Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#72174
-Vilja-
Participant

Hei taas kaikille!

Ja tervetuloa joukkoon Kahvis. Minä leikkautin hiukseni pois kahden ja puolen viikon kuluttua ensimmäisistä sytoista. Pitkät hiukseni alkoivat äkillisesti irrota ja valuivat pitkin vartaloa. Toisten sytojen jälkeen lähti myös sänki, nyt neljän hoitokerran jälkeen päähäni on alkanut kasvaa valkoista untuvaa. Silmäripset on laskettavissa yhden käden sormilla ja kulmakarvoja on jäljellä juuri nimeksi.
Peruukkia tai pipoja tai huiveja en käytä, vaan kuljen reilusti kaljuna. Yllättävän vähän ihmiset tuijottavat.

Minä koin leikkauksesta selviämisen hankalaksi koska sain vaikean suolilaman. Itse haavakipu ei ollut mitään sen rinnalla. Imusolmukkeiden poistosta on jäänyt ikävä turvotus nivusiin ja genitaalialueelle.
Hoitoväsymys on nyt todella ankara. Kuten Aurinkoinenkin kerroit, puuhakkaamman päivän jälkeen on pitkään väsynyt, unen tarve on suuri. Henkinen väsymys painaa, kylläännyttää näyttää avaruusolennolta!

Poikani on siirretty kuntoutussairaalaan, mikä on nyt hyvä uutinen ja vähentää stressiä 😊

Maksa-arvoni ovat nousseet niin korkeiksi että ensi maanantaina otetaan maksan ultra-ääni. Etäpesäkkeiden mahdollisuus hiipii mieleen.

Valkosolujen kasvutekijäpistos aiheutti jäätävät kivut. Särki lihakset, luut, nivelet, jänteet ja hermot.
Makasin vuoroin sohvalla, sängyssä ja lattialla, välillä kävelin pitkin asuntoa, missään ei ollut hyvä.
Suu oli limainen ja maistui hirvittävältä. Tätä kesti noin viisi päivää.

Lääkärin vastaanotto oli reilu viikko siitä. Sain nopeasti lähetteen kipupolin asiakkaaksi ja kipulääkkeeni laitettiin kaikki uusiksi. Ensi viikon torstaina menen taas saamaan sytostaatit ja kipupolin lääkäri tulee samalla jututtamaan minua. Kokonaisvaltaista palvelua siis. Jos hyvin käy, on neljä hoitoa takana ja kaksi vielä jaksettavana. Molempien hoitojen jälkeen tulee pistokset.
Jännittää nähdä auttaako uusi kipulääkitys valkosolujen kasvutekijäpistoksen aiheuttamiin kipuihin.
Toivotaan parasta!

Vartalon TT-kuvaus on 23.8. Joko Rae sait tulokset omastasi?

Uimassa olen jonkin verran käynyt ja pyöräilemässä, kun kunto on kestänyt. Pihaa on saanut kastella ihan urakalla!

Kahvis kysyit työssä käymisestä. Minulle tuli eläke toukokuussa, olin ollut jo pitkällä sairauslomalla epilepsian pahenemisen vuoksi, joten se tuli ihan läpihuutojuttuna. (Syöpä leikattiin 31.3.) Minulle tehtiin myös tuo radikaalileikkaus avoleikkauksena. Arpi on häpyluusta lähes rintalastaan saakka.
Minulla on ikää jo 60 vuotta ja vaikka olenkin ikäni ollut nuorekas, hoikka, liikunnallinen ja hyväkuntoinen, en jaksaisi millään käydä töissä tämän syöpähoidon ohessa.
Sinä olet sen verran nuorempi, että saattaa olla että pystyt olemaan suurimman osan aikaa töissä, olen kuullut tällaisiakin ”tapauksia”. Kannattaa kuitenkin kuunnella omaa jaksamistaan ja antaa itselleen lupa myös toipua ja levätä. Kuten Aurinkoinen sanoi, oma terveys on tärkeintä.

Mitähän Marille mahtaa kuulua, taitaa olla lomakiireitä.

Hyvää viikonloppua kaikki ”siskot”, kerätään taas voimat ja ensi viikolla kohti uutta, olkoon se sitten koettelemuksia tai jotain ihan muuta tahansa 💐