Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#72188
Aurinkoinen
Participant

Minulla kädet kuivuu sytostaattien aikana. Muutoin limakalvot ja iho on pysynyt hyvässä kunnossa. Mikäli suun limakalvot menee huonoon kuntoon, siihen auttaa ilmeisesti ruokaöljyn sipaisu limakalvoille ja varovasti pehmeällä hammasharjalla hampaiden harjaaminen.

Yleensä munasarjasyövässä käytetään tiettyjä sytostaatteja, mutta esimerkiksi minä sain allergisen reaktion toisesta sytostaatista ja toinen ei tehonnut halutulla tavalla. Siksi saan nyt viikottain yhtä sytostaattia, joka toivottavasti tehoaa.

Minulla huonoon oloon tehosi pahoinvountilääke niin ettei minun tarvinnut oksentaa. Lisäksi söin pieniä suupaloja tiheään: banaania, jugurttia, proteiinijuomaa, mehujäätä, mehua, mehukeittoa, ruisleipää.. nämä minulla meni alas. Kun vatsassa oli aina vähän ruokaa koin ettei huono olo tullut niin helposti päälle. Levähtelin ensimmäisen viikon aika lailla sängyssä ja otin päiväunia. Lisäksi otin Buranaa joka paikan kolotukseen. Kun vointi alkoi kohentua siirryin normaaliin kotiruokaan ja aloin käymään pieniä kävelylenkkejä.

Varmasti ainakin viikkoa ennen seuraavaa sytostaattia on hyvässä työkunnossa. Mutta kannattaa muistaa myös että ehtii kerätä voimia hoitoon ja palautua. Minulle lääkäri sanoi että silloin kun on hyvä olo on tarkoitus tehdä niitä asioita mistä tulee hyvä olo ja mistä nauttii että saa kerättyä voimia hoitoon. Jollekkin tämä voi olla myös työ :) töitä kyllä ehtii tehdä myös myöhemminkin. Itsekin olen nuori ja aikomuksena palata vielä työelämään hoitojen jälkeen. Mikäli olet facebookissa sieltä saa hyvää vertaistukea gynekologisissa syövissä. ☺

  • Tätä vastausta muokkasi 1 year, 2 months sitten Aurinkoinen. Syy: Virhe