Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Munasarjasyöpä Vastaa viestiketjuun: Munasarjasyöpä

#72173
Aurinkoinen
Participant

Hei Kahvis!

Itse leikkasin hiukseni vasta 3 hoidon jälkeen. Kaikki eivät lähteneet heti, joten pärjäsin leveällä pannalla jonkin aikaa. Hiuksia alkaa lähtemään kahden viikon päästä ensimmäisestä hoidosta. Itse tuolloin lyhensin hiukseni korvan alle, mutta en kokonaan ajellut pois.

Itsekin mietin työssäkäyntiä alkuun, mutta totesin paremmaksi olla poissa töistä. Hoidot väsyttivät (ainakin ne mitä sain vuoden alusta) ja olin ensimmäisen viikon huonovointinen. En olisi kyennyt töihin. Lisäksi infektioriskin takia en halunnut ottaa riskiä että saisin töistä alentuneen vastutuskyvyn vuoksi flunssaa tms ja hoidot siirtyisivät. Olen ollut sairauslomalla nyt 6kk, enkä tiedä milloin palaan töihin. Työnantaja on ollut ymmärtäväinen, toki jatkosta en tiedä koska olen määräaikaisessa työsuhteessa. Koen kuitenkin että terveys on etusijalla. Minusta tuntuu että syöpähoidot ovat nyt minun ”työni”. Aika lailla muutoin arki pyörii normaalisti. Toki en käy kuntosalilla infektio/koronariskin vuoksi, mutta tapaan ystäviä ja liikun ulkona.

Leikkauksesta toipumisessa meni 4-5 viikkoa. Nuori ja hyvän pohjakunnon omaava ihminen kuntoutuu nopeasti. Kannattaa noudattaa ohjeita ja olla kurottelematta ja nostelematta painavia, ettei vatsaan tule kiinnikkeitä. Minun liikuntani hoitojen ja leikkauksen jälkeen on ollut kevyttä pyöräilyä ja kävelyä. Nyt saan vain 1 sytostaattia viikottain, joten huonoa oloa minulla ei ole lainkaan. Voin lähes ”normaalisti” mutta väsymystä jonkin verran on ollut.

Oliko sinulla munasarjoihin rajoittunut tauti eli oliko se ehtinyt levitä lainkaan? Jos näin niin tilanteesi kuulostaa ”hyvältä” jos näin voi sanoa. Minulla syöpä oli levinnyt laajalle vatsaonteloon ja sisäelimiin. Tulevasta en tiedä, mutta elän tässä hetkessä.