Siirry suoraan sisältöön

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

Etusivu Keskustelufoorumi Naisten syövät Adenokarsinooma in situ Vastaa viestiketjuun: Adenokarsinooma in situ

#72002
Myrsky
Participant

Hei! Olen viimeisten viikkojen aikana selaillut tätä viestiketjua monesti odotellessani LOOP hoidon ja koepalan tuloksia.

Seulontapapassa oli muutoksia viime vuoden puolella ja toukokuun toisen Papan jälkeen (AGC-FN:n ja merkittäviä muutoksia edelliseen papaan) olin saamassa LOOP hoitoa jo viikko tulosten tulemisen jälkeen. Mikä luonnollisesti hieman säikäytti. Ainoana oireena on ollut viime vuoden aikana välillä vaikeaa kutinaa ulkosynnyttimien alueella sekä limakalvojen kuivuu ja siihen ei ole löytynyt mitään syytä.

Adenokarsinooma in situ oli sitten sähkösilmukkanäytteen lopputulema, mutta ilmeisesti selkeäreunainen ja loopin mukana kokonaan koepalassa lähtenyt. 6kk päähän varattiin seuranta-aika jossa otetaan uusi Papa ja pieni koepala. Sen jälkeen tieten fiksumpana, mutta ilmeisesti uusiutumisriski tässä tapauksessa laskee aikalailla.

Loopistakin tässä vielä parannellaan 1.5 viikon jäljiltä ja olo on yhtä aikaa huojentunut että huolestunut. Kaikki tapahtui niin kauheaa vauhtia että tuntuu ettei ole itsekään pysynyt perässä.

Täällä puhutaan paljon kohdun poistosta adenokarsinooma in situ diagnooseilla, mutta suurin osa vaikuttaa olevan synnyttäneitä ja lapsen saaneita. Olen itse vasta 30, lapseton ja asia tietysti mietityttää.