelta voi toki ottaa, mutta siihenkin on varauduttava, että hoitolinjaus siellä on sama.

Haimasyövän hoidon valinta ja potilaan ennuste riippuvat kasvaimen levinneisyydestä ja potilaan yleiskunnosta. Levinneisyys ilmaistaan TNM-luokituksen tai levinneisyysluokittelun avulla. TNM-luokituksessa T (tumor) kuvaa kasvaimen tunkeutumista ympäristöönsä, N (node) leviämistä läheisiin imusolmukkeisiin ja M (metastasis) mahdollisia etäpesäkkeitä. Imusolmukkeet ovat pieniä pavunkaltaisia suodattimia, joiden läpi imuneste virtaa. Valtaosa haimasyövistä on valitettavasti jo ehtinyt levitä haiman ulkopuolelle, kun ne huomataan. Myös etäpesäkkeet ovat yleisiä. Haimasyöpä pyrkii leviämään imusolmukkeiden lisäksi maksaan, keuhkoihin, vatsakalvoon ja lisämunuaisiin. Leikkaus on mahdollinen, jos syöpä ei ole lähettänyt etäpesäkkeitä tai kasvanut ympäröiviin verisuoniin tai elimiin. Jos paikallisesti edennyttä haimasyöpää ei voida leikata, sen hoito aloitetaan yleensä solunsalpaajalla ja tilanne arvioidaan parin kolmen kuukauden kuluttua uudelleen. Joskus solunsalpaajahoitoon yhdistetään sädehoito, jolloin kyseessä on niin sanottu kemosädehoito. Jos kasvain reagoi hoitoon eli pienenee hyvin, leikkausmahdollisuudet voidaan arvioida uudelleen. Tarvittaessa solunsalpaajahoitoa voidaan jatkaa myös leikkauksen jälkeen. Myös pelkkää sädehoitoa voidaan käyttää, jos paikallista syöpää ei voida leikata.

—–
Ylläpito muokannut viestiä 29.7.2021 klo 10.41: Poistettu näkyvillä ollut yksityishenkilön sähköpostiosoite.

  • tätä vastausta muokkasi 1 year, 10 months sitten Ylläpito.
  • tätä vastausta muokkasi 1 year, 10 months sitten Ylläpito.